Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 893
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
Мисля, че и преди бяхме коментирали апартамент в този блок на Гео Милев   - беше май гарсониера, представена като двустаен. На висок етаж. Имаше някакви коментари за кофти съседи, в смисъл дръпнати. Коментари имаше и за трудното паркиране около кооперацията, ако това ви е особено важно.

Това че щели сега да ремонтират този вход е като брокерската мантра - еди си кое може да стане ... Щом до сега, за толкова много години не е станало, значи има проблем. И вероятността скоро да се случи не е голяма. За всичко, за което зависиш от съседи. Това сочи моят жизнен опит с имотите.

За предишната обява бяха коментирали шума от улицата - в час пик сутрин и вечер.

На мен районът ми харесва, уреден е сравнително, има си всичко необходимо наоколо - магазини, училища, детски градини, зелени площи. Малко ГТ не ми е супер ОК на мен, но не е чак толкова зле.

Тъмният кухненски бокс е такъв в поне 95% от новото строителство, нищо необичайно. Явно младите хора вече са свикнали с такова разпределение. Прозорецът и стъклените тухли към общия коридор могат да се зазидат, аз бих го направила. Ремонт на кухнята, която не е толкова голяма, може да се направи и за по-малко пари, ако останалото е приемливо.

Не разбирам как си навита да набиеш вдни 300 000+ лева за панел а 50к ти се струват много за ремонт и обзавеждане. Изумявам се от българина, който масово набива огромни при за бетона, а го обзавежда с виденов...

За колегата явно всичко е панел и бетон - и ЕПК-то, и тухлените сгради. Което принципно е така де, повечето сгради не са гредоред, но все пак за удобство разграничаваме панел, ЕПК и тухла.

Аз бих казала следното - да дадеш (т.нар. "набиеш") пари за повече квадратура на имота, а да се задоволиш, поне на първоначален етап, с по-евтино обзавеждане е със следната логика - пари може да има в следващ момент, и тогава е важно квадратурата да е по-голяма. Защото 20 квадрата по-малко, дори обзаведени от Версаче, са си с 20 квадрата по-малко, както и да ги гледаш или обзавеждаш.

# 586
Подкрепям Мередит и Мандаринка.
Фам, така е, все с нещо трябва да ма компромис, но това е субективно решение. За мен лично шумът от булеварда би бил неприемлив компромис, всичко друго е приемливо, и в тази кухня бих живяла, докато събера пари за нова кухня. Но колкото и пари да имам, няма как да прибавя квадрати, да сменя етаж или изложение, и да сменя мястото да не е на шумен булевард.

Скрит текст:
Мисля, че и преди бяхме коментирали апартамент в този блок на Гео Милев   - беше май гарсониера, представена като двустаен. На висок етаж. Имаше някакви коментари за кофти съседи, в смисъл дръпнати. Коментари имаше и за трудното паркиране около кооперацията, ако това ви е особено важно.

Това че щели сега да ремонтират този вход е като брокерската мантра - еди си кое може да стане ... Щом до сега, за толкова много години не е станало, значи има проблем. И вероятността скоро да се случи не е голяма. За всичко, за което зависиш от съседи. Това сочи моят жизнен опит с имотите.

За предишната обява бяха коментирали шума от улицата - в час пик сутрин и вечер.

На мен районът ми харесва, уреден е сравнително, има си всичко необходимо наоколо - магазини, училища, детски градини, зелени площи. Малко ГТ не ми е супер ОК на мен, но не е чак толкова зле.

Тъмният кухненски бокс е такъв в поне 95% от новото строителство, нищо необичайно. Явно младите хора вече са свикнали с такова разпределение. Прозорецът и стъклените тухли към общия коридор могат да се зазидат, аз бих го направила. Ремонт на кухнята, която не е толкова голяма, може да се направи и за по-малко пари, ако останалото е приемливо.
Скрит текст:
Не разбирам как си навита да набиеш вдни 300 000+ лева за панел а 50к ти се струват много за ремонт и обзавеждане. Изумявам се от българина, който масово набива огромни при за бетона, а го обзавежда с виденов...

За колегата явно всичко е панел и бетон - и ЕПК-то, и тухлените сгради. Което принципно е така де, повечето сгради не са гредоред, но все пак за удобство разграничаваме панел, ЕПК и тухла.

Аз бих казала следното - да дадеш (т.нар. "набиеш") пари за повече квадратура на имота, а да се задоволиш, поне на първоначален етап, с по-евтино обзавеждане е със следната логика - пари може да има в следващ момент, и тогава е важно квадратурата да е по-голяма. Защото 20 квадрата по-малко, дори обзаведени от Версаче, са си с 20 квадрата по-малко, както и да ги гледаш или обзавеждаш.
Ха-ха -точно Simple Smile
Напълно споделям, много по-лесно е да сменя Виденов с Версаче, когато имам пари, отколкото да сменя жилището си с друго. Ама колегата е от тези, които искат всичко тук и сега, често срещано мислене в консуматорското общество.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 14:25 от Анонимен

# 587
Фам, на мен ми харесва апартамента, може би без кухнята - изглежда ми стара и за ремонт. Какво друго е за ремонт обаче, все пак не всичко се вижда по снимките, т.е. не мога да преценя, защото ми изглежда добре? Наистина е малко тъпо, че кухнята е толкова далеч от трапезарията, да не кажа, че ми е малко странно позиционирана там. По-натам и да я сложиш по-близо, на някоя от другите стени, пък ще си съсипеш хола.

За тези пари би трябвало да ви оставят цялото обзавеждане. Цената е като на тухла, а и за тристайно ЕПК квадратурата не е впечатляваща.

# 588
  • Пловдив / София
Изложението на стаите не е точно на булеварда. Иначе ние бягаме от шум.
За ремонт си е кухнята, да. Шкафовете са стари, печката също.
Те ще оставят по-голямата част от обзавеждането без спалнята, която аз нито искам, нито ми харесва.
Даже ако го вземем, планирам да изхвърлим дивана и трапезарните столове.

Иначе, да, масата за хранене е странно позиционирана. Но лесно може да се премести до кухн.бокс.

# 589
За шума - просто идете и застанете до блока сутрин и вечер в час пик, защото тогава са критичните моменти. Ако можете пак да отидете на оглед - отворете прозорците, особено на спалните и се заслушайте.

# 590
  • София
На блока в Гео Милев не ми харесва изложението. Север, запад, ще е студено, ще събира ветровете. А това не може да се поправи.
Но това е моя вкус - обичам юг, слънчево, висок етаж.

# 591
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15786366612823 … k=5j323w&f1=1

Какво мислите за тази обява? Реална, не? Огромен спад в цената отпреди ИП...

# 592
ами 1200е /кв не ми се вижда спад в ок2

# 593
ами 1200е /кв не ми се вижда спад в ок2

950 EUR/кв.м? И това е старата част, не е ОК2.

VVV777 има спад, определено, но може и да е реална. Частно лице, може да иска да се отърве от инвестиция, да му трябват пари. Пробвай.

# 594
  • София
С малко гугъл се вижда, че това е телефонът на строителя.
Цената е ниска, като за готово с акт 16.
Дори панелките в люлин нямат такива цени.
Не пречи и обявата да е събирателна. От строителя, за нови строежи.
Като минимум, човек трябва да завърти един телефон, и тогава да се умува.

https://www.facebook.com/BellavistaBuildingSofia/

# 595
Какво частно лице, както и Танграта  е писал, това е телефонът на инвеститора. Освен другото, пише ет 2,а снимките са от висок етаж, поне 4-ти. Не пречи да се обадите, цената може и да е такава, но в обявата има доста лъжи, та не знам доколко може да им се вярва. Може и инвеститорът да е закъсал и да продава, а може и да е набирателна, не знам.
С малко гугъл се вижда, че това е телефонът на строителя.
Цената е ниска, като за готово с акт 16.
Дори панелките в люлин нямат такива цени.
Не пречи и обявата да е събирателна. От строителя, за нови строежи.
Като минимум, човек трябва да завърти един телефон, и тогава да се умува.

https://www.facebook.com/BellavistaBuildingSofia/

Точно Hands Thumbsup

# 596
А и нищо не се вижда от самия апартамент, и скица няма... Кой знае какво е.

# 597
Аз чета в обявата "Частно лице", не съм правила разследване Simple Smile Очевидно е, че няма никакви подробности, за да се обадиш, това няма за какво и да го коментираме. Което не пречи да пробва.

# 598
Апартаментът се продава необзаведен!

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b158522148100312

Наистина отдавна не бях виждала по снимки такъв ужас. Затова казвам на питащи- почистете, ако трябва фирма извикайте, ударете един бял латекс, дори подът е по-добре на замазка да остане, вместо с този червен мокет. Да, пак ще се вижда, че е за тотален ремонт, но поне няма да ги гнус купувачите да влязат да разгледат.

# 599
Аз чета в обявата "Частно лице", не съм правила разследване Simple Smile Очевидно е, че няма никакви подробности, за да се обадиш, това няма за какво и да го коментираме. Което не пречи да пробва.
mokka, права си, но много често пише "частно лице", а като пуснеш тел в гугъл и излиза агенция, изхитриха се и  го правят този номер агенциите. Същото и с листовките "купувам апартамент", пишат "частно лице", за да хванат шарани.  Изобщо трикове да искаш.
Въпросът е, че обявата много прилича на зарибявка, те на това разчитат обикновено. А който се интересува от ОК,  да се обади и да пита.

Общи условия

Активация на акаунт