Любители на кучета - 102

• 26 358
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
  • sf
Прекрасен деееен 😄 Нейо става на 3г. Снимка довечера, че съм първа смяна днес.

# 346

Такова чудо като лабрадора за пръв път виждам, нищо че го описват като най-спокойната порода.

хахахаха
най-спокойната порода.
За година този ми е втория лабрадор, в момента е на 5 месеца. Е няма такава лудетина. Сега събота и неделя бяхме на планина, то не бяха локви, кал и търчане по поляните с една друга лабрадорка. Само вчера вечерта беше малко каталясал. Днес е презаредил за нови щуротии.
Идеята ми е че много лесно може да се обучи да не дърпа на повод и пак да си е същия дивак. Когато е на повод е страшно послушно куче, други кучета, котки, гълъби и други дразнители почти не отразяваме, все още работим да не се хвърля на всеки срещнат човек. Като е отвързан също слуша, но там имаме доста повече работа. Просто използвай лакомията и интиликта за да го приучиш да не дърпа.
А да и повода да не е флекси.
Може ли малко инфо, как точно обучават кучет да не се радва и да не скача по всеки, който мине. Моето йорки, е почти на 5м.  и всеки, който мине покрай него все едно му е пръв приятел. Скача, радва се, ако е пуснат ще тръгне и с него, понякога доти не иска да тръгва с мен, а сяда и ски ти след дадения човек.

# 347
Това със скачането си остана ,при Лори , проблем.Не смея да я пускам да си играе ,защото вместо при кучето,се засилва да целува стопанина му по носа...Ежедневно се боря с огромната и любов към света...Иначе голяма мома, стана на годинка!Честити три на Нейо, на Donsita
Скрит текст:
 „Како,този подарък е за мен...,,

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 08:54 от Roo Roo

# 348
Честити рожденици, момичета! Още дълги години да са с вас!

Обичам в скута на мама.Simple Smile

# 349
Честито на рожденниците!

# 350
  • София
Ехаа, честит да е батко Нейо! Здрав, палав и щастлив! Flowers Hibiscus И Лоричката да е честита!
Оскар днес също е рожденник - става на 2!
Ето един рожденнически нос от нас Simple Smile

Така лети времето!

# 351
Честито на Оскар!

# 352
Да е палаво,игриво,живо и здраво двегодишното,чаровно носле на Оскар!

# 353
  • София
Много рожденици днес! Живи и здрави да са ви!

# 354
  • Bарна, морето, сините вълни
Ееех, че готино. Цели трима рожденици! До края на деня може още някой да се окаже рожденик. Че и последователно 1, 2 и 3 годинки.
Да са живи и здрави и тримата дълги години! bouquet Да ви носят много радост и щастие, както и вие на тях. Много лакомства, весели игри и по-малко къпане. Stuck Out Tongue Winking Eye

А иначе днес е ден за къпане на Ерос, че се е вмирисал и въобще доста е мръсен. Няма да е особено доволен, ама какво да се прави.

# 355
Еха, хубав ден! Честит рожден ден на всички рожденици и цунка за рошав Оскар!

# 356
  • гр.Варна
Честито порастване на рождениците.Да слушкат , папкат и дивеят дъъълги години.

# 357
  • Варна
Сий, почвам да се ядосвам и да ставам малко груба. Нямам търпение да се свърши тая простотия.

Честити рожденици, да са здрави, диви и щастливи. И аз имам един приятел рожденик днес, ама той е двукрак. 😁

# 358
  • София
@DiK85
Цитат
Може ли малко инфо, как точно обучават кучет да не се радва и да не скача по всеки, който мине. Моето йорки, е почти на 5м.  и всеки, който мине покрай него все едно му е пръв приятел. Скача, радва се, ако е пуснат ще тръгне и с него, понякога доти не иска да тръгва с мен, а сяда и ски ти след дадения човек.

С няколко думи на разходката ти трябва да си му най-важния човек. Куче на 5 месеца, все още е много малко и много работи по време на разходката му се случват за първи път и затова е толкова възторжено от заобикалящия го свят.
Иначе с по-дълго обяснение, като тръгне да се радва и скача по някой правиш корекция с повода и "НЕ", подаваш команда седни, легни, падни за 20 (тука малко казармен хумор) и наградка при правилно изпълнена команда и така до откат. Или поне докато не го усетиш, че гледа само теб или поне джоба от който извират наградките. Друг момент е на разходката да те следва теб, а не ти него. На моменти забързваш или забавяш, рязко сменяш посоката, до като не свикне да те следва без да се опъва. Всичко това е с наградки и възторжено "Бравоооо". Подозирам, че това с наградките при Йорки ще се обади я лумбаго я дископатия Simple Smile
И пак да кажа корекциите ще са в пъти по лесно с обикновен повод, не флекси.

# 359
С Дара не съм имала подобни проблеми, но тя е уникат, не съм имала такова куче преди нея и няма и да имам. Но с другите кучовци беше задължително, докато бяха малки. Движат се свободно по време на разходката и вървят подире ми. И при всяко разминаване с друг човек, те рязко се обръщат и тръгват след него. Ох, много мило ми стана като си спомня. Винаги ми е ставало смешно, настигах ги и ги "обръщах", и те продължаваха пак след мен. Joy Сладурковци!

Общи условия

Активация на акаунт