Отговори
# 390
Juniper, честито, мн се радвам, че всичко е наред, дано до края нямаш повече притеснения.
Добре дошли на новите момичета!
Evtixia, мисля, че писахме по-напред, че е нормално да не отговаря напълно на седмицата. Важно е какво ще покаже ФМ
Предната бременност си правих сама крем от кокосово и какаово масло и малко зехтин. Мирише прекрасно, подхранва и е без химии

# 391
  • Пловдив
Juniper, честито, мн се радвам, че всичко е наред, дано до края нямаш повече притеснения.
Добре дошли на новите момичета!
Evtixia, мисля, че писахме по-напред, че е нормално да не отговаря напълно на седмицата. Важно е какво ще покаже ФМ
Предната бременност си правих сама крем от кокосово и какаово масло и малко зехтин. Мирише прекрасно, подхранва и е без химии
Може ли да споделиш малко повече за този крем, как точно се прави 🙈

# 392
Василева, честно казано не помня пропорциите. Сега пак ще е на принципа проба - грешка 🙈 да речем 2:1 кокосово към какаово и супена лъжица зехтин. Разтапяме на водна баня. В зависимост от пропорциите, консистенцията става различна. Нямам стрии, но предполагам, че донякъде се дължи и на ген. По принцип съм със суха кожа

# 393
Момичета, аз съм в 12 гс, но ембриона ми на последния преглед беше с размери 10+5, почти 11-та гс, но още върви назад от самото начало. Още не мога да си отдъхна. Скоро съм на ранен скрининг. Не знам какво да кажа. В допълнение нямам никакви симптоми и постоянно се чудя бременна ли съм наистина?? Има ли други като мен? На всички останали пожелавам от сърце щастлив финал!!! 🤞🤞🤞

И аз имам такова разминаване още от самото начало. Обясниха ми, че за сега не е проблем стига да се развива с еднакви темпове. И аз с предната бременност нямах никакви симптоми, така, че свиркай си!

# 394
Аз не съм правила БХС тъй като правих пренатест, но от пакета в МД ми изкараха 50 лв, тоест в МД е 50 лева.

Чела съм че Желязкова изпраща във Военна болница където го правят безплатно по някоя програма на Министерството на здравеопазването, но може и да е стара информация. Най добре да питаш колко струва при Желязкова.

Аз съм при Д-р Желязкова в мед. център Младост. А като стана дума за това - да ми кажете биохимичния скрининг - платен ли е..? На мен ми казаха, че струва 80 лв..

# 395
Evtixia, успокой се, нали последно беше на преглед и пак така със седмица вървяло назад, както си е било отначало. Явно овулацията ти е била седмица по-късно.
Положително трябва да мислим, знам колко е трудно, но е важно да сме спокойни. Всяка бременност е рискова, всяко раждане е рисково, но на планетата сме 8 милиарда души. Лекарката ми каза така: "Живей си живота, то каквото има да става, ще стане, ние сме хора, не сме богове, но е важно да мислиш позитивно"
Ти знаеш ли кога си забременяла, кога ти е била овулацията?

# 396
  • Пловдив
Ако аг казва, че няма притеснително нещо, значи няма. Аз лично се успоковам така, а ако има понякога съмнение правим изследвания и така, трябва да сме спокойни. Ако пък лекара не ви вдъхва доверие, стига да има възможност и свободен час може да идете и на второ мнение, важно е майката да е спокойна и бебето са е добре 🤗

# 397
Момичета, вие по едно и също време ли правихте БХС и ФМ? В интернет попадам на различна информация кога точно се прави феталната морфология - някъде по сайтовете пише 11-13г.с., на друго място 13-23г.с., на трето 16-18г.с.(Токуда), 19-23г.с. или 20-22г.с.(Надежда)
В коя седмица правихте вие ФМ?

# 398
Здравейте! В продължение на моята история - искам да ви кажа, че днес минах прегледа и с моят съпруг изпитахме най-голямото щастие, защото чухме сърчицето на нашето бебенце. Вече се поуспокоих. Докторката каза, че най-вероятно заради късна овулация, бебето си върви с 10 дни назад и така ще е през цялата бременност. Каза, че всичко е наред и да отида на преглед отново след 3 седмици. Знам, че писах в тази група, създадена за мами с термин през септември, но просто исках да се обърна към вас за помощ миналата седмица, тъй като сте по-напред в бременността от мен и можехте да ми дадете съвети и да ме успокоите. Много ви благодаря, че веднага се отзовахте и ми помогнахте, когато меко казано се бях ошашкала. Продължавам да ви чета и да черпя опит от вас. Лека бременност и успех на всички. Огромно благодаря, мили мами.

# 399
Момичета, вие по едно и също време ли правихте БХС и ФМ? В интернет попадам на различна информация кога точно се прави феталната морфология - някъде по сайтовете пише 11-13г.с., на друго място 13-23г.с., на трето 16-18г.с.(Токуда), 19-23г.с. или 20-22г.с.(Надежда)
В коя седмица правихте вие ФМ?

Здравей,

Биохимичния скрининг включва кръвни изследвания и ранна фетална морфология, като на базата на двете се изчислява риска от генетични аномалии. Прави се от 11 до 13+6г.с.
Следващата фетална морфология е между 19-23 седмица и след това има още една, която мисля че се прави между 30-32 седмица.

# 400
Jasmin, на много места визират под ФМ тази в 19-22 г.с. После има още една след 30та седмица. Това в 11-13 седмица му викат само ранен скрининг обикновено. Оттам и разминаването

# 401
Точно така, Съни.
Когато аз ходих ми казаха, че това се води скрининг и тогава пуснах и БХС, а ФМ е около 20 г.с.. Не знам защо, но на доста места момичетата споменават ФМ в 11-13г.с.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 15:18 от muuucuni

# 402
Прави са момичетата, които казват, че това между 11-14 г.с. не е ФМ, а БХС. Включва ехографски преглед, който доктора представя към кръвните изследвания. А ФМ се прави след 16г.с. мисля на 3Д или 4Д ехограф. Докато първото може и с обикновен 2Д. Общо взето гледат за едни и същи неща и на двете. На мен ми предстои БХС на 10.03 в 12 г.с. Малко ми е притеснено, защото с предишните бременности не съм правила. Дано всичко с бебчето и този път да е наред. Силно се надявам и пола да видим, ама не се навивам от сега. Каквото стане.

# 403
ФМ го наричат скрининга, защото протича като такава - подробен преглед с ехограф. Аз съм на скрининг след 2 седмици, нямам търпение и същевременно ми е малко притеснено дали всичко е ок. С първото ми каза пола още на този скрининг ☺️

# 404
Моя доктор ми каза, че е подобно на ФМ. Но не е точно такова. Скрининг било по-точното наименование. И все пак няма значение кой как му вика. Важното е всичко да е наред. ❤

Общи условия

Активация на акаунт