Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 959
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
tean, средно 1000 евро/ кв.м. Тези на първа линия са по-скъпи. Ние харесахме къщи и за 300К и за 600К.
А лично бих купила една за 270К с три спални, кацнала на скалите. Много семпла, разумна... 190 кв.м. на 2 етажа, но ще е малка за нашия клиент.

Това с цел инвестиция или за ваканционен имот?
Предполагам, че става дума за лично ползване.

Често ли се случва хората да плащат 300-600к за лично ползване?

# 556
# 557
  • София, Bulgaria
За лично ползване. Видяхме и уникални къщи, но осакатени/ за нас/, защото са нацъкани на стаички, като за хотел.  В Стария град всички за продаване бяха такива. Високи, тесни...никакъв въздух.

# 558
Как практикувате при оглед на имот на частно лице, ако ви поиска капаро? Представя ли предварително нот. акт, удостоверение за тежести? Как оформяте документ за капаро?

# 559
Как практикувате при оглед на имот на частно лице, ако ви поиска капаро? Представя ли предварително нот. акт, удостоверение за тежести? Как оформяте документ за капаро?
Когато купихме апартамента си преди 5 години, направихме точно това - не бяхме подписали нищо, заобиколихме брокера, който по някаква причина нямаше особен интерес да се занимава с точно този имот и да гони сделка за него, и купихме от частно лице. Вече не помня документите, защото ММ беше по-ангажиран, но за всички тези въпроси и последващи проверки инвестирахме в адвокат избран и нает от нас. Платихме горе-долу колкото щеше да е комисионната, но спахме спокойно. Препоръчвам да имате такъв до себе си.

# 560
  • София
Какво смятате за тази обява? https://primoplus.bg/imoti/1365-mnogostaen-Banishora-Sofia-EUR500
Искат му 152 000 евра и се чудя дали да не отида да го видя?

# 561
Най-добре да го видиш, при всички положения.
От впечатленията ми от ползване на ГТ по Сливница посока Люлин, първа линия на булеварда почват малко по малко да я застрояват, а този апартамент е на първата успоредна улица на Сливница (по описание). Там е баир, т.е. ул. Враня е на по-високо. Т.е. вероятността да засенчат с нова кооперация е по-малка, особено на по-висок етаж като този. Но все пак огледай и това. Също така е много вероятно на самия булевард новите кооперации да са по-високи - примерно 7-8 етажа. Ослушай се хубаво за шум от булеварда - и Сливница, и Опълченска, ако близо до нея. Малко по-натам от кръстовището Сливница и Опълченска, покрай бензиностанцията, има доста сервизи, автомивки и т.н. Не е най-приятното като съседи.
Но все на място трябва да се прецени.
Такъв голям апартамент на ток може да е доста скъпо, пак трябва да се прецени. Плочките на повечето места са мода точно края на миналия век, но ако можеш да ги преживееш, е ОК. Иначе доста пари ще глътне смяната им, предвид общата квадратура. Там, където са остъклили терасата, високият панел е пълен с боклуци, няма как да се чисти-вижда се и на снимката.

Не казвам, че апартаментът е лош и трябва да се откажеш - само влизам в ролята на адвокат на дявола, за да обмислиш и минусите. Но само по снимки не става, трябва на място да се види.

# 562
  • София
От впечатленията ми от ползване на ГТ по Сливница посока Люлин, първа линия на булеварда почват малко по малко да я застрояват, а този апартамент е на първата успоредна улица на Сливница (по описание). Там е баир, т.е. ул. Враня е на по-високо. Т.е. вероятността да засенчат с нова кооперация е по-малка, особено на по-висок етаж като този. Но все пак огледай и това. Също така е много вероятно на самия булевард новите кооперации да са по-високи - примерно 7-8 етажа. Ослушай се хубаво за шум от булеварда - и Сливница, и Опълченска, ако близо до нея. Малко по-натам от кръстовището Сливница и Опълченска, покрай бензиностанцията, има доста сервизи, автомивки и т.н. Не е най-приятното като съседи.
Такъв голям апартамент на ток може да е доста скъпо, пак трябва да се прецени. Плочките на повечето места са мода точно края на миналия век, но ако можеш да ги преживееш, е ОК. Иначе доста пари ще глътне смяната им, предвид общата квадратура. Там, където са остъклили терасата, високият панел е пълен с боклуци, няма как да се чисти-вижда се и на снимката.

Не казвам, че апартаментът е лош и трябва да се откажеш - само влизам в ролята на адвокат на дявола, за да обмислиш и минусите. Но само по снимки не става, трябва на място да се види.
Да, аз точно това искам. Живея в близост до имота и познавам района. Блокът и местоположението стават. По-скоро ми трябва мнение спиред вас заслужава ли си такъв апартамент. Цена - състояние - големина?

# 563

Да, аз точно това искам. Живея в близост до имота и познавам района. Блокът и местоположението стават. По-скоро ми трябва мнение спиред вас заслужава ли си такъв апартамент. Цена - състояние - големина?

За лично ползване не ставаспоред мен. За да стане трябва да се пренаправи и обзавде на ново.

За под наем, сам виждаш че му искат 500е. Но такъв голям апартамент трудно се отдава. Така че не мисля и че за инвестиция става.

Та въпроса е - за какво ти е нещо за 910е/кв за ремонт?

# 564
  • София
Ново понятие - колекционерски апартамент. Simple Smile

"С аромат на дантели, вишновка  и истинска Софийска бохема!
С особена гордост ви представям едно ексклузивно жилище от типа колекционерски имоти, на тиха и интригуваща улица в кв.Докторска градина! Тук живота и хората те връщат в онези вълшебни времена, в които красотата и стила са били издигнати в култ.
Имота е реновиран и обзаведен с внимание към детайла, до най-малка подробност, като остава усещането в госта, че след малко тук ще влязат на соаре, елегантни и добре образовани дами, парфюмирани с французки одеколони,  носещи красиви цветни шапки."

Колко красота и стил накуп - паркет "рибена кост", мозайка, еклектичен сбириток от антикварни мебели, порцеланови сервизи, сребърни лъжички и портретни снимки в тоалетната.  Хем пестиш пари, като "реновираш", вместо да ремонтираш, хем слагаш цена колкото на 2-3 къщи в Бояна.
https://reya.bg/product/mnogostaen-grsofiya-kvdoktorsni-pametnik

# 565
Със здраве да си го продават, при тази цена никога няма да си продадат сбиртока от мебели, пардон еклектиката.

# 566
За мезонета в Банишора
Определено ще има нужда от ремонт, какво точно ще се ремонтира, обаче, зависи от личните вкусове и предпочитания на живущия. Мен, например, ме дразнят повечето плочки, но това е моят личен вкус. Колкото и странно да изглежда на някого, такава шарка плочки се харесва на не малко хора.
Трябва да се види на живо, трябва да се види реалната квадратура, да се прецени нуждата от ремонт като обем, време и пари. И тази преценка е лична.
Ако реалната квадратура е близо до това, което е обявено, значи цената е повече от прилична. Поне според мен. Като ориентир за базова офертна цена можеш да филтрираш в имот.бг цената на тристайни и четиристайни в района. Като ориентир само, естествено. Да разпита за ипотеки/тежести, изобщо за юридическата част по апартамента.
Някои помещения на мен ми изглеждат малки, като кутийки, а скица не видях, така че и това трябва да се види на място, включително възможността за преустройства, ако сегашното положение не удовлетворява Додо. С преценката за финансовите последствия от преустройството.

Такъв голям апартамент рядко се купува за инвестиция, обикновено е за лично ползване. Защото големите апартаменти, независимо от района, се отдават по-трудно под наем. Щом Додо познава района и й харесва, да го види. Жилището, в което сега живее, ако е собствено, може да се дава под наем или да се продаде и да се финансира покупката на новото. Варианти различни.

# 567
Ново понятие - колекционерски апартамент. Simple Smile

"С аромат на дантели, вишновка  и истинска Софийска бохема!
С особена гордост ви представям едно ексклузивно жилище от типа колекционерски имоти, на тиха и интригуваща улица в кв.Докторска градина! Тук живота и хората те връщат в онези вълшебни времена, в които красотата и стила са били издигнати в култ.
Имота е реновиран и обзаведен с внимание към детайла, до най-малка подробност, като остава усещането в госта, че след малко тук ще влязат на соаре, елегантни и добре образовани дами, парфюмирани с французки одеколони,  носещи красиви цветни шапки."

Колко красота и стил накуп - паркет "рибена кост", мозайка, еклектичен сбириток от антикварни мебели, порцеланови сервизи, сребърни лъжички и портретни снимки в тоалетната.  Хем пестиш пари, като "реновираш", вместо да ремонтираш, хем слагаш цена колкото на 2-3 къщи в Бояна.
https://reya.bg/product/mnogostaen-grsofiya-kvdoktorsni-pametnik

Жива да не бях Grinning

# 568
За Банишора - Минуса е една от най-лошите години на строителство , обикновено в тези кооперации има проблеми с вентилационните шахти /отдушниците. Отиди на оглед , но искай събота или вечер към 7ч.

# 569
Не е моят стил апартаментът до Докторската, но мисля, че постигането на тази визия изисква доста пари, усилия и определен вкус.
Таргет групите на този апартамент и на къща в Бояна са различни, няма как да се разменят - хората, които биха купили този апартамент, няма да купят къща в Бояна. И обратното. Не казвам нищо лошо за едните или другите, просто са различни, с различни вкусове и предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт