Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 991
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
За 83 кв.м. е супер, но за 102 , респективно за 122 кв.м., както е обявено, едни 40 кв.м. не ги намирам.
Обясненията за общи части и пр. са за хора, които не разбират.
А как от около 83-84 е излязло до 102 кв.м. пак е инетерсно.

Какво значи "не разбират"? Има си действащи към момента стандарти и е крайно време за всеобщо удобство да се придържаме към тях, а не все някой да се жалва, че по някое си БДС нещата били други.
- Никой никога не е подарявал общите части, но са били включвани неявно в цената. Сто пъти сме писали, че дали ще ти продадат 115 квадрата по 1000 евро или 100 квадрата по 1150 евро е все едно и също - за този конкретен апартамент плащаш 115 000. Останалото е въпрос на някаква стандартизация, добра или лоша, в момента е така.
- Един апартамент може да има нетна/чиста/ светла площ (нестандартно понятие), може да има застроена площ (стандартно понятие) и обща площ (пак стандартно понятие).  Ако към чистата площ се добавят стените (защото те са си твои, в твоя апартамент са) се получават застроената площ. Ако към нея се добавят и общите части се получава общата площ. Ето така се получават цифрите, които не можеш да навържеш, пък после другите не разбирали...

Дали това е най-добрият начин да се представят нещата е съвсем друга тема, но приетата в момента е такава и за да се разбираме е нормално да се придържаме към нея, както и като пишем се придържаме към актуалния правопис, а не пишем "единъ хубавъ апартаментъ".

Все има някой недоволен, който не вдява, че плаща определена цена за определен апартамент, а как му е разбита тази цена е чиста формалност.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 15:28 от Черна станция

# 526
Попеа, вече не се шегуват, строят китайски стени на по 17-20 етажа. И аз съм пас от подобни проекти, с или без допълнителни екстри.
Между другото не зная дали си хвърляла око на цените на нашето море, никакви промоцийки няма, всичко е в небето. Приготвили балтиите и чакат туристите да им приберат парите. Аз отказах резервацията на море тази година. Извинете ме за оф-а.

# 527
....цените на нашето море, никакви промоцийки няма, всичко е в небето. Приготвили балтиите и чакат туристите да им приберат парите. Аз отказах резервацията на море тази година. Извинете ме за оф-а.

Ма щЕли да те хранят само с местни продукти, щото, видиш ли, българските били най-вкусни. Все едно има голяма разлика на вкус между "промишлените/оранжерийните" български и "промишлените/оранжерийни" патагонски. Все същите пластмасови са, нямат нищо общо с тези от градината на бабите/дядовците. Добре, че със строителните материали не са се сетили още да ни набодат такава простотия. Сори, ама си предпочитам английския латекс, а не леко-меко.

# 528
Видяхте ли колко много АИР БНБ излязоха - и за наеми, и за продажби?
Днес ми се обадиха от агенция някоя си, казах им нашият да го пуснат за 1500 лв. ММ не е много съгласен, искаше повече, но аз се колебая дали има такова търсене в момента. Макар, че вече имаме един точно за 1600 😃
Ще видя

# 529
За 83 кв.м. е супер, но за 102 , респективно за 122 кв.м., както е обявено, едни 40 кв.м. не ги намирам.
Обясненията за общи части и пр. са за хора, които не разбират.
А как от около 83-84 е излязло до 102 кв.м. пак е инетерсно.
“40”-те квадрата, който не намираш, са стени и общи части. От 85,14 става 102.99 като прибавиш стените.

Аз пък не разбирам защо тази концепция  затруднява толкова много хора.

# 530
....цените на нашето море, никакви промоцийки няма, всичко е в небето. Приготвили балтиите и чакат туристите да им приберат парите. Аз отказах резервацията на море тази година. Извинете ме за оф-а.

Ма щЕли да те хранят само с местни продукти, щото, видиш ли, българските били най-вкусни. Все едно има голяма разлика на вкус между "промишлените/оранжерийните" български и "промишлените/оранжерийни" патагонски. Все същите пластмасови са, нямат нищо общо с тези от градината на бабите/дядовците. Добре, че със строителните материали не са се сетили още да ни набодат такава простотия. Сори, ама си предпочитам английския латекс, а не леко-меко.
Откакто по Великден ме храниха с българско "агнешко" всъщност натурално шилешко по 17 лв килограма, вече търся качествената храна, независимо от кого е произведена. Да ме извиняват БГ производителите, ама тука балъци няма.

# 531
E, всички агнета стават шилета, но специално за агнешкото все пак българското е много по-добро от вносните. Това, че на теб някой е продал кой знае какво е малшанс, но не е определящо. Или ти предпочиташ вносно агне? Аз си купих едно задно бутче, наистина българско, и си облизахме пръстите.

# 532
Продадоха ми два пъти смърдящо месо. Много добре знам какъв е вкусът на агнешкото. И двата пъти го купих от различни места, единия път от Метро. Язък че се зарадвах, че тази година ще има само българско месо.

# 533

Откакто по Великден ме храниха с българско "агнешко" всъщност натурално шилешко по 17 лв килограма, вече търся качествената храна, независимо от кого е произведена. Да ме извиняват БГ производителите, ама тука балъци няма.
Ако само малко се замислиш ще видиш, че да купиш прясно и необработено месо от Испания и Франция например не е лесна работа. Най-малкото има 3-4 дни транспорт(ако няма опашки на границите). Отделно месото за целия ТИР е възможно да не е изклано цялото предишния ден. След това от пристигането в централен склад до разпространението в магазините в цялата страна също минават още ден-два. Като сумираш всичките дни се оказва, че една седмица му трябва на вносното прясно месо само за да стигне до витрината на магазина, а българското може да стигне още същия ден. След като си направих тези сметки спрях да купувам вносни меса. П.П. Мандаринке, ние произвеждаме страхотни домати. Лошото е, че ни пробутват турските домати за български и затова си мислим, че нашите са лоши.

# 534
  • на земята
Какво мислите за тази обява,искаме да закупим нещо на морето.Имате ли мнение за тези брокери?
Благодаря
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-dvustayni-apartamenti/i … ba-v-sozopol.html

# 535
Нали видяхте, че за комплекса има такса поддръжка към 1000 евро на година? На мен това ми е една годишна почивка, може и в Санта Марина, затова не бих инвестирала. Но ако почивате по няколко месеца си заслужава, там е много хубаво.

# 536
Видяхте ли колко много АИР БНБ излязоха - и за наеми, и за продажби?
Днес ми се обадиха от агенция някоя си, казах им нашият да го пуснат за 1500 лв. ММ не е много съгласен, искаше повече, но аз се колебая дали има такова търсене в момента. Макар, че вече имаме един точно за 1600 😃
Ще видя

Къде го гледаш това с аирбнб продажбите?

# 537
Какво мислите за тази обява,искаме да закупим нещо на морето.Имате ли мнение за тези брокери?
Благодаря
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-dvustayni-apartamenti/i … ba-v-sozopol.html

За тези пари може да си вземете супер прилична къща на морето. Може би не на първа линия, на по-отдалечено място, но за двустаен апартамент според мен изобщо не си заслужава, въпреки че комплексът не е лош.
Гледах наскоро обяви за къщи, НС, с 2 и 3 спални, покрай моретоно не съм ги запаметила. Ако успея да ги намеря, ще ги постна. Естествено зависи и вие какво търсите....
П.С. Ето примерно от същата агенция това на пръв поглед много повече си заслужава с условието, че аз не съм много добре запозната с имотите покрай морето и може да има негативи, които не съм забелязала:

https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-kashti/imot-68636-kasht … anchev-bryag.html

https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-redovi-kashti/imot-7468 … o-do-balchik.html

А има още достапредложения, които просто не съм разгледала още.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 20:31 от Kölsches Mädel

# 538
И аз гледах нова къща с двор на 8 км от Каварна за 36 х. евро

# 539
Благодаря

За тези пари може да си вземете супер прилична къща на морето. Може би не на първа линия, на по-отдалечено място, но за двустаен апартамент според мен изобщо не си заслужава, въпреки че комплексът не е лош.
Гледах наскоро обяви за къщи, НС, с 2 и 3 спални, покрай моретоно не съм ги запаметила. Ако успея да ги намеря, ще ги постна. Естествено зависи и вие какво търсите....
П.С. Ето примерно от същата агенция това на пръв поглед много повече си заслужава с условието, че аз не съм много добре запозната с имотите покрай морето и може да има негативи, които не съм забелязала:

https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-kashti/imot-68636-kasht … anchev-bryag.html

https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-redovi-kashti/imot-7468 … o-do-balchik.html

А има още достапредложения, които просто не съм разгледала още.
По-принцип зависи кой какво търси. Трудно се сравнява имот на плажа с такъв на 5-6 километра от него. На някои хора им е приятно да направят няколко крачки и да са на пясъка. Също така е трудно да се сравнява хубав комплекс в Созопол с Кошарица. Като цяло двата имота са за различен тип клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт