Изпит по етика

• 63 513
  • 789
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Ха, голяма част се дублират въпреки промяната в материала. Сега някой ако качи и примерни есета от миналата година ... Smiley

# 557
Много благодаря Simple Smile Темата им е била добра.
Те я теглят на място нали така?!

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 10:18 от Петя Янакиева 651957

# 558
  • Пловдив
Не я теглят, предварително е избрана.

# 559
Аз също разбрах че темата за есето ще е от тези в книжката. Доколкото видях темата която се е паднала миналата година е една от темите в книжката. Това като е бройката за държавна поръчка, за платена колко са. Аз съм платена и никъде не видях бройка. Когато звънях в университета да питам, не ми дадоха точен отговор, само ми казаха да не се притеснявам. Хахаххах
бяхте ли на курса?

Аз бях на курса
и какво казаха за казусите?От сборника ли ще са.Казаха ли нещо?

# 560
Аз също разбрах че темата за есето ще е от тези в книжката. Доколкото видях темата която се е паднала миналата година е една от темите в книжката. Това като е бройката за държавна поръчка, за платена колко са. Аз съм платена и никъде не видях бройка. Когато звънях в университета да питам, не ми дадоха точен отговор, само ми казаха да не се притеснявам. Хахаххах
бяхте ли на курса?

Аз бях на курса
и какво казаха за казусите?От сборника ли ще са.Казаха ли нещо?
Казаха, че трябва да не са кратки, например ,като едно изречение,защото нямало да бъде сериозно.Не споменаха дали ще са от книжката, но аз мисля че трябва да е тема от книжката , ще разберем другата седмица на изпита.Дано наплива да не е голям и да влезем

# 561
А някой дали знае как става оценяването по-конкретно колко от точките се обръщат в 3ка, 4ка, 5ца и тн.
Дали са необходими 50% от общо 100те точки за 3ка или по-малко.
Аз специално не можах да намеря тази информация, само от сборника се информирах кое колко точки носи и дотам.

# 562
  • Пловдив
Оценяването на изпитите в университета е 60% за 3. Предполагам, че и с кандидатстудентския е такава скалата.
Научете тестовете в книжката, развийте си в къщи хубаво мотивационно писмо(задължително споменете, че искате да останете да практикувате в България), поразсъждавайте малко върху казусите(към всеки си изберете по 1-2 цитата или мисли от някой философ, които да вмъкнете) и хубавата оценка ви е гарантирана.

# 563
А някой дали може да качи примерен казус ?!
Да видим дали сме на прав път,някой дали има ?!

# 564
А някой дали може да качи примерен казус ?!
Да видим дали сме на прав път,някой дали има ?!За какво ти е примерен.От сборника ще е

# 565
Самото развиване на казуса,дали е като това което ние сме развили да видим.
Това имах предвид Simple Smile ....

# 566
Здравейте.Който е бил на курса,казаха ли нещо,че има грешни отговори от сборника?И друго искам да питам,знае ли някой как стоят нещата с класирането.Ако евентуално не се класираш до трето,тогава ли подаваш за платено обучение.И ако не те приемат по първа специалност дори и платено,тогава ли те класират за второто желание ,което си посочил?Защото ми казаха,че ако не се класираш за първа,може и въобще да не те класират и за втора,което е тъпо.Тогава защо изобщо пишем втора,трета и т.н.Ако евентуално не влезеш при първо класиране,автоматично ли отиваш на второ или трябва да се запишеш?

# 567
Аз имах съмнение за грешен отговор в сборника ама реших да не се правя на интересна Smiley
Отнася се за тема номер 9 - свобода и избор, въпрос 3, пише, че верният отговор е А, а според учебника на изд. "Педагог 6" (стр. 45)  верният отговор е Г, за да е по-ясно ще го напиша Simple Smile

Според Сартр:
А/ същността предхожда съществуването
Б/ съществуването отрича същността
В/ съществуването и същността са едно и също
Г/ съществуването предхожда същността

Из учебника:
Цитат
... Като всеки екзистенциалист Жан-Пол Сартр счита, че при човека за разлика от вещите екзистенцията (съществуването) предхожда есенцията (същността) ...

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 14:24 от МОККА

# 568
За бакалавърските програми документи са подали 575 кандидати

# 569
Аз имах съмнение за грешен отговор в сборника ама реших да не се правя на интересна Smiley
Отнася се за тема номер 9 - свобода и избор, въпрос 3, пише, че верният отговор е А, а според учебника на изд. "Педагог 6" (стр. 45)  верният отговор е Г, за да е по-ясно ще го напиша Simple Smile

Според Сартр:
А/ същността предхожда съществуването
Б/ съществуването отрича същността
В/ съществуването и същността са едно и също
Г/ съществуването предхожда същността

Из учебника:
Цитат
... Като всеки екзистенциалист Жан-Пол Сартр счита, че при човека за разлика от вещите екзистенцията (съществуването) предхожда есенцията (същността) ...
Да точно така и аз точно за този въпрос питах.Има и др грешки,но не в отговорите

Общи условия

Активация на акаунт