Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 31 056
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Няма как да се представят с тези песни.

"With that in mind, the Reference Group, the Song Contest’s governing board, has decided that, in accordance with the Rules of the Eurovision Song Contest, this year’s songs will not be eligible to compete when the Contest returns in 2021."

# 151
Не разбирам логиката да нямаш право да се явиш със същата песен през 2021г., след като тази година Евровизия е отменена.
Това е тотална глупост, според мен.

# 152
  • Испания
За съжаление правилата са такива. Би трябвало да ги изменят, за да се явим със същата песен.

Цитат
Българската песен "Tears Getting Sober" беше един от фаворитите за победата на Евровизия 2020 преди конкурсът да бъде отменен. Композицията предизвика огромен интерес сред международните журналисти и феновете на музиката по света и превърна Виктория е един от най-обсъжданите български артисти. Организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха на 20 март, че участниците в конкурса през 2021 година ще трябва да се явят с нови песни. Това означава, че според правилата на конкурса "Tears Getting Sober" не може да бъде българската песен на Евровизия 2021.

https://life.dir.bg/shou/viktoriya-shte-predstavi-balgariya-na-evroviziya-2021

# 153
Moже и да сменят правилата,но сегашните казват,че песента не трябва да е излъвана по Радио или ТВ преди 21 септември 2019,а реално за догодина ще е излъвана.
Това не важи само за нашата песен.

# 154
  • Sofia
Защо не се проведе онлайн гласуване?
Песните се знаят и ги слушаме от месец.

# 155
  • Испания
Защото, предполагам, за организаторите е важно да спечелят значителна сума от провеждането на конкурса. Разбира се, че можеха да излъчат конкурса само онлайн: и с изпълненията, и с журито, и с гласуването на публиката, но това не им носи доходи. А творците, които са се блъскали да се готвят за представянето, явно, не са от значение. Всичко е пари и политика.

# 156
И е логично да искат да спечелят пари.Има ли нещо лошо в това?Както и предишните са спечелили,както ще спечелят и бъдещите победители.
Освен това ако е онлаин всички ще са в студио от собствената си държава,няма да има ефекти,няма да има водещи,няма да има изпълнители от съответната държава докато изчисляват резултатите.Ще е скучно и статично.
Никъде не е казано все още,че няма да могат да участват същите песни.При все,че сме в подобна ситуация,която до сега не се е случвала е много вероятно да се направи изключение.

# 157
  • Испания
Скрит текст:
И е логично да искат да спечелят пари.Има ли нещо лошо в това?Както и предишните са спечелили,както ще спечелят и бъдещите победители.
Освен това ако е онлаин всички ще са в студио от собствената си държава,няма да има ефекти,няма да има водещи,няма да има изпълнители от съответната държава докато изчисляват резултатите.Ще е скучно и статично.
Никъде не е казано все още,че няма да могат да участват същите песни.При все,че сме в подобна ситуация,която до сега не се е случвала е много вероятно да се направи изключение.

В 22. публикации в Туитър /вчера публикувах линка тук/ нашите казват, че започват процеса за създаване на песен за догодина от нулата.

# 158
ОК,нови песни.
Честито на онези,които не са си представили техните.

# 159
  • Испания
От Виктория 

# 160
Бяха подготвили 6 песни нашите и се спряли на тази. На мен лично до другата година няма да ми е интересно да слушам тези песни и чак тогава да гласувам, но пък пари са вложени много. Ще видим, ако не променят нещата, нашите може да изберат някоя от другите песни, а може да заложат на нещо изцяло ново. Че ще отидат пари на вятъра, това е ясно.

# 161
Аз не харесах песента от първото слушане(не съм я пускала отново), но явно много други я харесват и въпросът - "какво ли щеше да стане ако участваше с първата песен", ще ми развали цялото удоволствие от конкурса.

# 162
И аз съм от тези, които не харесват песента, въпреки че я слушах няколко пъти. Ами не можа да ме грабне. Твърде монотонна и не запомняща ми е. Дано за следващата година направят нещо по-добро, но имайки в предвид изпълнителката и стила и, не се надявам особено.

# 163
Аз сигурно съм слушала песента стотици пъти. Много ми харесва (а по принцип не слушам такъв тип музика). След първото слушане ми хареса,  но повече се впечатлих от клипа. С второто слушане си отворих текста- когато слушам песен за първи път обикновено не обръщам голямо внимание на текста. С текста всичко си дойде на място. Надявам се с която и песен да участваме догодина, то тя да е поне толкова хубава и докосваща.
Харесвам и италианската песен и си мисля, че тя също можеше да се класира в топ 3...и заради кризата с корона вируса в Италия...

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:09 от dolce miele

# 164
  • Sofia
Бавна,монотонна,направо ми е депресиращо да я слушам в тези дни...и поне 89% изкопирано от песен на Били-същата мелодия,също седяща на пейка,но бяла,вместо светещия белег на бузата,на Били текат тъмни сълзи...

Общи условия

Активация на акаунт