Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 фев. 2020, 16:16 ч.

Искам да се разделим.

 • 4 191
 • 118
 •   1
Отговори
# 105
 • Мнения: 594
Така става,като не реагирате навреме!Още при първото посягане,трябваш да се оплачете на всички-роднини,познати и полиция.Поддържам мнението да подадете незабавно молба за развод/ако има брак/ да му изхвърлите багажа пред вратата и да подсигурите няколко роднини за свидетели и подкрепа.

# 106
 • Мнения: 33 882
Нямат брак и жилището е нейно.
С каква цел ще ходи тя на квартира?

# 107
 • ЯМБОЛ
 • Мнения: 851
           Това за квартирата е голяма глупост.

# 108
 • Варна
 • Мнения: 20 144
Авторката се чуди от колко кладенеца вода да извади та да не застане насреща му на тоя примат и да му рекне в прав текст да си тръгва. От ясно по-ясно е още като й прочете човек последните постове.

Без конфликти не става. Идеален вариант с такива няма. Той, ако беше разбран, сега нямаше да се разделяте. Айде свършвай тая агония, защото едното ти дете е заложник на този, а другото е изгнаник. Пък ти седиш и се чудиш.

# 109
 • ЯМБОЛ
 • Мнения: 851
   И може да продължи да си стои.Фактът,че е решила да прати голямото при родителите си,за мене означава,че то е един от дразнителите на този.Тя може би се е надявала,ча така ще се уталожат нещата.Но не става.И  ако е такъв насилник,ама никак  не ми се вярва,че не му се слага вечерята и си спи сам в леглото.
         Без скандал няма да мине,ако наистина реши да го премахне от къщата,но колкото по-рязко разреже възела и му събере дрехите,толкова по-добре.А къде ще върви той,ама изобщо да не ѝ пука.Има хотели.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 10:23 от krasitrud

# 110
 • София
 • Мнения: 2 939
Колеблива е, да и е нормално.
Но, авторке, това, което заявяваш пред нас, заяви и на него!
И си прибери детето, за Бога!

# 111
 • Мнения: 458
С такива мирен начин няма. Единствения вариянт да се кротне е нова любов.
100% страха взима превес при нея, знае какво ще последва как да му каже.....
Авторке стискаш зъби и действаш, няма да е леко, но поне ще му видиш края на този кошмар.
По-страшно е да живееш в агония ден след ден, в страхове и децата ти да страдат. Ще бъде гадно, ще бъде трудно и психически се приготви. Но ти трябва да приключиш това насилие.

# 112
 • Мнения: 2 602
Ако отидеш на квартира, ще му покажеш че те е страх. Остани си в Твоето жилище, изгони го. Игнорирай заплахите какво ще ти вземе. Само си лае, нищо ме може да вземе. И виждам също че те е срам от съседите - говориш за панаири. Е, и? Изгони го, нека съседите знаят че не е добре дошъл там. Не жертвите трябва да ги е срам, а насилниците бе, жена.

# 113
 • Мнения: 429
И след това което ми върна като обратна информация, за идеята която и предложих (за която няма да споменавам тук) и за която тя се е сетила сама и всички е разучила, ми показва, че това е доста адекватна жена и като правя разлика и с другите случи не жени в нейното положение.

Въпреки пропуска, че не се е сетила след побоя да си извади медицинско и да пусне жалба, на вас отстрани може да ви е лесно, но при жертвите на домашен тормоз е много по различно, иначе всички лесно щяха да набират 112 след подобни агресии.

При тези случаи (изключвам тези с ежедневният или много чест физически тормоз) по-добре нещата и разделите/бягствата да се случат след добро обмисляне и планиране. Още повече, когато говорим за човек, който вече е показал колко опасен може да бъде. Не искам да си представям какво нещо изпитват жените, когато някой мъж опита да ги души и ужаса ... Worried

Тя е постъпила много адекватно, като се е консултирала с адвокат, с полицията и с психолози. Така, че не се превъзбуждайте, че нашите мнения ще са определящи и всичките и действия ще са според мненията на капацитети тук, в това число и моите.

Не съм чел ако някой ме е коментирал и да ме прощава, но няма излишно време за това. Бъдете живи и здрави, обичайте се и правете добро Heart

# 114
 • Мнения: 18 073
Нито съм наркоманка(никога не съм и била) нито алкохоличка! Не не му сервирам вечерята, нито деля едно легло със него.С тези дейности приключих много отдавна. Нито пък и се двоумя за раздялата или ми е тежко, че ще загубя"любовта на живота ми". За квартира мисля, защото следващото място на което ще ме потърси и ще виси постоянно, е жилището на родителите ми. За да не знае къде сме. Това разбира се, трябва да подготвя предварително, още преди да му кажа и да се изнесе. Малко хора разбраха какъв е проблема. Не страдам и не се чудя :"Ама аз го обичам, как да го оставя".   Търся адекватен, разумен и законен начин, да се отърва от него, като застраша мен и децата възможно най-малко, и сега и за в бъдеще.

Не ти разбирам драмата.
Апартамента е твой. Какви квартири, какво криене, какви пет лева.
Щеш не щеш контакти ще имаш с него заради детето. Но толкова.
Изхърляш го, сменяш бравата и готово.
Казваш му, че не го понасяш, не го искаш в дома си, че той е нищо за теб. И ако опитва насилие му кажи, че си има полиция и затвори.
Вземи изкарай един курс за самозащита.
Отиди в полицията и обясни ситуацията и какви мерки да предприемеш.

# 115
 • София
 • Мнения: 2 939
Елора, и аз така го разбирам. Другото е клинчене.
Разбирам, че е много лесно да го кажеш във форум и много по-трудно алайв, но ние може да подкрепим, но не може да решим нечий живот.
Авторке, ти какво искаш последно?

# 116
 • Мнения: 1 784
И без да съм авторката мога да предположа, че иска това нещастно дете да страда възможно най-малко и да ограничи до максимум травмата, която един ден това говедо ще му нанесе. Защото последният ще излива цялата си помия и омраза към майката пред детето, ще го манипулира и ще му трови душата, в това съм почти 100 про сигурна. А тъй като едно дете няма филтър и механизъм да се справи с това, ще му се отрази мн тежко. Затова я съветвам за възможно най-голяма сдържаност, но и твърдост в поведението, а не да налива допълнително масло в огъня, обяснявайки му какво нищожество е (а той е) и колко го ненавижда. Последното би могла да си го позволи спокойно само ако нямаха общо дете, но с дете в картинката, ситуацията става адски ш*бана.

# 117
 • Шотландия
 • Мнения: 2 093
Авторке, поздравления, че след този преживян кошмар на семейно насилие си се взела в ръце  и че се подготвяш сериозно да го напуснеш! Тези, които я обвиняват, че не е действала досега, най-вероятно не знаят какво точно е да живееш в семейно насилие. Темата е сериозна и смятам за напълно безотговорни битките, които Stallion001 отваря и други му се връзват да му отговарят - спрете се! Приберете си егото и ходете да си чешете клавиатурите на други места, не помагате на жената! Съжалявам, че съм остра, но човек трябва да има и някакви спирачки в такива ситуации.

Адвоката ми обясни, че съм в правото си да го изгоня, сменя ключалка, да повикам някой да го изнесе ако искате, щом имота е на мое име, но юридически нищо не може да се направи.... няма как да го изгоня по съдебен път. Освен ако не му падне пердето и ме удари. Лоша работа. Психически тормоз се доказва трудно, трябват свидетели и там незабавна защита няма

Трудно е да се прецени докъде ще ескалират нещата, когато разбере, че наистина ще го напуснеш и че заплахите му няма да подействат. Виж тази тема - Невъзможните хора в живота ни - изобщо не си сама, за съжаление. Много правилно, че искаш да намериш най-безопасния вариант за себе си и за децата си. Обаче е вярно и това, че е възможно да не съществува съвсем кротък и обтекаем вариант. Ти го познаваш най-добре, ние тук нямаме представа дали ще клекне, когато види, че за него не е останал полезен ход, но имай предвид, че е възможно той да не е нормален човек, а да е "невъзможен". При тях нашата нормална човешка логика не действа. Затова обмисляй по пътищата на най-малките неприятности, но пак ако не намираш път без неприятности изобщо, не се отчайвай и обезкуражавай - звучиш като разумна жена и мисля, че ще се справиш с всичко. Иска се малко смелост наистина, съвсем разбираемо е да се чувстваш уплашена, нормално е, но потърси подкрепа и ще се справиш!

Говори отново с Анимус или с друга организация за защита на жените в насилие, вече за практическото напускане. В страната, в която живея, при семейно насилие извеждат жената в специални "безопасни къщи" - има ги из цялата страна, никой не знае точния адрес, особено мъжа - за да може тя да се възстанови психически и да може да си оправи нещата (жилища, разводи, родителски права, работа и т.н.), докато си стъпи на краката, и са с нея на всяка крачка по този път, виждала съм го лично. Последната жена, чийто случай наблюдавах, беше в такова жилище 6 месеца, докато мине най-критичния период, после й намериха друго, отново адресът не се казва на насилника. Може би това е невъзможно при тебе, тогава може би вариантът за друга квартира се доближава малко до този, но той пък иска повече пари. Може ли да ползваш дома на родителите си временно? Той го знае наистина, но там достатъчно защитена ли ще се чувстваш? Прецени с каква подкрепа разполагаш. Семейство - приятели - особено мъжката им част, но и жените не са за подценяване, особено ако са такива, че да не им пука много и да са готови да застанат до тебе.

Пишеш, че търсиш работа, наистина с 380 лв и две деца трудно ще изкараш. При семейно насилие съветват жената да си подготви нещата ПРЕДИ да говори с насилника, така че той да не подозира нищо, по възможност. Когато всичко е готово, поне до някаква степен - тогава се предприемат стъпки. Много правилно постъпваш в тази посока, браво! Когато дойде моментът на раздялата, прецени дали е по-добре да проведете един разговор и да му дадеш разумен срок да напусне (срокът е за да си намери жилище - но не е докато си намери жилище, а да кажем - един месец и като свърши - багажът му се изважд навън).  Разговорът се води задължително в присъствието на други, по възможност - адвокат или някое друго служебно лице - от Анимус или нещо подобно, защото така рискът от насилие е по-малък, а и това ще го убеди, че си се заела с нещата сериозно, няма да се губи време в преговори за "иди си-ела си, нищо не е станало, ще оправя нещата". Другата възможност е да се опиташ да направиш това без личен разговор, за да нямаш допир до него - адвокати, други служебни лица, твои близки и т.н. Имай предвид, че близките ти може да не са подготвени как да реагират, затова се опитайте предварително да обговорите всичко и да предвидите какво да се прави при различни възможни варианти.

Възможно е това напускане да го озлоби, затова разговаряй с близките и приятелите си и за това, каква подкрепа могат да ти предложат на първо време. Възможно е някои от тях да не се чувстват достатъчно силни или готови да го направят, не им се сърди, по-добре е честно да си кажат, отколкото да обещаят и в критичен момент да те подведат. Ако си почнала работа, виж дали има колега или колежка, с които живеете наблизо и можете да пътувате заедно до работата. Някой да е с тебе, когато взимаш децата от ясла/градина/училище. Предупреди училището/градината/яслата, че той е проявявал насилие срещу теб и се опасяваш от подобни проблеми, защото сте в развод, да внимават.

Лютив спрей се използва най-често на улицата, за да се обезвреди за секунди до минута нападател и жената да има време да избяга. Има си технология на използване. Ако ти е в дома и те нападне, можеш да го спреш да те удари, но ти ще напуснеш ли дома си веднага? Спреят няма да го накара да си отиде кротичко, може да го вбеси, защото е изключително неприятен. Виж това видео как се използва и си прецени. Трябва да си много на "ти" как действа, да си се упражнявала, да можеш да го извадиш моментално при нужда, да го хванеш както трябва, да отключиш защитата, да си сигурна, че няма да го вдишаш самата ти заради неправилна употреба и т.н. И трябва да си готова да напуснеш моментално.

Разговаряй с адвокатката за родителските права отново. Аз не съм специалист, но последният път, когато проучвах нещата за България в социални грижи, общо взето останах с впечатление, че за малко дете, ако майката има някакъв дом, средства да издържа децата (не е задължително да са нейни, може да помагат родители, но гарантирано) - е много трудно да й се направи проблем за родителските права. Не помня дали това беше до 3 г. възраст на детето, провери при адвокат и в Закрила на детето, че после май става по-трудно.

И най-важното - вървиш по правилния път, правиш всичко както трябва, кураж и успех!

# 118
 • Мнения: 172
За съжаление психопатите са способни на абсолютно всичко. В никакъв случай не бих му казала в лицето да се маха, бих действала зад гърба му с всичко предварително подготвено. Имала съм връзка с насилник, нямаше как да ме издебне лично, защото не ми знаеше графика, тогава ходех на лекции, не на работа с фискирано време, но месеци след раздялата намирах части от трупове на животни пред вратата си, писма и откъси от книги със заплахи, свързваше се и със семейството ми и ходеше при тях да ги заплашва и да им заповядва да ме накарат да се върна при него. В началото при по-леките скандали съм го гонила от вкъщи и е спал във входа и на сутринта започваше да ми се моли и извинява....само и само да не си тръгне, а момчето си имаше няколко апартамента, не е като да е зависел от мен. Деца нямахме, но имахме животни, които пострадаха, предсатвям си какво щеше да направи, ако имахме дете, отървах се много трудно и то с помощта на неговите родители, които бяха втрещени, когато разбраха за какво става въпрос. Ако можете, съберете му багажа и го оставете в някакъв обществен сейф или при познати, нещо подобно, сменете ключалката и дайте ключа директно на брокер, който да се заеме с правенето на огледи и да задейства процедура по проджбата, предлагат такава услуга. Според мен задължително трябва да се махнете за известно време от апартамента и след това да се върнете, след като се уталожат нещата. Ако имате възможност да отидете при родителите си за малко и то преди намирането на работа, защото предполагам сте в различни градове, ако не - да вземете временно някаква квартира в града, не зная дали имате финансова възможност за това, доколкото разбирам мъжът ви издържа изцяло в момента. И да действате да му се отнемат родителските права, за което ще трябва наистина добър адвокат и доказателства, че е агресивен.

Общи условия

Активация на акаунт