Изпит по етика

• 63 578
  • 789
  •   1
Отговори
# 510
Дали ще изнесат данни колко са подалите документи за изпитите по първо желание. Или направо резултатите.

Приема на документи не е ли до 27.06.22г , може би ще ги изнесат след 27.06

Да да, просто се чудя дали ще има такава информация

# 511
Дали ще изнесат данни колко са подалите документи за изпитите по първо желание. Или направо резултатите.

Миналата година имаше такава информация и имаше около 600 кандидата

# 512

Миналата година имаше такава информация и имаше около 600 кандидата

Този списък не излиза ли след изпита, заедно с резултатите

# 513
За колко места са се борили тези 600 кандидата?

# 514
Тази година по мои сметки от изпита по етика май са 385 места.

(сумарно от бройките, които бях публикувала преди няколко дни)
(общо специалностите, които са с изпит по етика вкл. и от другите филиали)

Медицинска сестра, Акушерка, Лекарски асистент, Помощник-фармацевт, Медицински лаборант, Рентгенов лаборант, Рехабилитатор, Инспектор по обществено здраве, Инструктор диетично хранене, Медицинска козметика, Зъботехник (но тук има и скулптриране, без него са 360 места)

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 21:09 от МОККА

# 515
От записаните за изпита, има ли в 1 аудитория.
Аз съм нахвърляла основни тези по въпросите в справочника и на място ще доукрася, според настроението. Хахахха
Аз съм в първа Аудитория

# 516
Направо ми се разбиха фантазиите с тези намалени бройки за специалностите.Направо шансовете са почти нулеви,освен ако не си за мед сестра

# 517
Направо ми се разбиха фантазиите с тези намалени бройки за специалностите.Направо шансовете са почти нулеви,освен ако не си за мед сестра
Какво ти е първото желание

# 518
помощник фармацевт
Какво ти е първото желание

# 519
Цитат на: МОККА link=topic=1179866.msg44934962#msg44934962 date=
[quote author=Kikiriko link=topic=1179866.msg44934938#msg44934938 date=1655709566
Цитат на: МОККА тlink=topic=1179866.msg44934906#msg44934906 date=1655709193
Здравейте,
То май тази специалност е най-ощетена.Естествено по закона на Мърфи тя ми е първа желана.Никакъв шанс вече няма с тази оценка,която имам на ДЗИ
днес видях, че има промени в бройките за специалностите, изпращам ги:)

Акушерка - 30
Зъботехник - 25
Инспектор обществено здраве - 20
Лекарски асистент -  25
Медицинска сестра -  130
Медицински лаборант - 35
Помощник-фармацевт -  25
Рентгенов лаборант -  30
Рехабилитатор - 40
Инструктор диетично хранене - 10
Медицинска козметика -15

Повече от миналата година са - по-голям шанс:)
Успех на всички!

За всички места ли има увеличение?

Това са от миналата година, някои са намалени (моя грешка).

Инструктор диетично хранене 10
Медицинска козметика 20
Акушерка 20
Зъботехник 30
Инспектор обществено здраве 20
Лекарски асистент 20
Медицинска сестра 120
Медицински лаборант 30
Помощник-фармацевт 45
Рентгенов лаборант 30
Рехабилитатор 43

Тази година:

Акушерка - 30
Зъботехник - 25
Инспектор обществено здраве - 20
Лекарски асистент -  25
Медицинска сестра -  130
Медицински лаборант - 35
Помощник-фармацевт -  25
Рентгенов лаборант -  30
Рехабилитатор - 40
Инструктор диетично хранене - 10
Медицинска козметика -15

направо съм в шок от факта, че специалността " помощник фармацевт е намалена почти наполовина от 45 места, тази година за тази така желана от много хора специалност е едва 20
[/quote]

# 520
Някой знае ли окончателно по колко листа ще ни дадат за есето и казуса?

# 521
Някой знае ли окончателно по колко листа ще ни дадат за есето и казуса?
три

# 522
Здравейте надявам се бъдещи колеги и колежки,

как върви подготовката при вас - остана ни една седмица, имате ли слаби звена из материала? по колко желани специалности писахте (и какви). Съдейки по активните потребители от миналата година, тази година май сме по-малко:) Стискам палци за всички ни!

# 523
Здравейте надявам се бъдещи колеги и колежки,
Здравейте.Ами притеснено ми е за казусите и мотивоционното писмо,защото е малко относително,това,че ми харесват на мен,не означава,че ще допаднат на проверяващият.Модерен релативизъм,какво да се прави:)Дано да има толерантност.Хаха,малка шегичка.Писах четири специалности-помощник фармацевт,ренгенов лаборант,мед лаборант и сестра.Но съм озадачено от намаляването на бройките наполовина за фармацевта.Баш тази година ли решиха да ги намалят.Аз все си мисля,че са го направили,за да увеличат бройката за платеното обучение.Вие кои специалности избрахте?
как върви подготовката при вас - остана ни една седмица, имате ли слаби звена из материала? по колко желани специалности писахте (и какви). Съдейки по активните потребители от миналата година, тази година май сме по-малко:) Стискам палци за всички ни!

# 524
Доста уместна и интелигентна шега в унисон с материала!
На мен есето ми бърка в здравето - тези, които са били на курса има ли възможност да кажат като изискване за какво става въпрос и как горе-долу трябва да изглежда и да се състои есето.
Уж четох, писах, преправях, струвах, ама на ...
На мен първото ми желание е медицинска сестра и след нея започнах да изреждам още 3-4 ама да ме пита човек и мен защо - не знам.

Относно рентгеновия лаборант - има съобщение за новоприетите студенти, че ще са необходими допълнителни медицински прегледи. Изпращам ви съобщението, за когото го интересува Simple Smile

СЪОБЩЕНИЕ
Във връзка с работа в среда с йонизиращи лъчения, новоприетите студенти в специалност „Рентгенов лаборант“ е необходимо при внасянето на документите да представят в Учебен отдел на Медицински колеж
Удостоверение за проведен профилактичен медицински преглед от НЦРРЗ гр. София. Медицинският преглед трябва да бъде направен до края на август 2022 г. в НЦРРЗ гр. София с предварително изготвено медицинско заключение от психиатър, проведен профилактичен преглед за кандидатите от женски пол, а при посещение в НЦРРЗ след 21.07.22 г. трябва да имат и предварителен преглед от офталмолог: визус, очни дъна, цветоусещане и задължителна уговорка на тел: 02 951 58 75 гр. София.
За прегледа е необходимо да бъдат в НЦРРЗ от 7:00 – 7:30 ч., с маска и без симптоматика.
ул. ,,Св. Георги Софийски“ № 3, двор на ВМА, сграда 7

Общи условия

Активация на акаунт