Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 904
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
За толкова пари трябваше да е едностилен и с поръчкови мебели, а не сбирщайн от антикварните магазини. А и някои мебели съвсем не са от класата на други. И, извинявай, ама +5000 евро/квадрат е някаква безсмислица. И съвсем не всички помещения са "АХ". Изхвърлили са се, ама да са живи и здрави.

Бялата трапезна маса е от най-обикновените, за тези пари трябва съвсем друга.
Масово мебелите не са скъпи, макар и антикварни.
Кухнята е покана за изхвърляне и тотален ремонт.
Тоалетната е просто прелест - лукс и удобство Wink
Няма да продължавам, ама да си го заврат някъде този апартамент.

# 571
Додо, на мен ми допада апартамента, но определено си иска огромна инвестиция за ремонт. Такива плочки като видя, особено в хол/трапезария, и ми става лошо. Мутренски шик от ранните 2000...

Годината на строителство също е леко притеснителна, плюс скосенията и тези прозорци над трапезарната маса. Казвам го, тъй като живея в точно такъв апартамент в момента, със скосения и затворени тераси с такива стъклени панели - имаме течове и много, много влага. Имаме проблем със съседи отгоре, с проблемна тераса и т.н. Та с тези неща трябва много внимателно да се прецени дали си струва.

# 572
  • София
За мезонета в Банишора - гледам го за живеене, не за инвестиция. Но и аз не мога да преценя колко е за ремонт и с кое мога да направя компромис и с кое не. Ще ходя да го гледам явно. Сградата няма проблеми с вентилация или други. Казаха ми, че дневната и кухнята били много тъмни. Даже на снимките се вижда, че на всякъде с правени на лампи през деня. Цената е висока, но и апартаментът е голям... Но пак зависи колко е за ремонт... Защото, ако трябва да набием още 50 000 за ремонт, ще се откажем.
А за този на докторската - част от мебелите и стила ми харесват, но са омешали рустикалния, прованс и клошарски стил. Попрекалили са със съ ирането на какво ли не. Но като видях цената, паднах 😁🤣 Тези са луди! Никой никога няма да им ги даде тези пари!

# 573
Додо, нали пише, че дневната и кухнята са северни. Може да има засенчване от съседни кооперации, защото в този момент трапезарията и кухнята ми, които са северни, са много по-светли от южния хол. Но нямам засенчване.

# 574
  • София
Додо, на мен ми допада апартамента, но определено си иска огромна инвестиция за ремонт. Такива плочки като видя, особено в хол/трапезария, и ми става лошо. Мутренски шик от ранните 2000...

Годината на строителство също е леко притеснителна, плюс скосенията и тези прозорци над трапезарната маса. Казвам го, тъй като живея в точно такъв апартамент в момента, със скосения и затворени тераси с такива стъклени панели - имаме течове и много, много влага. Имаме проблем със съседи отгоре, с проблемна тераса и т.н. Та с тези неща трябва много внимателно да се прецени дали си струва.
Плочките са от 97г. 😁 Те са ясни, че ще се изпарят. Цялата дневна и кухня са за основен ремонт, като гледам. Надявам се спалните да са само за боя, но... Искам да видя за течове около прозорците в дневната. Ние сега имаме скосено в една от стаите и имаме теч, така че не искам да си го причинявам пак... Май ще се откажем... Освен, ако парите, които му искат, не намалеят стабилно.

# 575
  • София
Додо, нали пише, че дневната и кухнята са северни. Може да има засенчване от съседни кооперации, защото в този момент трапезарията и кухнята ми, които са северни, са много по-светли от южния хол. Но нямам засенчване.
Не, не са засенчени от други сгради. Просто според мен са малки самите прозорци за това помещение. И аз съм със северно изложение на дневната и кухнята сега, и то съвсем близо до този апартамент и имам представа горе долу колко е тъмно. Иначе апартаментът се оказа, че е съседен на наши приятели и от там имам информация за блока, а и за апартамента. Иначе случайно попаднах на обявата във фейсбук.

# 576
Гледайте внимателно навеса и около него, там по принцип е критична точка - както за течове, така и за конденз.
Всичко може да се преправи, въпросът е колко време и пари ще струва.
Може пък продавачите да са притиснати от някакви обстоятелства и да са склонни на преговори по цената, знае ли човек.
Но го вижте, че иначе все ще го мислите дали не е бил ОК.

# 577
За мезонета в Банишора - гледам го за живеене, не за инвестиция. Но и аз не мога да преценя колко е за ремонт и с кое мога да направя компромис и с кое не. Ще ходя да го гледам явно. Сградата няма проблеми с вентилация или други. Казаха ми, че дневната и кухнята били много тъмни. Даже на снимките се вижда, че на всякъде с правени на лампи през деня. Цената е висока, но и апартаментът е голям... Но пак зависи колко е за ремонт... Защото, ако трябва да набием още 50 000 за ремонт, ще се откажем.
А за този на докторската - част от мебелите и стила ми харесват, но са омешали рустикалния, прованс и клошарски стил. Попрекалили са със съ ирането на какво ли не. Но като видях цената, паднах 😁🤣 Тези са луди! Никой никога няма да им ги даде тези пари!

Не разбирам как си навита да набиеш вдни 300 000+ лева за панел а 50к ти се струват много за ремонт и обзавеждане. Изумявам се от българина, който масово набива огромни при за бетона, а го обзавежда с виденов...

# 578
  • Пловдив / София
Здравейте, търсим да закупим жилище за собствено ползване и уж сме се спряли на това. Бяхме на оглед.

Има си минуси. Като например кухнята, която е за ремонт и въпреки че се намира в Гео Милев (харесваме квартала като цяло), около блока не е добре поддържано.

Всякакви коментари биха били добре дошли.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15899148656542 … k=5iekwk&f1=2

# 579
  • София
Здравейте, търсим да закупим жилище за собствено ползване и уж сме се спряли на това. Бяхме на оглед.

Има си минуси. Като например кухнята, която е за ремонт и въпреки че се намира в Гео Милев (харесваме квартала като цяло), около блока не е добре поддържано.

https://www.google.com/maps/@42.6807024,23.3703472,3a,30y,183.42 … e0!7i13312!8i6656
Нещо кофти ми изглежда фасадата, точно над входа.
2те спални са северни, макар да имат прозорци сам на запад и изток.
Изтокът гледа от упор отсрещната страна на блока.
Кухнята има някакво мистериозно прозорче с решетки, което е замъглено в долната си половина.
Това, според чертежа се пада на изток.
Както и да го въртях, според мен гледа вътрешният коридор на блока. Не ми се вярва да е тераса на съседите, в самия вдлъбнат ъгъл на блока, в дясно над входа на сградата. Не си пасва с чертежа и вероятно е коридор.
Със стрийт вю-то, може да се обиколи блока и да се види терасата, която е остъклена с чупка, наистина е на 3я етаж.
За тия пари се намираше до преди 1-2 години в тухлени стари блокчета, които бяха в доста по-добро състояние.
Един колега щеше да купува, но се отказа.

Парите му са като за ново строителсво. А се нанасяш в сграда за социално слаби. Някак не ми се вижда ок това.

# 580
  • София

Не разбирам как си навита да набиеш вдни 300 000+ лева за панел а 50к ти се струват много за ремонт и обзавеждане. Изумявам се от българина, който масово набива огромни при за бетона, а го обзавежда с виденов...
50к евро имам предвид. И не съм ок да ги дам за жилище, ако то е още150к, защото ще стане колкото къща. Също така, жилището не е панел.

# 581
  • Пловдив / София
Танграта, да, блокът не е особено поддържан. Всъщност единият му вход е оправен, другият тепърва щели. Ние бяхме. Иначе това, което ни спечели е кварталът и това, че иска по-малък ремонт.
Иначе на нас новото строителство не ние е приоритет, заради това, че повечето е некачествено и супер странни чупки има в площта.

Това проззорче над мивката гледа към вътрешен коридор, който делят двата апартамента на етажа.

Истина е, че парите не са малко, но гледаме обяви от миналата година и толкова вървят. Даже за същите пари предлагат апартаменти, в които трябва първо с багера да влезеш.

# 582

Мястото не го познавам и не мога да коментирам. За мен кухньохол не е ок, за вас може да е. Светло и просторно е, но е абсолютна недомислица трапезната маса да е в другия край  на помещението от бокса и да трябва да пренасяш всяко ядене през целия хол.   Но да кажем, че може да се размести. Другото по-неудобно е малкото балконче. Прозорчето в бокса най-вероятно гледа към коридора на етажа, има такива в ЕПК-тата. За ремонтите не мога да кажа, трябва да го видя на живо, но по принцип предпочитам да е за ремонт и да си го планирам сама, защото при едно такова ако бутнеш нещо, например кухнята, ще излезе друго нещо, после от него трето  така накрая пак ще ремонтираш изцяло, само дето ще си платила на някого и неговия ремонт плюс твоя - понеже в цената е отразено, че е ремонтирано. Ако не е и е на цената на неремонтирано, тогава ок. За да  е поддържано около блока трябва да се плаща на фирма за това, но и трябва да има обособен двор около блока, който да бъде поддържан, а такъв няма. Така че не виждам кой ще го поддържа така.

Не споделям мнението на Танграта, за мен всяка сграда с много обитатели (да кажем, над 2 входа и над 4 етажа) е потенциален проблем, независимо НС или СС. Разбира се, винаги е по-добре да си вземеш ап на 2 години вместо на 32, но въпросът е дали за тази цена има ап на 2 години със същите дадености, мен лично много ме съмнява да има. Виждам, че и Фам е коментирала в този дух.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 13:46 от Анонимен

# 583
  • Пловдив / София
Poppea, за ремонтът си абсолютно права. Винаги е по-добре човек сам да си направи нещата. На този етап, обаче, за съжаление не може да си позволим да плащаме едновременно кредит, наем и ремонт, който ще отнеме 3-4 месеца, а може и повече.
Не че търся оправдание, питах и за други мнения. Понякога странични хора виждат неща, които пряко участващият не вижда. Благодаря.

Има си недостатъци. То, когато човек не разполага с неограничени фин.възможности все трябва някакви компромиси да направи. Вече зависи дали са комфортни компромиси или непоносими.

# 584
  • София
Моят съвет е да отидете покрай блока и да разпитате съседите, да си поговорите, ако има как да погледнете прилежащото мазе към имота.
Някои неща са добре направени, други са половинчати или поне така изглежда на снимките. Аз локацията не я харесвам, но това е много субективно.
Като цяло моят опит в търсенето ми показа, че ако чакаш един апартамент да го одобрят всички просто никога няма да купиш, така че коментарите на другите няма особено да ти помогнат. Ако сте ок с локацията, строителството, изложението и цената - всичко друго може да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт