Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 845
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
Предполагам че е високо около 2.30 ако вратата е 2 метра.Паркирането не знам как е но на това място може би няма такава нужда от кола.Всъщност и на мен ми се струва че няма много смисъл но реших да чуя и друго мнение.Благодаря.

# 691
Да купуваш сутерен за живеене е вариант само, ако нямаш пари. По-добре за тези пари панелка с удобен ГТ.

Според мен не си струва - много пари трябва да се вложат в ремонт, етаж от къща - не знаеш и какви “съседи” ще имате на другите два етажа. А и в центъра - паркирането ще е мираж

Съседите очевидно са читави, те са санирали фасадите на другите 2 етажа, дръпнат е само собственикът на сутерена, защото само той не е ремонтиран. И сега смята да вземе едни пари, и то не малко, за него. В центъра също живеят хора, които също имат коли. А и центърът е с уреден ГТ, не е кооперация някъде в полето.

Реално това е високо мазе, нали така?

Водили сме дело преди много десетилетия за ид.ч. от сутерен. Спорът беше точно сутерен ли е или мазе. Тогава си имаше норми - сутеренът трябваше да е поне еди си колко височина над нивото на тротоара. Между другото, спечелихме делото, вещото лице доказа, че по строителните норми въпросният етаж е сутерен, а не мазе. Оценката на сутерен и на мазе беше различна. И можеше да се живее в сутерен.

# 692
Здравейте
Какво ще кажете за тази обява :
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1i158952626769473
има ли потенциал или не си струва труда за такъв голям ремонт.
В мазето на съседната сграда има заведение.

# 693
  • София
Тоя обект е за "професионалист". Който знае какво по-точно иска от него и има някаква конкретна идея. Дали ще е заведение, дали ще е офис, дали ще е под наем за краткосрочно отдаване.

За обикновено семейство е по-добре нормален апартамент.
Иначе цената му като за център е ниска.
Аз лично не бих се наел. Не виждам какво ще го правя. А и не ми се занимава с ремонта.
Тук ще трябва да се положи хидроизолация, върху съществуващи стени/основи под земята. Което си е число. Не знам не беше ли 150лв квадрата.
Нашата къща имаше такъв сутерен. Дядо ми живееше в него на стари години. Но беше идеално чист и спретнат. А ние живеехме на горния етаж.

# 694
А забелязахте ли колко е тесен пътят надолу по стълбите?

# 695
Определено не е добре за живеене, освен ако не е добре ремонтиран и за някой възрастен човек без претенции.
Имам позната, която преди години купи сутерен за живеене на много приятно място съвсем близо до топцентъра. Ремонтира го перфектно. И пак имаше проблеми с влагата - влагоабсорбаторите работеха нон-стоп и пак не вършеха работа на 100%.
Нашият едновремешен сутерен не беше влажен, поне на пръв поглед и по детските ми спомени. Но в част от него живееше само една възрастна самотна роднина, другите помещения си се използваха за складиране на вещи.
Танграта е прав - такова помещение може да се ползва за разни неща, но за живеене, не че не може, но не е хубаво да се използва точно за това. Заведение, офис, медицински кабинет, някакъв вид работилница за тихи ремонтни дейности, разни неща са възможни. Живеене обаче е последната от възможностите и най-компромисна.
Макар и не толкова често, но в София се случват и поройни дъждове със задръстване на канализацията. Тогава, по законите на физиката, водата тръгва по канала нагоре и мазета, включително сутерени, си се наводняват от време на време.

ЧС, почти толкова тесни стълби видях в кооперация НС в нашия район (приблизително строителство до към 2000 г.). И много криви - в смисъл, че се вият отколо асансьорната шахта, която е в средата на стълбищната площадка. С малък асансьор. Направо ужас. Не знам как може да се внесе диван или двоен хладилник.

# 696
  • София
Нашият едновремешен сутерен не беше влажен, поне на пръв поглед и по детските ми спомени. Но в част от него живееше само една възрастна самотна роднина, другите помещения си се използваха за складиране на вещи.
Това като го прочетох, се сетих, че в нашия сутерен, дядо ми живееше само в 1 южна стая. Салона (който е голям) и североизточната стая не се ползваха за живеене. Може би, в редки случаи лятото, при гости и тн.
Освен това бяха с много големи прозорци, и по 2 на стая. Прозорците са били изцяло открити, без друга сграда. Не е липсвало светлина и дори беше винаги слънчево.
А и нашият вход за сутерена беше огромен, може би 3 метра широк, няколко външни стълби надолу и голяма врата.
А стълбището от обявата си е баш "към мазе".

# 697
Саиван, ти беше питала преди за един апартамент в къща на Сточна гара и аз те разубедих. Беше в къща в парцел с 2 къщи, като едната е заведение/ресторант. Продължавам да смятам, че не си е заслужавал (къщата е кофти, съседите също), но само да дам ъпдейт. Апартаментът е продаден, направиха му ремонт, смениха дограмата, кучетата от апартамента ги няма.
В съседен парцел, там където братя Аргирови живееха под наем като младежи, току-що дошли в София мноооого отдавна, видях в имот.бг, че се продава 1/12 или някаква подобна малка част "срещу обезщетение" LaughingLaughingLaughing Това в парцел с 4 къщи и неизвестен за мен брой собственици (най-вероятно са повече от 4) Laughing. Луда история.

# 698
Просто трябва да направя компромис и си мислех че етажа е най лесно но явно няма да стане .Благодаря за отговорите много ми помогнахте.

# 699
Саиван, висок партер, и то зависи какво има около кооперацията - поддържан двор или запустяла джунгла/паркинг или нещо друго неприятно, е възможен компромис. Както и последен етаж под тавани, но пак зависи. Сутеренът не е компромис, а невъзможен вариант в твоята ситуация.

# 700
Саиван, ти беше питала преди за един апартамент в къща на Сточна гара и аз те разубедих. Беше в къща в парцел с 2 къщи, като едната е заведение/ресторант. Продължавам да смятам, че не си е заслужавал (къщата е кофти, съседите също), но само да дам ъпдейт. Апартаментът е продаден, направиха му ремонт, смениха дограмата, кучетата от апартамента ги няма.
В съседен парцел, там където братя Аргирови живееха под наем като младежи, току-що дошли в София мноооого отдавна, видях в имот.бг, че се продава 1/12 или някаква подобна малка част "срещу обезщетение" LaughingLaughingLaughing Това в парцел с 4 къщи и неизвестен за мен брой собственици (най-вероятно са повече от 4) Laughing. Луда история.

Звучиш ми като имотна полиця, която дебне из цяла София какво се случва Simple Smile

# 701
  • sofia
Просто трябва да направя компромис и си мислех че етажа е най лесно но явно няма да стане .Благодаря за отговорите много ми помогнахте.
Покрив се прави, ама от тая капилярна влага, която е напънала основите (вижда се много добре на снимките) е в пъти по-скъпо да се опиташ да се отървеш.... да не кажа почти невъзможно. Там трябва копане отвътре, отвън, третиране с химия, изолации и после евентуално има шанс да я няма.

# 702
  • София
По Пловдивско масово живеят в такива сутерени в къщите. Но там температурите са други, особено лятото.

# 703
Звучиш ми като имотна полиця, която дебне из цяла София какво се случва Simple Smile
Така ли? Аз пък мисля, че за Саиван звуча по друг начин. Тя се интересуваше преди време от 2 апартамента, които са ми в квартала и ги знам (познах ги от снимките в обявите), покрай единия минавам всеки ден по един път. Та по този повод й казах мнението си (плюсове и минуси) за тях. И сега дадох нова информация за единия от тях, който, въпреки че не е сутерен, е с доста много минуси. Аз не виждам нищо лошо в това да предупредя човек за недостатъците на даден имот, пък човекът е пълнолетен, да си решава сам.

# 704
За мен сутерените не са за живеене. Попадам на доста обяви. Първо заради влагата, после заради малката осветеност. Не знаеш как е хидроизолирано, топлоизолирано, при дъжд няма ли да се събере водата в цoкъла на сградата. В нормите за жилища има и минимална осветеност за нормален микроклимат.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 10:58 от LOSHKA

Общи условия

Активация на акаунт