Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 27

• 30 274
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  • ...живея на последния етаж...
Имам познат Юли. Роден е на 1 май. Когато разбрах това, го попитах първосигнално що не е кръстен Май, ами Юли. Човекът е на 60.

# 46
  • София
Лютва - млада жена.

# 47
И аз познавам няколко жени с името Мая и нито една от тях не е родена през май (и съм се чудила защо хора кръстени на месеци не са родени в тях).
А имам две познати момиченца - едното на 3г другото на 1 с името Явора. Много ми беше странно в началото, защото Явор ми е мъжко име.

# 48
  • Sofia
Лефтер/а
Нелчо
Вена

# 49
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Името Мая има още поне 10 значения, освен месецът.
Моята Мая се казва така, защото е боец и е мъдра - от новородено излъчваше мъдрост това дете и така до днес. Свързвам го с цивилизацията на Маите.
Също така значението на мая за хляб/бира - основна свързваща съставка, движеща сила, есенцията на нещата..

# 50
А аз познавам две дечица с името Майа. Мая много ми харесва, но Майа (въпреки че пак се изговаря по същия начин) ми е малко странно.

# 51
Аз познавам Майя Rolling Eyes
И Алберто Каракутев Grin

# 52
  • София
Явно сега е много модно да се пишат странни имена. Майа и аз познавам, както и Миа и Ниа!

# 53
  • Down south
НиЯ е много красиво име.
Четейки книгите, исках да се казвам така.

# 54
  • София
И на мен Ния ми харесва, но ми е странно Ниа. А момичето е студентка, не е малко дете.

# 55
Малко като ощетена е без Я тази Ниа. Едно ченгелче не са се сетили да изпишат.

# 56
Настася,Настя-галени на Анастасия.

Изгрев
Магнолия
Валериана

Имам някои предположения за произхода на това име 😂😂😂 С тези 2 дивачета вкъщи ако имам 3то може и аз да избера това име 😂

# 57
  • Казанлък
Моята прабаба се е казвала Автономия, чичо ми и вторият ми братовчед се казват Кунчо, а чинка ми Кула .. сещам се за познати с имена като Оля, Череша, Сълзица... Иначе аз харесвам български имена като Кубрат, Тервел, Калоян, Расате, Ахинора .. Simple Smile

# 58
Калоян не е българско. Било е прякор, нарицателно, на Иван: кало, гр. хубав, Янис, г- Иван. Ако искаме да го побългарим този прякор трябва да е нещо като: Юбован или Хубован.

# 59
  • Казанлък
Брат ми се казва Калоян и до колкото знам от гръцки означава "хубав Иван".. и да не е чисто българско, важното е, че е много хубаво име на български владетел(на когото, ако не се лъжа, истинското име е Йоан) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт