Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 27

• 30 259
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
А в Пловдив има една докторка, която е Солвейг(Томова). Явно нейните родители са почитатели на Григ Simple Smile

Бях забравила как звучи истинската Севдана. Имам ужасни спомени от един конкурс, на който куцо, сляпо и сакато я свиреше по ужасяващ начин, та чак я намразих.

# 721
Споменах ли Чаница или само съм се канела да спомена? Simple Smile (на около 20)

# 722
Беба (срещала го бях като прякор, но не и като лично име).

# 723
  • Най-красивата страна
Галиана
Естефания-много ми харесва в този вариант
Латина
Калея
Кремлина
Нефка
Кателина
Мироцвета
Стела Дея
Рада Мария-също ми хареса
Рената-много рядко срещано у нас,а не е лошо
Флорика
Севастия-старо гръцко име е ,позабравено у нас.

# 724
Аз идвам с детски градини

Вълчан Ивайло
Шерита
Леа
Хубан
Джейдън
Дарина-Цветелина
Клеопатра Маврангели (име фамилия)
Талеа
Нино
Раис (момче)
Мариет (момче)

# 725
Много жалко, че ИСОДГ публикува само инициали. Губим реална представа за тенденциите в имената на подрастващите. Grinning

# 726
Ще копирам една статия, линкът е в скрития текст, преди време пак тук мисля видях това ново име, като нищо да се навъдят още такива:

Цитат
Певицата Граймс сподели в социалните мрежи, че със съпруга ѝ - милиардера Илон Мъск - са се принудили да сменят официалното име на бебето си, за да се съобразят със законите на щата Калифорния за кръщаване на деца.

Първоначално двамата кръстиха новородения си син X Æ A-12 (произнася се “Екс Аш Ей Туелв”). Ексцентричната двойка не бе взела предвид една малка подробност - законите в Калифорния не позволяват използването на цифри в имената на хора.

Сега 32-годишната певица разкри в своя профил в Instagram, че името на бебето вече ще се изписва X Æ A-Xii. С други думи - арабските цифри са заменени с римски, които съответстват на букви в английската азбука.

# 727
  • Варна
За същото дете става въпрос. Коментирахме го вече.

# 728
Знам, по-скоро копирам статията, заради причините да не приемат името и да се наложи промяна и то какава - с римски цифри може, с арабски - не Simple Smile

# 729
Айлина
Тема
Анила
Димитранка
Емма-Ганка
Планимир
Маргарит (жена)
Евламбия
Дениса
Еливида
Сенка
Рена
Симеона

# 730
Ох, горката Евламбия! Astonished Колко подигравки щяха да й спестят родителите ако я бяха кръстили Ева.

# 731
  • София
Знам, по-скоро копирам статията, заради причините да не приемат името и да се наложи промяна и то какава - с римски цифри може, с арабски - не Simple Smile
Реално и с римски не може, затова са две малки ii и става Xii, a не XII ...
Ненромална работа.

На Емма-Ганка баба й вече не ми е симпатична. Какъв е тоя зор да натресеш на детето такова име. Добре, че родителите са успели да сложат Емма, бас ловя, че с навършването на 18 ще тича в съда да отпадне второто.
Което Евламбия, Димитринка, Планимир и други такива няма да могат и ще трябва доста по-дълго дело да водят, за да станат нещо по-поносимо. Планимир... бе какво му е на Пламен? Димитринка и Димитричка като чуя...

# 732
  • Най-красивата страна
Евлампия е нормално гръцко име и означава ,,сияеща,,,,блестяща,,.
Айлина -турското Айлин с една добавена буква накрая?

Новите ми фаворити са Емма Ганка и Тема.

Витомира и Петромира-сестри

# 733
  • София

На Емма-Ганка баба й вече не ми е симпатична. Какъв е тоя зор да натресеш на детето такова име. Добре, че родителите са успели да сложат Емма, бас ловя, че с навършването на 18 ще тича в съда да отпадне второто.
Което Евламбия, Димитринка, Планимир и други такива няма да могат и ще трябва доста по-дълго дело да водят, за да станат нещо по-поносимо. Планимир... бе какво му е на Пламен? Димитринка и Димитричка като чуя...
А то е и ДимитрАнка на всичкото отгоре.
Ама можеше и ДимитрЪнка да е.

# 734
Едно Дими, Димитра, Димана не им ли е хрумнало?
А баба Ганка самата тя дали си харесва името? Rolling Eyes
Дядото на мой роднина се казвал Пенчо и когато му се родил първият внук, сам казал на снахата, че вече не си харесва името, защото всеки трети ром от градската махала бил Пенчо, затова друго име да изберат. Така и направили, това преди 50 години, когато все още традициите са били "железни" .

Общи условия

Активация на акаунт