Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 867
  • 777
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Sweat SmileЕто такава обява за ателие едва ли сте срещали:sweat_smile:
Снимките да не пропуснете!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1h15864268608213 … k=5j7x18&f1=3

и докато сме на темата - и  тук не пропускайте снимките Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1k158927495562764

# 616
Вила-самодива

# 617
Това булка ли е, що ли?

За боксониерката в Лозенец - ами боксониера си е, става за непретенциозен студент или много възрастен човек. За тази таргет група паркомясто/гараж не е нужен.
На това шумно място балконът така или иначе би бил практически неизползваем, освен за саксийки с цветя, просто да радват погледа. Както и за външно тяло на климатик, да не се дупчи фасадата.

Точно на тая мръсна улица, само балкон ми липсва. Ама пушачите сигурно не могат без балкон.

Като пушач да ти отговоря - защо ми е балкон, като ще си пуша в апартамента? Балкон с място за масичка, да си пиеш кафето/напитката, да си извадиш лаптопа през топлата част на годината (която не е толкова дълга в София) е плюс с или без цигара.

# 618
Sweat SmileЕто такава обява за ателие едва ли сте срещали:sweat_smile:
Снимките да не пропуснете!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1h15864268608213 … k=5j7x18&f1=3

и докато сме на темата - и  тук не пропускайте снимките Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1k158927495562764
Мацката в бяло и тя ли върви заедно с имота? Това на Стоян Михайловски стои повече от две години, гледах го още на строеж, само се доближих до сградата и се отдалечих със страшна сила. И да - шум и прах и отзад друга сграда лепната.

# 619
За Стоян Михайловски и аз така смятам - шумно, мръсно и неприятно място, никакви отстояния. Жилището е клаустрофобично, а балкон наистина не му трябва, защото не можеш да излезеш на него от шум и мръсотия.

Като пушач да ти отговоря - защо ми е балкон, като ще си пуша в апартамента? Балкон с място за масичка, да си пиеш кафето/напитката, да си извадиш лаптопа през топлата част на годината (която не е толкова дълга в София) е плюс с или без цигара.

На това място изобщо няма да ти се пие кафе на балкона, няма даже да ти се излиза на него, защото ще ти гръмне главата и ще се надишаш с изгорели газове.  Иначе си права, балконът е място за релакс, но трябва да е на подходящо място за това.  Но и Танграта е прав, има семейства, в които само един е пушач и редовно го гонят на балкона да пуши. Което аз подкрепям, защото не трябва да опушва и другите. Но тук това не важи, това си е жилище за сам. А и за сам е малко.
И как нагло лъжат: "Бъдещите обитатели имат бърз пешеходен достъп до централните части на града."
От тази точка до Попа е някъде към 40-45 минути пеш, ходила съм го. За мен 45 мин пешеходен достъп няма начин да е бърз. А Попа е близкият край на центъра, до по-далечните спрямо това място части е около час. Изобщо горен Лозенец като цяло няма бърз пешеходен достъп до центъра, а това място е в далечния край на квартала.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 10:03 от Анонимен

# 620
Ами както писах преди време, 2007-2008 наемах 2 обединени сутерена с прозорче към "английски двор" до ФМИ. За 250 лв. Горе-долу като това имотче на Стоян Михайловски като квадратура и разпределение. Но сутерен. И хазяинът след първата година реши да вдигне с 50 лв., просто така, съобщи ми го мимоходом. И се разделихме.
Та принципно за даване под наем на студенти от СУ в района би било чудесно - самостоятелно, на 5 мин. от факултетите. 550-600 лв. би било съвсем нормално като наем, според мен. За студенти без претенции да живеят като златното яйце на мама и тате.
Или за възрастен родител, да ти е близо (под ръка) да се грижиш и да го наглеждаш редовно.
Но като офертна продажна цена не е особено изгодно.

# 621
Освен ако и университетите не решат, че им е по-изгодно да преподават дистанционно. Тогава за 2-3 дена месечно, ако студентите ходят на лекции, ще отпадне желанието им за постоянно висок наем в близост до факултета??

# 622
Може и ти да си права, знам ли. Алчността ще затрие човечеството, май. Научната фантастика може и да се сбъдне. Офф топик.

# 623
Здравейте.  Харесахме си тристаен апартамент в Надежда 1. Строителство от 2008-2010 година. Всички апартаменти са заселени. Обаче видях, че от същият вход се продава още един апартамент. Дали е съвпадение или има проблем със сградата или нещо наоколо? Как може да се разбере? Външно по фасадата няма нарушени части. Вътрешните общи части са добре поддържани и чисти. Какво ви е мнението за Надежда 1 като цяло?

# 624
Любопитно ми е да чуя мненията ви за тази обява - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15838416040440 … k=5jey3z&f1=4 ? Каква е разликата между тази схема и наем? И съществува ли гледна точка, от която това е изгодно за "купувача"? С какви документи изобщо ще се оформи подобна сделка?

# 625
  • София
Така както е написано, настоящият собственик ще си запази доживотно безвъзмездното ползване на имота + ти ще му плащаш и по 1600лева на месец.
При наема, живее, който плаща.
Т.е., нямат много общо 2те неща.

По-скоро го смятай, хем 1500лв наем пропуснат, хем 1600лв издръжка. Данъците кой плаща и те не са малко.
Ако собственикът живее още 25-30г, живот и здраве, стават 2 ипотеки, вместо една.

# 626
Срещаш се със собственика и преценяш на око колко му остава да живее Joy
Малко черен хумор, ако ми позволите Joy

# 627
Моля за мнението ви за комплекс Макси в София. Предимства и недостатъци на комплекса. Заслужава ли да се гледа апартамент там. Имам реална оферта, но ми се изтъкват само плюсовете. По принцип не съм фен на затворени комплекси. Но пък няма такса поддръжка, ако е вярно.
За мен там липсват предимствата на комплекс. Нещо като затворен квартал с квартални улици. Площите за разходка и игра са ограничени. Коли хвърчат по уличките. Да не говорим, че в много от случаите, когато съм ходила, понеже е пеша, охраната дори не ме е спирала да пита къде отивам. Иначе има доста чужденци, общите части са що годе поддържани. Все пак може да отидеш на оглед, понеже впечатленията са лични, а ти може да видиш друго.

# 628
То собственика и на 20 години може да е сега. Не пише. Ще получава наем да си живее у дома. Хитро.

# 629
  • София
Тази оферта не е безкрайно лоша, но аз бих се съгласила само при фиксирана цена на апартамента и то ако е не повече от 60% от пазарната стойност. Като при акциите - купуваш и чакаш 10 години за да спечелиш евентуално. Но така с годишна издръжка може да ти струва двойно ако е някой столетник, или да се откаже, или да започне и други неща да иска, рисковано е.

Общи условия

Активация на акаунт