Обсъждане на имотни обяви-15

• 44 379
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
Според мен нищо не се е променило реално заради вируса;
Поне докато не обявят,че го има и в България... след това също смятам,че няма да се промени;
Аз също разглеждам обяви в последните 3 месеца и няма качествени нови оферти, поне спрямо това,което аз търся;

Абсолютно си права, нищо не се е променило. Попитах и брокерката, с която купуваме, и тя ми каза абсолютно същото.
И за офертите също си права - аз за толкова време харесах може би само 2 неща.

# 121
"80% от търсенето в София е било съсредоточено в нови тухлени жилища, построени след 2014 г. Причината за това е, че основният недостатък на новото строителство, а именно лошото разпределение, вече е преодолян. Проектирането на новите сгради е съобразено с изискванията на купувачите за по-голяма функционалност на жилищата. По този начин новите тухлени жилища успяват да привлекат и част от почитателите на старото строителство, за които доброто разпределение е основен приоритет.

Не липсват и купувачи на стари жилища, които продължават да предпочитат качествените дебели стени, осигуряващи тишина и спокойствие през нощта. Купувачите на панелни жилища пък са били хора с по-ограничен бюджет, желаещи да прехвърлят разхода за наем към кредит на приблизително еквивалентна стойност."

Това според брокерска агенция в дир-а.

https://business.dir.bg/imoti/izbirali-sme-zhilishte-mezhdu-1-i-3-m-prez-2019-g

# 122
Иначе за мен лично еърбнб на което и да е място не си струва разправията с всякакви нискобюджетни туристи, които търсят в София най-вече евтино пресипване с евтин алкохол.
Ми тогава кво се занимаваш да убеждаваш разни прошляци, кои са хубавите места в София?

До въпросната Марайа на ул.Крум Попов съм живяла 3 години, така че знам в минути разстоянията оттам до всички основни дестинации. Както впрочем и на още 5 адреса в София. Всеки студент, учил в София, има повече опит с жилища и квартали от средностатистическия софиянец.

# 123
Според мен нищо не се е променило реално заради вируса;
Поне докато не обявят,че го има и в България... след това също смятам,че няма да се промени;
Аз също разглеждам обяви в последните 3 месеца и няма качествени нови оферти, поне спрямо това,което аз търся;

Абсолютно си права, нищо не се е променило. Попитах и брокерката, с която купуваме, и тя ми каза абсолютно същото.
И за офертите също си права - аз за толкова време харесах може би само 2 неща.

До каква сума търсехте и се отказахте от повече търсене ?

Мои близки пуснаха за 200 хиляди и брокери им откраднаха снимките и го пуснаха за 175 и близките ми просто си махнаха обявата и се отказаха да продават. Много се ядосаха и притесниха, а са на години.

# 124
Всеки студент, учил в София, има повече опит с жилища и квартали от средностатистическия софиянец.

Извинявам се, че малко пак офф идва на темата, ама понеже се повтаря с вече изказвано мнение в тези теми (че студентите живеят в Студентски град), та пак да попитам: Значи ли това, че софиянци не учат виШу?

И да е съвсем по темата - какво ще кажете за тази панелка на култово място - блоковете между ТЕЦ София и надлез Надежда, преустроена с бокс в коридора за 62500 еврА.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a15826416546340 … k=5avw11&f1=1

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 16:53 от man_darin_ka

# 125
Съвсем ясно е, че говоря за хора от други градове, които учат в София. Поне аз нямах колеги софиянци, които да живеят на свободен наем.

# 126
Иначе за мен лично еърбнб на което и да е място не си струва разправията с всякакви нискобюджетни туристи, които търсят в София най-вече евтино пресипване с евтин алкохол.
Ми тогава кво се занимаваш да убеждаваш разни прошляци, кои са хубавите места в София?

До въпросната Марайа на ул.Крум Попов съм живяла 3 години, така че знам в минути разстоянията оттам до всички основни дестинации. Както впрочем и на още 5 адреса в София. Всеки студент, учил в София, има повече опит с жилища и квартали от средностатистическия софиянец.

Айде бе.

# 127
Скрит текст:
Всеки студент, учил в София, има повече опит с жилища и квартали от средностатистическия софиянец.
Извинявам се, че малко пак офф идва на темата, ама понеже се повтаря с вече изказвано мнение в тези теми (че студентите живеят в Студентски град), та пак да попитам: Значи ли това, че софиянци не учат виШу?
Значи Simple Smile Всеки със самочувствието си Wink

Само споделям мнение, както и ти Simple Smile Никого в нищо не убеждавам.  На мен онази мансарда без пари да ми я дават, не я искам, ама явно на теб ти харесва.
Аха, вЕрвай си Simple Smile

# 128

Мои близки пуснаха за 200 хиляди и брокери им откраднаха снимките и го пуснаха за 175 и близките ми просто си махнаха обявата и се отказаха да продават. Много се ядосаха и притесниха, а са на години.

