Обсъждане на имотни обяви-15

• 44 385
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, имам един бърз въпрос. Дано съм в точната тема, извинявам предварително ако въпроса ми не е за тук.
Тъй като търсим от скоро апартамент с  агенция Хоум ту ю, тяхната комисионна е 3,6%,  те ни казват че реално това е крайния процент с ДДС. А в другите агенции умишлено се води по- нисък 3%, но без ДДС това вярно ли е?

Погледнете си договора с тях, там трябва да пише колко комисионна дължите! Вижте и друго - договорът ви с тях е ексклузивен, т.е. да не можете да търсите с друга агенция. Вижте и за какъв срок е този договор, как се прекратява, неустойки при прекратяване и т.н.

Не знам как е с тази агенция да си купувач, ама да си продавач с тях сигурно е много по-лошо.

# 91
Някъде е 3, другаде 3.6, или пък 2, някъде може и да няма. Всичко е различно. Няма регулиране при брокерите

# 92
  • София
И да си купувач е кошмар. Аз работих с тях няколко месеца, в договора пише 3% без ДДС което е 3,6%, на мен освен загубено време и опити да ми пробутат каквото и да е, се опитаха да ми продадат и юридически неизряден имот. Бяха малък кошмар, изобщо не ги препоръчвам.

# 93
# 94
Майко мила! Animal Scream Cat Таваните ще рухнат всеки момент.

# 95
Това е една а от най-потресаващите обяви, които съм виждала...направо си е номер 1

# 96
И като подарък не го искам...

# 97
Наистина е потресаващо състоянието. Мисля, че се сещам дори коя е кооперацията - на ъгъла на Самуил и Ивайло. Наистина правиха ремонт на покрива преди няколко години и май надигаха таванския етаж.
А таван с гредоред -онова с летвичките, се казва каратаван, доколкото съм чувала.

# 98
Ето още една, с която се забавлявам от вчера - https://www.facebook.com/marketplace/item/512394352739806/
Някаква преродена Клеопатра се подвизава в тези будоари Satisfied

# 99
Ами що да не етака "интериорно" барнато. Хайде, пък Вие! То "братчедите" се кефят точно на това :да  си е шаренко,  пъстричко,  в различни стилове. Иначе при Вас подредено, наредено - скука бе, скука.

# 100
  • София
Леле, какъв кич Anguished

# 101
Напълно е възможно да апартаментът да е на по-богати цигани, те си изглеждат точно така. Обаче никой не ви кара да живеете в такава спалня. Когато купува, човек трябва да се абстрахира от тези неща и да погледне даденостите на имота. Нямам предвид на този конкретно, а по принцип.
И двата последни имота са за тотален ремонт. Само че в  мансардата много по-лесно би могло да бъде изкъртено всичко до зид, а в циганския - то са приобщени тераси, вани, плочки, мазилки, алуминиеви врати, всичко е много трудоемко за къртене и изнасяне. Въобще, като се купува нещо, на което имаш намерение да правиш тотален ремонт - колкото по-малко са подобренията, толкова по-добре. И колкото по-зле изглежда - пак по-добре, защото можеш да постигнеш сериозен отбив в цената.
Мансардата, с това местоположение, би имала потенциал, ако беше по-евтина. Дори това, че е последен етаж, е плюс в центъра на София.

# 102
Скрит текст:
Напълно е възможно да апартаментът да е на по-богати цигани, те си изглеждат точно така. Обаче никой не ви кара да живеете в такава спалня. Когато купува, човек трябва да се абстрахира от тези неща и да погледне даденостите на имота. Нямам предвид на този конкретно, а по принцип.
И двата последни имота са за тотален ремонт. Само че в  мансардата много по-лесно би могло да бъде изкъртено всичко до зид, а в циганския - то са приобщени тераси, вани, плочки, мазилки, алуминиеви врати, всичко е много трудоемко за къртене и изнасяне. Въобще, като се купува нещо, на което имаш намерение да правиш тотален ремонт - колкото по-малко са подобренията, толкова по-добре. И колкото по-зле изглежда - пак по-добре, защото можеш да постигнеш сериозен отбив в цената.
Мансардата, с това местоположение, би имала потенциал, ако беше по-евтина. Дори това, че е последен етаж, е плюс в центъра на София.
И голям минус, защото е без асансьор, а етажната височина на апартаментите е голяма. Има да катериш….. Плюсът би бил да има гледка, но това зависи, а в случая предполагам, че няма, след като не е снимана за реклама.

# 103
Е, то ако имаше и асансьор, щеше да е направо топ имот и с двойна цена. Говорим за имот с компромиси, а те са нещо субективно - един не може без асансьор, аз пък не мога да живея на партер или нисък етаж, имам фобия направо.
Аз съм живяла на квартира на последен етаж в стара сграда в центъра и усещането беше страхотно. Никога не ни е пречело, че няма асансьор, даже не сме се и замисляли, като го наемахме. А на покрива беше оформена малка тераса, противно на тенденциите за усвояване и остъкляване на всяка възможна педя, което е напълно възможно и тук да се реализира. Добре обзаведените имоти в тази част на София са много оборотни като airbnb или обикновен наем.

# 104
Естествено, че е така, квадратура и местоположение са основни неща, но в случая се позабавлявах с откровената цигания. То не е яркочервено, то не са стълби към леглото и ваната... Римската колона в средата на стаята и златните пердета обаче са ми любими Grinning

GG_BG, съгласна съм за Air bnb и центъра, обаче в София са станали прекалено много и избор огромен. Мое мнение, тази ниша отдавна е препълнена.

Общи условия

Активация на акаунт