ОСМОКЛАСНИЦИТЕ Баба Марта ще закичи, да са здрави и засмени ученици

• 30 157
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Пуснах проект за писмо в седмокласната тема - при тях вълненията - понятно - са по-големи. Моля, хогледнете и редактирайте.

# 556
  • София
Специално за големите градове, където интернета е достъпен и големите ученици (коите не се налага някой да ги бави у дома) няма да е голяма философия. Google classroom вече е измислен, електронните учебници са налични, войс чатовете и социалните групи са измислени. Платформи като Уча.се, Khan Academy, Академико имат действащи видеоуроци. Да, може да има известно забавяне в преформатиране на презентации, известно затруднение за по-възрастни преподаватели да се сдобият с камери у дома и умения да работят с тях. Но ако се почне от простото, към сложното не би било трудно. Сега е момента училища и учители да покажат реална иновативност, изобретателност и хъс към напредък.

# 557
  • София
Шарлот, благодаря за инициативността, въпреки че съм скептична да сработят нещата с дистанционното обучение в "нашата"  гимназия. Но знае ли човек? Бих се радвала да ме оборят.

# 558
За Варна ваканцията свърши, утре са на училище. Скоро и в други градове Simple Smile

# 559
Това е текстът. Моля за предложения и редакции:

ДО
            МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА,
            КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИТЕ София, Габрово, Плевен
            КРИЗИСНИЯ ЩАБ ЗА КОРОНАВИРУСА COVID - 19

ИСКАНЕ от родители на деца в ученическа възраст

ПОЧИТАЕМИ ГОСПОДА,
      С тревога научихме, че Крисзисният щаб за борба с коронавируса COVID - 19  е взел решение в областите с установена инфекция учебните занятия да не бъдат прекратявани.

Като родители, със загриженост настояваме решението да бъде преразгледано както следва:

1.   да се въведе дистанционна форма на обучение
2.   в населените места, в които това не може да се осъществи, да се дават указания за разучаване от учебниците на съответен материал, да се възлагат домашни за затвърждаване на наученото и да се определят дни за консултации с учителите по начин, предотвратяващ струпване на множество деца на едно място
3. за децата под 12 годишна възраст, за които възрастен може да полага грижи в домашни условия, да няма неблагоприятни последици при отсъствие от училище през време на кризата.
4.   при решение за общ присъствен режим, за децата с доказано хронично заболяване или с родител с такова заболяване,  да се даде възможност за отсъствие от учебни занятия, със задължение детето при отпадане на кризисната ситуация да удостовери с изпит усвояването на учебния материал.  
5. при присъствен учебен процес да се изключи кабинетната система в училищата, работещи на този принцип, и децата да учат в собствени класни стаи, в които отделните преподаватели да ги посещават.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 17:50 от Шарлот

# 560
Шарлот, благодаря за инициативността, въпреки че съм скептична да сработят нещата с дистанционното обучение в "нашата"  гимназия. Но знае ли човек? Бих се радвала да ме оборят.
В темата "91 НЕГ" майка публикува, че Кендерова изпраща по ел. поща на децата нов материал, възлага и проверява домашни. Ето че могло. Въпрос на желание е. Когато то липсва, се спуска заповед. Когато овластеният да издаде заповед бездейства, му се нарежда от по-горна истанция....

# 561
Шарлотен,  това Русалката го писа в нашата тема; завидях 😬 и без това от има няма 2 години си мечтая за Кендерова, но не би ...

# 562
  • Там, където мечтите се сбъдват
РЗИ София обявиха продължаване на грипната епидемия за София град до 13.03.

# 563
  • нейде там, където ....
РЗИ София обявиха продължаване на грипната епидемия за София град до 13.03.

Заповед за продължаване на грипната епидемия
От сайта на РЗИ София

Шарлот, добре е описано, подписвам с двете ръце, заедно с ММ и майка ми, която дойде на гости уж за малко.

Опитвам се да балансирам и не допускам крайности около мен по темата с грипа и корона вируса. Добре, че са ми разумни тийновете и нямам ядове. В училище имали сапуни, както и топла вода. Продължих абонамента в уча.се, макар да мислех да пропусна, че свършва в началото на април. Наскоро изкарах един курс, "Учители на бъдещето", невероятни са възможностите за дистанционно обучение. Дано по-скоро станат достъпни за повече деца и учители. Като информация, иначе има и доста безплатни ресурси, само въпрос на организация е.

За повечето състезания казват, че се отлагат само. Уви, едно такова, на баткото - направо е отменено. А добър резултат от него можеше да се ползва при кандидатстване в СУ от 12-ти клас.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 15:36 от jd

# 564
  • София
Шарлот, писмото е много подробно и добре написано. БЛАГОДАРЯ ТИ!!! Flowers Hibiscus Моля, кажи как да го подписваме.
Имам само известни опасения по повод точка 4, защото доста се доближава до практиката на "домашното" обучение, от което МОН по неизвестна причина се пазят и го отричат.
Дано да възприемат идеите. Ще бъдат само от полза.

# 565
Ако кажете, ще я махна. Четох потребител Happy /дано така се пише, защото пише в седмокласната тема/, че на детето й предстои планова операция и при никакви условия няма да го пусне на училище. Исках да обхвана подобни случаи и децата с вродени сърдечни пороци, диабет и други болести, фигуриращи като предпоставка за тежко протичане на болестта до летален изход. Нормално е родител на такова дете да го задържи у дома с цената ако ще и на пропусната година.

# 566
  • София
Според мене точка 4 трябва да остане.
В класа на дъщеря ми има дете с диабет тип 1, друго дете с 5-6 тежки операции... Като знам какво им е било на хората през последните години, абсолютно трябва да имат право на избор в подобни ситуации.

# 567
  • София
Шарлот, ако позволиш ще направя няколко коментара.

Добави към коронавирус COVID-19.

т. 6 - стъпаловидни часове. Неизпълнимо е освен за начален етап, където са само с един учител. При сменящи се всеки час няма как да стане.

т. 1  Звучи като организиране на занимални. Започвайки писмото с това искане директно ще го отсвирят и няма да четат нататък.

За да има ефект едно такова писмо исканията трябва да са малко и добре обосновани. В момента, в който станат повече и разнопосочни се размива цялата идея и няма ефект.

За да е сериозно и за да се разчита, че може да се извоюва нещо трябва да останат по-малко искания. Т. 2, 3 и 5 са достатъчни.

Не е тук мястото да се изисква родители да решават да ходят ли децата им на училище или не.  Ако има медицински проблем, то той се решава от медицински специалист и се издава съответен документ за отсъствието.

# 568
Напълно подкрепям варианта на Мис Януари.

# 569
  • Варна
Извинявам се ако съм пропуснала, но писмото защо е от името само на тези 3 града? Ще чакаме положителните проби ли?

Общи условия

Активация на акаунт