Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 814
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
Да допълня - през отворените прозорци влиза освен прах, но и буболечки всякакви, имам предвид пълзящи, летящите ги има и по горните етажи.

# 706
Здравейте,

Скоро ми предложиха ето тази къща https://m.bazar.bg/obiava-28768990/prodava-kashta-gr-bankia-oblast-sofiia-grad

Била е купена за 290к, но се продава понеже собственика му трябвали пари да си спаси бизнеса.Продажната цена беше 250к, а сега е 210к.

Двора не е особено голям и къщата е прилична, като цяло бива. Локацията хем е добра, хем има и минуси. Но най ме притеснява факта че е в местноста Тенеф Баир, която последните 30 години е била доста конфликтна и преди няколко години имаше разследване на Валя Ахчиева за това. Все още се водят дела, нещо с реституцията не е съвсем легално и сега е мазало с нотариалните актове.

Какво ще кажете?

# 707
  • София
Основното в цената на един имот е земята. А тази къща е на средата на нищото. Съмнява ме, че някой я е купил за 300к евра. Но случаи всякакви. Съмнява ме, че и оправданието за "спасение" на някакъв бизнес е реалистично.
Ако къщата наистина струваше толкова, щеше и за толкова да се продаде. Независимо какъв бизнес ще се спасява.

# 708
Към момента е 210к. Ако е купувана преди 1-2 години, тогава беше пика на НИ, така че като нищо някой да е дал 300к тогава.
Как разбрахте че е на средата на нищото? По принцип достъпа до центъра е доста добър и бърз, а наоколо бързо се строй дори има започнат обект за гимназиално училище.

# 709
Скоро ми предложиха ето тази къща https://m.bazar.bg/obiava-28768990/prodava-kashta-gr-bankia-oblast-sofiia-grad
Какво ще кажете?
Изключително грозна и нефункционална къща.

# 710
Агенцията, която продава къщата, изисква особено внимание от ваша страна. Известна е, че е доста проактивна Astonished към продавачите, което не е добре и за купувачите, може да изскочи юридически проблем. Бих приела скептично всякакви твърдения на агенцията. Обърнете внимание на трафопоста в имота - дали всичко с ЧЕЗ е уредено юридически? Би трябвало да е учредено право на строеж за трафопоста. Но ЧЕЗ платили ли са? Евентуално в бъдеще ЧЕЗ може да реши да свърже нови потребители с този трафопост и да го направи през този двор - огледайте се за незастроени парцели зад въпросния. Без добър адвокат за проверки и професионално мнение не бих се обърнала към тази агенция като купувач. Адвокатът би трябвало да знае и как да провери за дела за имота. Ако къщата се води на фирмата на продавача, нещата още повече плачат за проверка от ВАШ адвокат.
Всичко е на шпакловка  и замазка - за довършителни работи на тази квадратура ще трябват много пари, време и нерви с майстори. Просто го имайте предвид.
Иначе ако локацията и къщата като разпределение ви удовлетворяват, какво значение имат мненията на потребители в анонимен форум?!?

# 711
Колко би струвало довършването до ключ за такава квадратура със среден клас материали?

# 712
Залагаш 200 Евро на м2 за по-евтино довършване.В обявите предлагат довършване за 100,120 Евро на м2, но ми се струва малко. Редактирам: Без мебели и техника.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 11:50 от LOSHKA

# 713
  • София
Зависи дали включваш обзавеждане. Една кухня ти е 10к, грубо, без уредите и към 20к, грубо, с уредите.
За 100-120Е/кв ще трябва тичане подир майсторите, караници, да смяташ да не те лъжат. Може и да избягат с някакви пари, и да цаниш нови, по-дълги срокове.
Иначе, ако сложиш ламинат за 10лв/кв (май в практикер има такъв) + мебели Виденов, без окачени тавани, гипсокартони, ще минеш доста тънко.

За мен, без да съм гледал документи, е ужасно подозрително една къща да падне с 50%. Ей така, изведнъж.
Криза, криза, ама не съм видял такива падания на цени.
Един приятел казва, можеш да се прецакаш само тогава, когато се мъчиш да шмекеруваш, да минеш тънко, да изтарикатиш.
А това ми изглежда точно на класическа, такава ситуация.

# 714
Колко е труда за лепене на плочки, шпакловка 4 ръце, боядисване с латекс?

# 715
  • София
На килограми ли или как колко?
При нас в малка тоалетна - 4 кв. м - направиха хидроизолация и налепиха плочките за 4 дни, остава фугирането и монтаж на санитарията, предполагам още 2 дни.

# 716
Съмнявам се, че тук някой може да ти даде конкретен отговор. Обръщаш се към фирма/майстор, който си си избрал и изискваш оферти. Цените варират бекрайно много.

# 717
  • София
Забравям вече. Май теракота фаянса е 25-35лв /кв ( и разбира се, може и повече) (без материала)
Праг грубо 30-40 лв (не помня), цокли/первази по края на стените 12лв /л.м.

Шпакловката е, има и за 10 (при късмет), има и 12-15 лв/кв м.
Боя, пак зависи, бяла ли, цветна ли, 2 цвята ли. Май беше грубо към 4-6лв кв м.

Разбира се, това са народни цени. Ако идеш във фирма, може да ти обадят и 2но.
Има и риск, да намериш човек, да се съгласи да започне, да се съгласи да завърши и тн.

# 718
# 719
  • София
Всичко му е северно на този апартамент, без един прозорец на хола. И всичко му е много "кукленско" - холче с кухня 21 кв. м, спалички по 12 кв.м... доста тясно идва

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 18:31 от Onna-bugeisha

Общи условия

Активация на акаунт