СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 11

• 28 111
  • 835
  •   1
Отговори
# 645
  • у дома...
Момичета, може ли някой, който е видял ПИ мат в Регалия да ме ориентира в трудността му, моля.

Много зависи кой питаш. Според мен си е точно като за ниво НВО от последнит години. Т.е. не е сложен, но и не е елементарен като този във Веди. За деца, които са на "ти" с Мат. предполагам е лесен. За моето, което е на "вие" е средна работа. Резултатът и това показва - 70 т.
Мони, Ангелина ако изкара 70 т. на НВО по математика, ще направя три почетни обиколки на площада в града ни, виейки от щастие! Онзи ден я пробвах в къщи с тест по математика. За 60 минути реши 12 задачи, от които верните бяха 7. Мъко моя!

# 646
Аз нали съм ку-ку и съм накупила дузина книжки по бел с тестове. Ния бая беше поизостанала с подготовката по бел (покрай пътуването, а после химията), та вчера реши да наваксва и направи 9 теста по бел (само първа част). Е как пък на всичките е с -8т! Няма значение издателство, на всичките. Като аз тезите не ги чета, директно пиша -2 или -3, на око. И на всички девет теста сгреши първи въпрос! Значи най-трудно явно се оказва въпросът "Какъв текст е това?". Малко се притесни (тя) вчера, а и се ядоса и спори за всичко. Ама защо спори с мен, като на мен по бел и нула ми е много? В интерес на истината, например текст, който е научен, но отдолу пише, че е откъс от някое си списание за мен също е научно популярен, но в отговорите е просто научен и Ния се дразни защо й взимам точки Simple Smile след като съм съгласна с нея Simple Smile.

# 647
И аз започвам тотално да се отчайвам и направо да забравям за всякакви амбиции Sad
Тези деца толкова са се отпуснали, срока започва с няколко 3-ки. И двамата Flushed
Постоянно опявам как сега е време да се стегнат, но те си знаят тяхното - остави ме на мира, кой ти е казал, че искам да ставам висшист, ще си правя каквото си искам и т.н. Ни заплахи за вземане на телефони, ни забрани за излизане вършат работа. Накрая ще свия знамената и ще ги оставя да се справят колкото могат. И без това отзивите за всичките ни елитни училища са трагични...Една позната ми каза, че синът й си е взел документ от езикова школа за ниво на владеене на език, защото в езиковата нищо не е научил Sad И не би записала другия си син там. Питах я - а къде и ями вика - където и да отиде, все тая, никъде не се учи Sad Най ме е яд, че сега губят ценно време, но дано им дойде акъла един ден...

# 648
  • София
Моичкият днес се обзавел с 2 и 5 по математика...

# 649
  • София
След цял уикенд гонения, за да научи наизуст "Българският език",има 6  на него.НО пък   яка издънка по английски с 4-ка на някакъв супер тъп тест.Тя май е  по-шокирана от това.Дано  й увре акъла, че не ми се занимава в поправки на оценки по  тъпи предмети, които  не съм слагалав плановете изобщо...

# 650

Е, как стана това?Open Mouth
Всъщност, защо не, моята първия срок ми донесе чрез Школото 4 и 6 по математика едновременно.

# 651
  • Варна
Здравейте, искам да попитам майките от Варна.
Все още дъщеря ми не е решила какво иска да учи след 7ми клас, определено трябва да бъде с математическа насоченост, а не езикова. Смятам, че е малко вероятно да влезе в Математическата гимназия тъй като матурата по български език ще я затрудни. Моля ако имате информация за паралелки, които наблягат на математика да ме насочите.

Майките от Варна не сме много активни тук, а най-вероятно и бройката ни е малка. Моето момиче също се е насочило към МГ. Не знам друга математическа паралелка, може би в "Найден Геров" да има, проверете там, но във всеки случай посочете МГ като първо желание.
Мислила съм кой да бъде нашият резервен план и кръжа около Руското (сегашното у-ще). Но защо отписвате ЕГ?