Всъщност не сме се отказали, просто намерихме хубав апартамент и решихме да не си губим времето. Щото нали знаеш, в тоя дефицит може и да го изпуснем, докато се чудим. До 130-140 хил. Е ни беше бюджета, този даже е по-малко.

Иначе какво има да се притесняват, тея номера агенциите ги правят от години, за да ловят риби. Все пак си е техен и само те могат да пуснат хора на оглед вътре. Със сигурност е неприятно, разбирам ги, но все пак ако държат да продават ще си намерят начин.

# 129
  • София, Bulgaria
Джунглата на недвижими имоти корона вируса не я лови...🤣🤣🤣
Сега сериозно...хората и купуват и продават, купувачите не намаляват, а на против двата месеца на новата година избликват с нова сила. Най-честата причина на тези, които купуват за инвестиция, не за лично ползване е, че не могат да преценят, ако влезем в чакалнята и после в Еврозоната, какво и как ще стане...

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 19:34 от tomeva

# 130
И моите ограничени впечатления от пазара на сравнително нискобюджетни малки апартаменти СС в състояние тотал щета са същите. От ноември до средата на януари си имаше един доста застояли оферти в диапазона 49-55 К за панелна/ЕПК гарсониера. Сега стоят едни стари оферти от миналото лято, като най-ниската офертна цена е 58 К. И аз свързвам това с историята с чакалнята на еврото. Банките също вдигнаха обменния курс за евро продава, чух, че хората доста пари са обменили.

# 131
  • В планината / На морето
Много ви благодаря за мненията. Има два допълнителни фактора - детето скоро ще навърши 3, а имаме една спалня само в момента. Преустрояване няма да е евтино и бихме дали тези пари за част от новия. Другият фактор са родителите ни, които са на по над 70, и тези квартали са съобразени донякъде да е удобно за тях да идват, а и за нас да ходим при нужда. Не мога да не спомена и, че ще ни е трудно да приемем много различно място за живее, след като сме в Лозенец/Център цял живот... От което ми е още по-зле 😥

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=5awlpk&f1=1

# 132
Много ви благодаря за мненията. Има два допълнителни фактора - детето скоро ще навърши 3, а имаме една спалня само в момента. Преустрояване няма да е евтино и бихме дали тези пари за част от новия. Другият фактор са родителите ни, които са на по над 70, и тези квартали са съобразени донякъде да е удобно за тях да идват, а и за нас да ходим при нужда. Не мога да не спомена и, че ще ни е трудно да приемем много различно място за живее, след като сме в Лозенец/Център цял живот... От което ми е още по-зле 😥

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=5awlpk&f1=1

Някаква конкретна обява ли е? Излизат ми доста страници пп зададени критерии.

# 133

Всъщност не сме се отказали, просто намерихме хубав апартамент и решихме да не си губим времето. Щото нали знаеш, в тоя дефицит може и да го изпуснем, докато се чудим. До 130-140 хил. Е ни беше бюджета, този даже е по-малко.

Иначе какво има да се притесняват, тея номера агенциите ги правят от години, за да ловят риби. Все пак си е техен и само те могат да пуснат хора на оглед вътре. Със сигурност е неприятно, разбирам ги, но все пак ако държат да продават ще си намерят начин.

Обяснявам веднага: Хората, които се обаждат по оригиналната обява от собствениците, идват, харесват и  после питат, защо същит е на други две обяви на доста по-ниска цена и тази им изглежда надута специално ad hoc.
Агенцията от своя страна (с  тази стръв - снимки на хубав на ниска цена) е насъбрала номера на кандидати да закупят и започва на тях да предлага други имоти, които са им възложени на тях.

# 134

Обяснявам веднага: Хората, които се обаждат по оригиналната обява от собствениците, идват, харесват и  после питат, защо същит е на други две обяви на доста по-ниска цена и тази им изглежда надута специално ad hoc.
Агенцията от своя страна (с  тази стръв - снимки на хубав на ниска цена) е насъбрала номера на кандидати да закупят и започва на тях да предлага други имоти, които са им възложени на тях.
Правят опити милите брокерчета. И до ден свалят откраднатата обява. Имам предвид за моя обява. Така че не е такава драма да се озаптят. При възрастни хора е възможно същите да се притеснят. Дано имат по-млади и оправни около тях да помагат.
Куриоз: Едни даже освен моята обява, се оказа, че са откраднали името на агенцията. Нищо, пак ги намерих. Побързаха да се извинят и да свалят. А представителката им се държеше така тежко на огледа, все едно нямам идея що е то пазар на недвижими имоти ...  Абе, животът е по-интересен с такива индивиди. Оправят ми деня.
Милите сладки брокерчета ... Само за гушкане са Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 08:20 от bachkator

Общи условия

Активация на акаунт