МОН - промените продължават (4)

• 67 267
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • София
как си го представяш в нашенските училища и с нашенските класове? Имам предвид и чисто като материална база, която побира толкова много деца. Синът ти влиза с калцуни, а после? Сигурно обува други обувки, някакви маратонки или каквото трябва. А сега това се опитай да си го представиш на училище. Най-омразната фраза вече за мен е "трябва да се научим да живее с вируса". Все едно някой да каже "трябва да се научим да живеем с туберкулозата" -как ти се струва?

# 376
  • Там, където мечтите се сбъдват
как си го представяш в нашенските училища и с нашенските класове? Имам предвид и чисто като материална база, която побира толкова много деца. Синът ти влиза с калцуни, а после? Сигурно обува други обувки, някакви маратонки или каквото трябва. А сега това се опитай да си го представиш на училище. Най-омразната фраза вече за мен е "трябва да се научим да живее с вируса". Все едно някой да каже "трябва да се научим да живеем с туберкулозата" -как ти се струва?

Въпросът отдавна вече е "Кога ще е следващата пандемия?", така че не виждам защо трябва да отричаме факта, че ще живеем с вируса незнайно още колко време преди да има ваксина....То и сега живеем с туберкулозата, и се втрещявам, че има неваксинирани деца, все едно тази болест вече я няма...Дадох примера със сина ми и калцуните, защото той влиза в зала за да тренира, т.е. не е нужно в училище децата да носят калцуни. Редовно проветряване, затваряне на лавките, сапун, тоалетна харния и почистване на стаите. Не мога да разбера защо всичко се отрича преди да се е пробвало дали ще стане или не...Не бива да забравяме, че доста учители доста добре изкараха ДО, примерно учителката по информационни на дъщеря ми, веднъж не се показа, само пращаше задачи и една не върна с някакъв коментар. Е честно ли е спрямо другата й учителка, която даде не 100, а 120% от себе си? Възможно е първата да имала страшно много работа с по-големите класове, но в крайна сметка мен ме интересува как е работила с класа на дъщеря ми, нали?

# 377
И Андариел какво предлагаш дългосрочно - 2-3 години ДО ?
и после масово децата за психолог и очен лекар
Вирусът да изчезне не очаквам, да мрем затворени по къщите също не ми изглежда ок. Освен да живеем с вируса друг вариант няма

# 378
  • София
вие по подразбиране приемате, че нищо не може да се направи с този вирус. А нещата са много прости - здрави правила и здрав контрол. Така се ограничават епидемии. Тогава може и да не се стига до ДО.

# 379
Представете си как един учител снове на два стана.Веднъж присъствено,веднъж ДО,сложете и куп бумащина,родители и много класове от 5до 12кл.е най-накрая ще претупва работата,учениците ще страдат,родители ще са недоволни,а МОН и журналисти шумно ще рекламират колко сме добре ние родителите и нашите деца.Направо не ми се мисли.Тюрлю гювеч и нищо повече.

# 380
Докато за всяко отсъствие от училище се иска бележка от лекар, няма как да се спре присъствието на сополиви деца. Трябва да може да се обади родител и да каже, че детето му не се чувства добре и ще си остане вкъщи. Съжалявам, но не мога за всеки сопол да търча на лекар само заради пустата бележка.  Едно че се губи страшно много време, половин работен ден отива за нищо, и друго, че рискуваме да си лепнем нещо допълнително докато видим пред кабинета.

# 381
Не виждам причина да няма здрави правила и контрол, и по време на присъствена учебна година. Едното не изключва другото. След като яслите и градините работят нормално не разбирам защо и училищата да не могат.

# 382
вие по подразбиране приемате, че нищо не може да се направи с този вирус. А нещата са много прости - здрави правила и здрав контрол. Така се ограничават епидемии. Тогава може и да не се стига до ДО.

Точно пък, че нищо не може да се направи не твърдя. Напротив смятам, че може да се създаде организация да се живее с него и да се ограничава с ДДД+К. Обаче ти твърдиш, че в нашите училища ДДД+К не може да има и не могат да се реорганизират .., защото така е по-удобно и евтино..А аз твърдя, че може и дори в другите страни го правят.
Ако трябва да се наемат учители, помощен персонал, ако трябва да се наемат допълнителни сгради. Пари има, след като раздаваме на всякакви неосигурявали се до преди 3м помощи 60/40 , ще намерят пари и за образованието. Тази година спестиха много пари, само вече да не са си ги делнали като ДМС

# 383
  • София
Правилата и контролът трябва да са ПРЕДИ учебната година, и те да са за цялото население. Иначе присъствена учебна година, ама друг път.

Модераторите ще ни направят забележка, че и тук пишем за вируса.

# 384
Правилата и контролът трябва да са ПРЕДИ учебната година, и те да са за цялото население. Иначе присъствена учебна година, ама друг път.

И каква е моята вина или на детето, че всички искат дискотеки, барове, мачове и почивки.. След като ще угаждат на тях, ще намерят начин да угодят и на  родители и деца, които искат просто присъствена и що годе нормална учебна година.
Приятел много добре обясни защо е толкова важно дискотеки, барове и мачове - ако ги няма къде ще се продават наркотиците и фалшивия алкохол.. Мутрите трябва да печелят и Слъчака да бачка на 100%, само че ядец вече сме в червена зона и никой няма да си пусне алкохолните младежи към нас.

# 385

Модераторите ще ни направят забележка, че и тук пишем за вируса.

Абе ако намалят с 50% заплатите на учителите, ще измислят вариант много бързо. Не мисля, че родителите ще приемем ДО...дори и децата ми ме питат защо не са ги върнали на училище, а са отворили яслите и градините, и на тях им се струва странно даже...

# 386
Ако голяма част от учителите, които имат възможност за ранно пенсиониране,решат да се възползват от нея, е вероятно да възникнат определени затруднения в системата.

# 387
  • София
маматаз, ако не си забелязала какво става от снощи в София, дискотеките и мачовете бледнеят пред количеството народ, което снощи, а и сега е в центъра на София. Два протеста текат в момента, хиляди са се сбутали един в друг, повечето без маски. Какви дискотеки, те са като игра в пясъчника!

# 388
Андариел,  протести има у нас, в Сърбия, Гърция .. Не съм следила какво стана след протестите в САЩ, Белгия и тн.. във връзка с Black Lives Matter . Дали се наложи някоя държава в Европа да затваря училища..

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:32 от Mama TAZ

# 389
За протестите - карат ги от заводите от провинцията, и то зорноволно. Ако не идат, ги пускат е неплатена за неопределено време. Протестите са инструмент за обслужване на нечии интереси просто

Общи условия

Активация на акаунт