МОН - промените продължават (4)

• 67 548
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
На мога да повярвам, че това да бъде питано куцо и сакато какво трябва да съдържа програмата по математика е сериозно. Това не е дъното на дъното, а не знам какво е.
Аз, като пълен математически инвалид, ако вляза и нацъкам, че всичко трябва да отпадне, каква е ползата? Коя съм аз, за да имам експертността да определя това? Как отпадането на определени неща от определени класове ще бъде компенсирано? Кога? Къде?
Не е истина!

Поправям се: Другарката Кастрева ползва модерните технологии, за да има представителност на експертността. Анкетите са за учители и директори (нищо, че и аз мога да я попълня Simple Smile).

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 10:22 от zvаnchе

# 91
  • София
Малка извадка от анкетата за прилагането на новите учебни програми. Аз нямах нерви да изчета всичко, но една приятелка е споделила тази снимка.

А т. 21.5. какво гласи? Преброява ъглите на дадена отсечка? Laughing

# 92
  • София
Малка извадка от анкетата за прилагането на новите учебни програми. Аз нямах нерви да изчета всичко, но една приятелка е споделила тази снимка.

А т. 21.5. какво гласи? Преброява ъглите на дадена отсечка? Laughing
Тези юнаци с един замах са успели да ликвидират векове развитие на математиката. Браво!

# 93
Е сменили са ги вече смешките в анкетата, четат ви! И нали ще се води война с родителите .. та следят какво се пише

# 94
И са добавили опция " никое" на въпросите кое понятие трябва да отпадне.

# 95
Трябваше да добавят и опция "всичките" Simple Smile

# 96
И три години да тренират само таблицата за умножение и най-накрая на НВО ще има желаната висока успеваемост.

# 97
  • софия
За мен, да ми спестят цъкането Laughing

# 98
На страницата на Министерство на образованието е публикуван Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование
 Проект

Предложението за задължително предучилищно образование от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 4-годишна възраст на детето вече е факт.
Мотиви
Формуляр за частична предварителна оценка на въздействието
Становище на дирекция „Модернизация на администрацията“ в МС

Бележки, становища и предложения по проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование могат да бъдат изпращани към дирекция „Правна“ на e-mail: s.atanasov@mon.bg до 26.03.2020 включително

Вчера беше публикувано и друго интересно четиво.
Проект на Наредба за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие
Проект

# 99
  • София
Боже, колко се радвам, че не родих четвърто дете! Да му мислят внуците! Laughing

# 100
От днес има и нов бисер на МОН: https://www.24chasa.bg/novini/article/8236438

Как не разбраха, че всевъзможни експерименти в изпитите не гарантират повишаване на знанията. А цялостна стратегия, промяна на програмата и учебниците, съобразено с възрастта. Точно този випуск е рекордьор по игра на опитни зайчета.

# 101
  • Русе
Направо се просълзих
"Много ми се иска " - условно  , неангажирано, независещо от мен, но съм изявил някакво желание
"да успеем" - я стане, я не стане, ама ако пък стане, ще отчетем, че сме успели
"да мерим" - по важно е да мерим, на преден план е изведено пред такива второстепенни неща, като - да формираме или пък да изграждаме. Все пак това е нещо сложно, не е чак за едно министерство работа.
 Следва такава какафония, щот думите са впрегнати в някаква самоубийствена мисия, която дори и авторът не може да проследи.

# 102
За скучаещите, на сайта на МОН са публикувани проектите на 21 ( двадесет и една)  национални програми за развитие на образованието. Интересно ми е дали някой ще има желание и сили да ги изчете всичките.
Аз ги почнах. Simple Smile Малка извадка от първата.
Показатели за изпълнение на програмата и индикативни параметри:
45 000 ученици, положили държавните зрелостни изпити;
45 000 ученици, участвали в националното външно оценяване в края на X клас;
55 000 ученици, участвали в националното външно оценяване в края на VII клас;
60 000 ученици, участвали в националното външно оценяване в края на IV клас.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 19:33 от Анонимен

# 103
  • Русе
Интересно ми е дали някой ще има желание и сили да ги изчете всичките.

Хвърлих очо на няколко, които реших че биха ми били интересни - Родителите, Бизнасът,ИТ.
Нямам време и не ми се ще да съм хейтър, но за мен ялова работа и да хвърлим едни пари и после да Мерим нещо си.

# 104
  • София
Амбър, и аз на същите хвърлих око!
И стигнах до същия извод, всичко е за пари.
Ама най-много ме впечатлиха 600 000 лв, които се дават за провеждане на РС в началното и основното училище. Чувствам се лично обидена, че родителите на гимназисти не ни искат в училище, пречим им! Joy
Дали има общо с това, че ромчетата не стигат до гимназия? Дали ще плащат на родителите да ходят на РС, нерегламентирано, разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт