Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 992
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
На мен  ми предлагат на мейла НС в Изгрев малко над 1000 е на кв. метър, разни други екстри, които не запомних и едноседмична почивка в Созопол. Нещо много почнаха да ги подаряват тези нови сгради. Не можах да намеря линка да ви го покажа, но това е знак, че нещо не се пазарува така масово както преди година и новите строежи не изчезват на чертеж.
Реално като се включи и ДДС-то цената става близо 1300 евро за м2. Трябва да се уточни, че апартаментите с тази цена са северозападни, с гледка към булеварда и допълнителна “екстра” шум от надземната част на метрото минаваща буквално под прозореца. Който го интересува ще си провери какви са цените в хубавата част на комплекса. Там апартаментите са по-тихи и гледат към Витоша. Предполагам, че гонят 2000 евро/м2. П.П. Видях, че на две страници се обсъждал основно този имот и съответно първата част от коментара ми е повторение на масовото мнение.

Последна редакция: нд, 24 май 2020, 16:36 от Анонимен

# 511
И така да е, преди две години подобен "пакет" беше немислимо да се предлага. Знам добре, защото търсех в района тогава. Включително съм запозната и с условията на Артекс, които явно за ЦЦ и ЦвЦв са били съвсем различни в същия този период......

# 512
Милитана, преди две години в Созопол беше пълно с туристи, а тази година няма да е. Почивката в Созопол е задължение, а не е подарък, при тези обстоятелства аз не бих я ползвала така или иначе. Самият проект пък е в Дианабад, където ти едва ли си търсила преди две години, а и на Ц.Ц имотът не е в Дианабад. Според мен не може да се сравняват твоите търсения с тази обява, защото тя не е в Изток/Изгрев. Това, че те заблуждаващо я пишат Изгрев не я прави Изгрев - говоря за квартала, не за район Изгрев.
За мен би трябвало наистина да има намаление на цените на такива куци проекти НС (на шумно, мръсно място, с лошо изложение, и т.н) или поне на частите им, които са куци. Независимо на коя голяма фирма са. Просто в бума и калпавите проекти се разпродаваха бързо, а сега ще залежават повече, което пък е предпоставка за сваляне на цената. Не че аз бих купила такова нещо така или иначе, за мен с мястото и изложението компромис не трябва да се прави.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 13:21 от Анонимен

# 513
Искам само да вметна, че аз много добре знам къде съм търсила преди две години и добре знам къде е имотът на ЦЦ и Цв Цв. Нещо си пропуснала да прочетеш внимателно, че става дума за сгради на Артекс, в този контекст споменах двете ВИП персони и техните покупки. Преди две години всичко изчезваше на чертеж, а на ул. Тинтява бяха останали само първи етажи и северни изложения за продан, камо ли да ми предлагат такава схема за плащане и почивка в Созопол.

# 514

Това по площ е по-малко от панелните двустайни Rage, а се представя за тристаен, защото има три отделни кутийки.

Явно цените няма да падат, а пазарът ще започне да прави разлика между реален тристаен ( реално около 90-120 кв.м.) и такива насилени "тристайни ".

# 515
??? Ти какви панелни двустайно си гледал/а? Имаме две спални по +13 и +15 квадрата, хол 34 квадрата, две бани по +4 квадрата, мокро, коридори, тераса... Само светлата/нетната площ е към 85 квадрата. Чудя се какви ли хамбари са тези двустайни панелки?

# 516
И така да е, преди две години подобен "пакет" беше немислимо да се предлага. Знам добре, защото търсех в района тогава. Включително съм запозната и с условията на Артекс, които явно за ЦЦ и ЦвЦв са били съвсем различни в същия този период......
Ако имаш предвид, че цените на имотите имат леко охлаждане вероятно си права. Но това важи за всички имоти. Не само за новото строителство. Няма как този катаклизъм в доходите на доста хора да не се отрази на наемите, а от там и на цените на жилищата като цяло. Факт е обаче, че в този комплекс продават на относително ниски цени само апартаментите, при които отлично човек ще знае кога тръгва метрото и кога спира. Навсякъде по света имотите с минаващи на няколко метра от прозореца ти влакчета са с по-ниска за района цена. П.П. Деборана, тристайният, който коментираш има 34 м2 холокухня и спални с размери 15.5 м2 и 13.3 м2, и две бани по 4 м2. Не мисля, че има панелка с по-просторни помещения, камо ли двустайна такава. Двустайните панелки са със спалня от около 13-14 м2, хол от 20 м2 и кухня 7-8 м2. Липсата на втора баня въобще няма да я коментирам

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 13:50 от Анонимен

# 517
Квадратурата е 81, 62 кв.м. - 84,57 кв.м.

Втората WC е безспорен плюс.
Вливането от коридора директно в кухн. бокс и преминаването през зоната на кухн.бокс за да се достичне до холната част е компромис, при това сериозен.

Кръговото движение, което е характерно за всеки по-удобен и стойностен с претенциии за тристаен,  тук го няма  въобще. Коментирано беше преди, да не се връщаме.

Това с нищо не променя казаното от мен. По БДС старото двустайните бяха: кухня, хол, две спални, баня, тоалетна, два балкона.

# 518
  • София
Скрит текст:
Квадратурата е 81, 62 кв.м. - 84,57 кв.м.

Втората WC е безспорен плюс.
Вливането от коридора директно в кухн. бокс и преминаването през зоната на кухн.бокс за да се достичне до холната част е компромис, при това сериозен.

Кръговото движение, което е характерно за всеки по-удобен и стойностен с претенциии за тристаен,  тук го няма  въобще. Коментирано беше преди, да не се връщаме.

Това с нищо не променя казаното от мен. По БДС старото двустайните бяха: кухня, хол, две спални, баня, тоалетна.
Кое е старото БДС? Имам нотариални актове за панелки от 60-те и 70-те години (2 броя) и двете жилища са описани като тристайни и се състоят от две стаи, хол и кухня. При панелните жилища, аз поне не знам период когато холът не се е броял за стая

# 519
ОК, някакво старо БДС и т.н. ама го давали тристаен, с такова мешане на БДС-та голяма каша.
Иначе за мен липсата на врата е минус, но се оправя елементарно. Но минаването покрай кухнята изобщо не ми е минус и компромис(камо ли голям). Така влизаш и гледаш хола, а ако кухненският бокс беше далеч от вратата щеше да влезеш и да гледаш кухнята. Кръговото движение наистина е хубаво нещо, но то е за отделни кухня, хол и трапезария.

# 520
БДС, МДС, аз не бих се хващала за дефиницията, а за реалността: търся ли с две спални ще гледам да има 2 спални, а не как са го обявили.

А този проект е на Грийнлайф, които просто приетжават и хотелската верига " Грийнлайф" и затова са решили да обявят такъв пакет. Имат хотели в Банско, Пампорово, Созопол. И без това ще им е трудно да ги напълнят тази година, що да не го предложат като допълнителна придобивка. Няма нищо лошо. Ако имаха краварник като допълнителен бизнес сигурно щеше да е друг пакетът Simple Smile.
Допълвам: на мен разпределението ми харесва, и големината е задоволителна, като единствената ми забележка би била двете стаи да са обърнати и по-малката да е родителската със собствена баня, а по-голяма да е детската, за да може да побере поне 2 деца. Но това не е голяма болка за умиране.

# 521
Това ми напомня преди много години на опашка за месо предлагаха безалкохолно на чакащите /бяха два съседни магазина и явно така са решили да привличат повече клиенти/. Симпатичен подход по принцип.

# 522
За 83 кв.м. е супер, но за 102 , респективно за 122 кв.м., както е обявено, едни 40 кв.м. не ги намирам.
Обясненията за общи части и пр. са за хора, които не разбират.
А как от около 83-84 е излязло до 102 кв.м. пак е инtерeсно.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 21:10 от Deborana

# 523
Аз това съм го писала многократно, ама пак ще го напиша: мен ценообразуването на общите части не ме интересува, а какво реално получавам и крайната цена.
Щеще ли да те удоволетвори следното ценообразуване:
Да не се броят общи части, а да се обяви:
83кв * 1566Е=130К евро?
или
102кв * 1274=130К евро?

# 524
Искам само да вметна, че аз много добре знам къде съм търсила преди две години и добре знам къде е имотът на ЦЦ и Цв Цв. Нещо си пропуснала да прочетеш внимателно, че става дума за сгради на Артекс, в този контекст споменах двете ВИП персони и техните покупки. Преди две години всичко изчезваше на чертеж, а на ул. Тинтява бяха останали само първи етажи и северни изложения за продан, камо ли да ми предлагат такава схема за плащане и почивка в Созопол.
Аз не съм казала, че ти не знаеш, а че И аз го знам Simple Smile Това, което ти предлагат с пакет почивка в Созопол, НЕ Е в Изток,  където ти търсеше. Мястото е зад Петрол в Дианабад и то се водело на Тинтява. На чертеж може и да са свършвали на Тинтява, ама до гара Пионер на Артекс, което е доста различно от Тинтява зад Петрол в Дианабад. Така че не виждам как може да го сравняваш с твоето търсене. Почивката в Созопол вече са я коментирали, за мен лично тя не съществува в пакета, защото не може да се ползва в тази ситуация. Тоест, имаш предложение за нещо, което не е в квартала, където си търсила, и върви в комплект с нещо, което не може да бъде използвано. Не виждам да има промоция при такива дадености. Иначе пак казвам, че проект на шумно и мръсно място би трябвало да  е по-евтин от проект в същия квартал, но на тихо и зелено място, дори и в рамките на Дианабад да говорим.  
Това ми напомня преди много години на опашка за месо предлагаха безалкохолно на чакащите /бяха два съседни магазина и явно така са решили да привличат повече клиенти/. Симпатичен подход по принцип.
.
Само че безалкохолното едва ли е вървяло в комплект с възможен КОВИД, та не е съвсем същото. Туризмът на нашето море тази година ще трябва да се примири с 0-лев или близък до 0-лев сезон.

А аз чак сега загледах описанието, проектът бил с две 17-етажни жилищни сгради!  Dizzy Face  Лудница...

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 15:01 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт