Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 31 134
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Мен това не ме учудва- повечето (да не кажа всичките) песни надхвърлят 3 минути и беше ясно, че ще трябва да "пипнат" някъде избраната песен. Предполагам, че новата версия ще е още по-добра- или поне не ми се вярва, че ще се явим на конкурс с песен по-лоша от оригиналната версия... Например, албанската песен ми харесва повече в новия и' вариант.

# 331
  • София
Аз се надявах песента - която и да е тя, да има нов аранжимент.
И така са прекрасни, но за целите на конкурса избраната песен трябва да се пипне малко. Simple Smile

# 332
Да, логично- иначе трябваше просто да "отрежат" отнякъде, за да скъсят песента до 3 минути- което според мен би било лош вариант. Въобще няма да се учудя, ако Виктория и екипът и вече са имали и по-кратки версии на песните- личи си, че доста труд е вложен в албума, клип за всяка песен и т. н. Simple Smile

# 333
Без нов аранжимент няма голям шанс да спечели при тази конкуренция. И букитата я пращат на 6-то място в момента, което е спад в сравнение с миналата година. Влизане в топ 5 е много вероятно засега, но само толкова. Надявам се, която и песен да са избрали, да са я пипнали и подобрили така, че да се бори за първо място.

Словения и Австрия ще имат песни с еднакво заглавие - Amen Wink

Немската песен е много свежа. Харесва ми, но предполагам пак ще спазят традицията да заемат едно от последните места на финала. Не са сред най-обичаните нации Simple Smile

# 334
Доколкото знам, нито исландската, нито руската, нито шведската песен са обявени официално засега. Т. е. и там може да се очакват изненади и размествания в класирането. Discotheque също се смъкна надолу. Освен от аранжиментите, нещата ще зависят много и от сценичното изпълнение, според мен. Както вече предположих, вероятно повече от една от песните от албума на Виктория си имат/са имали/ и друга версия- все пак, слушателите виждат крайния продукт и никога не могат да знаят колко още песни "в проект" има даден изпълнител. Няма да се изненадам, ако Виктория и екипът и' са запазили най-добрата версия за Евровизия, а песните включени в албума да са нарочно с това "албумно" звучене...Ако е така, доста е хитро и предвидливо. Надявам се тази пандемия да им е дала повече време за усъвършенстване и подготовка и да са се възползвали максимално. И да ни изненадат приятно Simple Smile Все пак, винаги е по-добре да започнеш "надпреварата" от удобна позиция близо до първата тройка и да  поднесеш голямата изненада по-късно, отколкото да си фаворит на букмейкърите, а накрая нещо да се обърка...
Не съм впечатлена от първата вечер на Санремо, обаче да си призная, не съм и слушала целите песни, а само откъси. Утре се очаква песента на Roxen, слушах някакви откъси от нейни песни на живо- нещо не ме впечатлиха, чак се чудя защо толкова хора се прехласват. Иначе записаната версия на Alcohol you ми харесваше, но не толкова изпълнението на живо. Няма и да разберем как щеше да звучи на сцената на Евровизия...
Обаче засега Виктория държи стабилно 6-тото място- а ми се струва, че при по-челните места има леки колебания... Thinking Другото което си мисля е, че засега букмейкърите са леко предпазливи с тази шеста позиция, защото все още не е ясно коя ще е песента ни за Евровизия- а е твърдо вероятно да е заради заглавия като Phantom pain, The funeral song...които определено са противоречиви, защото хората ги тълкуват по различен начин (четох например мнения, че  едва ли не, че посланието на The funeral song е да вземеш нож и да си прережеш вените Joy ).

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 23:54 от dolce miele

# 335
  • Испания
Днес Молдова ще представи песента си Sugar. Един от авторите на музиката е Филип Киркоров. Поканата е много оригинална: кутия със захарни устни, които се разбиват с чукче, закачено на капака на кутията. Вътре в устните е самата покана.

Представянето след час може да се види тук.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 18:59 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 336
За мен румънската песен е средна работа (но пък може да я пипнат малко за конкурса, знам ли). Все пак, засега повече ми допада от някои други песни... Гласът на Roxen ми звучи доста обработван, не знам как ще се представи на живо...И тези въртящите се около нея хора как пак ми напомнят леко на клипа на Ugly cry Thinking Но може и само на мен така да ми се струва Simple Smile Също така, Roxen ми напомня повече на Били Айлиш като визия, звучене, излъчване, отколкото Виктория...но и това са лични мои впечатления Grinning

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 21:12 от dolce miele

# 337
В чата с молдовската песен е някаква лудница. Пишат като луди- песен няма.
Влязох да я чуя, а още не са я пуснали май.

# 338
  • Испания
Закъсняха много, Филип говори. Гледах повече от час лайв от инстаграма му. Пристигаха гости, правиха безброй снимки. Толкова народ, само Юдашкин се появи /разбираемо/ с маска. Всички останали - без маски, прегръдки, целувки.

# 339
Ох, не мога 😂 Много хейт и броколи. И Кристиан Костов споменаха 😂 И братска дружба Русия и Молдова 😂 Скролвам и чета. На хората им писна от чакане и Киркоров.
Май и аз няма да дочакам премиерата.

# 340
  • Испания
Аз гледам вече "Един за друг", а коментарите не чета. Не знаят дори кого обсъждат, неграмотни до небесата, но пък с претенции. Руснаците са по-големи хейтъри и от българите.

# 341
Aаа, нямам нерви аз да го слушам Киркоров какво говори, не го и слушах особено... Joy Само не разбрах къде гледате чат? На мен не ми излизат никакви коментари (в ютюб) Thinking

# 342
  • Испания
Там вървят коментарите с пълна пара. Може да си изключила чата.

# 343
Може, да. Щом само аз не ги виждам Laughing Но едва ли пропускам кой знае какво... Grinning
ПС: Този човек още говори...омг Joy Песента може и да се казва Sugar, но чакането и' определено е доста солено... Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 21:39 от dolce miele

# 344
  • Radnevo
Роксенката как си е присвоила видеото на Ugly cry, визията на Били Елиш!! Песента й ми се струва по-зле от миналата година, с английския и с пеенето на живо не ми се струва да се справя блестящо...

Общи условия

Активация на акаунт