Обсъждане на имотни обяви-15

• 44 389
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Много ви благодаря за мненията. Има два допълнителни фактора - детето скоро ще навърши 3, а имаме една спалня само в момента. Преустрояване няма да е евтино и бихме дали тези пари за част от новия. Другият фактор са родителите ни, които са на по над 70, и тези квартали са съобразени донякъде да е удобно за тях да идват, а и за нас да ходим при нужда. Не мога да не спомена и, че ще ни е трудно да приемем много различно място за живее, след като сме в Лозенец/Център цял живот... От което ми е още по-зле 😥

# 76
Lisko, Витоша и Кръстова вада реално нямат никакъв уреден транспорт. Да не говорим, че са ужасно зле за детски градини и училище. Ако разчитате на кола, Младост и Дружба примерно ще са ви по-добре. Обмисляли ли сте възможност за продажба на двустайния и така да можете с по-голям бюджет закупите тристаен? Има банки, които предлагат т.нар. мостови кредити - купуваш нов апартамент, но ипотекираш новия и стария. Имаш определен срок - обикновено година -  да продадеш стария и в този срок плащаш само лихви.

# 77
Интересна опция са тези кредити, TafTaf, ще проуча по-обстойно.
За Младост и Дружба - иска ни се да можем до 10-15 мин. да стигаме до родителите си при нужда, а от тези 2 квартала би отнело повече до Центъра (НДК).

# 78
  • София
иска ни се да можем до 10-15 мин. да стигаме до родителите си при нужда,

Преди близо 20 г. и аз имах подобно желание. Бях сама и за старците, и за детето.
Избрах Дианабад, до тогава строящото се метро.
То да не се случва, но ако се наложи бързо пътуване към родителите - с такси е не повече от 15 мин.
Или си снижи изискванията, или си вдигни сумата - няма друг начин.

# 79
Да, Aisha, пълно щастие няма. Най-вероятно накрая ще вземем нещо с поне хубава баня и кухня и постепенно ще обзавеждаме останалите помещения. Дет' се вика, можем и на земята да поспим известно време 😂
А понеже темата е все пак за обяви, доколо си струва да се следят OLX, Alo и facebook групи по ваши наблюдения?

# 80
Аз мисля, че точно банята и кухнята са критични точки в обявите. Голяма мърсотия и нерви с майстори е ремонтът на баня и кухня и затова и продавачите по-скоро биха пребоядисали другите помещения и биха сменили настилките в тях отколкото да правят ремонт на баня и кухня.
Теоретично подчертавам, бих предпочела сама да си направя ремонта на баня и кухня, за да знам, че са направени както трябва. Най-големите мизерии се случват точно от тях.
Но ви разбирам защо искате ремонтирано жилище, включително за близостта до родителите.
Една идея, естествено не знам дали е осъществима. Не можете ли да поживеете при някой от родителите, докато правите ремонт на новия апартамент? Така ще си взимате и наема. Неудобствата са ясни, но ако някой от родителите има все пак повече помещения, може да се справите за няколко месеца с ремонт на баня/кухня, боядисване и настилки в новото жилище.

# 81
Не можете ли да поживеете при някой от родителите, докато правите ремонт на новия апартамент? Така ще си взимате и наема. Неудобствата са ясни, но ако някой от родителите има все пак повече помещения, може да се справите за няколко месеца с ремонт на баня/кухня, боядисване и настилки в новото жилище.
Да, това най-крайният вариант 😂😵😌🙃

# 82
Пригответе се са някои компромиси, неудобства и спънки. Все пак ако беше лесно това с купуване на по-голямо и покриване на вноската с отдаване на по-малкото, нямаше да има хора, които да живеят в едноспални жилища.

# 83
Здравейте . Някакво мнение за тази сграда : http://www.komfortbrokers.com/bg/proekti/jilishtna-sgrada-radost-v-kv-troshevo

# 84
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15785582234741 … k=5a33q7&f1=1

Двустаен апартамент в Оборище, ама административният адрес бил в Сухата река.
Може би е онзи строеж на Черковна до Моста Чавдар, дето го обсъждахме преди доста време.

# 85
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15785582234741 … k=5a33q7&f1=1

Двустаен апартамент в Оборище, ама административният адрес бил в Сухата река.
Може би е онзи строеж на Черковна до Моста Чавдар, дето го обсъждахме преди доста време.
Точно той е, в момента са някъде към покрива, работят усилено. На ужасно натоварено кръстовище е и точно до бензиностанция.

# 86
Точно той е. Резиденция Черковна се води. Точно на новостроящата се спирка на метростанция Хаджи Димитър.

# 87
  • Девин
Здравейте, имам един бърз въпрос. Дано съм в точната тема, извинявам предварително ако въпроса ми не е за тук.
Тъй като търсим от скоро апартамент с  агенция Хоум ту ю, тяхната комисионна е 3,6%,  те ни казват че реално това е крайния процент с ДДС. А в другите агенции умишлено се води по- нисък 3%, но без ДДС това вярно ли е? Много сме незапознати все още, моля не ми се смейте, защото тепърва навлизаме в нещата и разучавам още.
Благодаря ви предварително за отговорите! Simple Smile

# 88
  • София
Някъде е 3, другаде 3.6, или пък 2, някъде може и да няма. Всичко е различно. Няма регулиране при брокерите

# 89
  • София
Големите агенции са регистрирани по ДДС и ДА, проценътт им реално е 3.6. Има възможности за отстъпка при по-крупни сделки или за завръщащи се клиенти. По-малките агенции работят с по-нисък процент - 3, дори 2,5% някои

Общи условия

Активация на акаунт