# 652
Цитат
Майките от Варна не сме много активни тук, а най-вероятно и бройката ни е малка. Моето момиче също се е насочило към МГ. Не знам друга математическа паралелка, може би в "Найден Геров" да има, проверете там, но във всеки случай посочете МГ като първо желание.
Мислила съм кой да бъде нашият резервен план и кръжа около Руското (сегашното у-ще). Но защо отписвате ЕГ?
Благодаря, ще проверяваме. Скарана ми е мадамата с езиците, голяма мъка е английския при условие че аз го врадея да кажем прилично  и се занимавам с нея.

# 653
  • София

Е, как стана това?Open Mouth
Всъщност, защо не, моята първия срок ми донесе чрез Школото 4 и 6 по математика едновременно.

Двойката е от едно писмено изпитване - 6 задачи за 15 минути по негови думи. Твърди, че задачите били много трудни за това време.
Петицата е от последващо контролно на същия материал - 9 задачи за цял час.
На първото очакваше 3, но явно доста зле е било положението.
Учителката е казала, че от тази седмица всяка седмица ще има дава тестове, та той уж се е амбицирал до края на годината всяка седмица да бъде изпитан. Да видим...

# 654
Здравейте, искам да попитам майките от Варна.
Все още дъщеря ми не е решила какво иска да учи след 7ми клас, определено трябва да бъде с математическа насоченост, а не езикова. Смятам, че е малко вероятно да влезе в Математическата гимназия тъй като матурата по български език ще я затрудни. Моля ако имате информация за паралелки, които наблягат на математика да ме насочите.

И аз не се сещам за други училища с мат. насоченост. Найден Геров имат мат. паралелки...доста деца от класа отидоха там след 4 клас. Но дали и след 7 имат не знам. При нас ако за МГ не стигне бала, ще е 5 ЕГ, ако и за там не, някой "техникум". В МГ май се взема 3 пъти матурата по мат...та се надявам да станат нещата. Въпреки, че на последните пробни супер учудващо по БЕЛ изкара повече от Мат. Simple Smile))

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 15:39 от MollyBy

# 655
  • София
Ако някои се интересува докъде е стигнал броят на записалите се за АК в София, Николета е с номер 416 от днес.
Можете ли да ми кажете, кои школи организираха ПИ за АК по техният формат?

# 656
  • софия
Хасъмска, Лого 3. Чела съм, че и Кортезов прави, но не съм проверявала.

# 657
  • София
Аз пък минавам само да изкоментирам пробния по математика в Междучасие - средна успеваемост 43т. Не мога да им разбера идеята, честно...

# 658
Димитър стартира успешно вторият срок с две оценки по МАТ - 5 и 6 (в един ден), а днес чудо невиждано, за нашите преподаватели, ми се обади учителката по биология Satisfied Последва дълъг разговор на тема как Димитър си пропилява потенциала, и тя не можела да се примири с този факт и да стои безучастно, и ми се обажда с молба да ѝ съдействам за перфектна подготовка по биология.  Обещах, че каквото зависи от мен ще направя. Какво да ѝ кажа на жената друго... Кое по-напред обаче? Натискът, разбираемо, е по БЕЛ и МАТ. Всичко друго е стандартна подготовка на границите на критичния минимум. Аз съм ОК с това и с оценките му тази година по останалите предмети, снижила съм изискванията заради останалата натовареност. Но ето, че след това обаждане ми стана тегаво.
Търсех днес санитарна маска, за посещение в болница. Няма маски. В няколко аптеки питах, няма. Нямало и в складовете. Баси. Тихо и кротко, ако не вируса, то психозата ще ни завладее.

# 659
Аз не мога да разбера точките по математика от Междучасие. Защо максимума е 50 т а в теста са 100? Може ли да споделите разултати от изпита на външни за школата деца 🤔

Общи условия

Активация на акаунт