НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

• 58 150
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Виж ,това е известна марка
https://www.connetable.com/fr/produits/morue/foie-de-morue-nature-au-citron
Испански и португалски консерви сардини със зехтин има също много.
natka, аз риба не ям никак, нито други работи морски уж деликатеси.
Заради миризмата и външния вид.
Но черен дроб от треска ям, няма рибена миризма (и неприятен вид няма).

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 15:39 от tania6

# 586
Един път съм купувала черен дроб от треска от Т маркет и няма да повторя. Това нещо е натътващо мазно,  без да има добавена мазнина. Щом на мен ми е мазно,  дето Цвинския врат го мажа с мас за еърфрайъра,  смятайте за какъв мазньоч иде реч. Повече от една хапка не може да се яде. Беше производство на северна страна - Финландия,  Норвегия,  някъде там.

# 587
  • София - Рим и обратно
Аз днес след тая половин консерва и бърканите яйца сутринта, цял ден не ми се яде нищо. Даже не вечерях.

# 588
Елица, кой от показаните ти е вкусен? Този от Берьозка или този от Т-маркет?
Бих пробвала черния дроб от треска и на пастет.

# 589
Здравейте момичета, ще пускам изследвания на витамин Д и магнезий. Вземам Д3 по 5000 IU, 5 дни в седмицата (след изследвана ниска стойност през есента) и всяка вечер магнезиев цитрат. Как мислите дали да спра с приема преди да ги тествам или не, за да видя достатъчно ли вземам. Благодаря Ви!

# 590
Точно днес във ФБ имаше същия въпрос за витамин Д и Шоки отговори, че не е необходимо да се спира.
За магнезия не знам, но там имаше друга особеност. Нещо от сорта, че може да е добре в кръвта, но не дава информация как е на клетъчно ниво.

# 591
Елица, кой от показаните ти е вкусен? Този от Берьозка или този от Т-маркет?
Бих пробвала черния дроб от треска и на пастет.
Този от Берьозка . Има го и в Метро.

# 592
Здравейте момичета, ще пускам изследвания на витамин Д и магнезий. Вземам Д3 по 5000 IU, 5 дни в седмицата (след изследвана ниска стойност през есента) и всяка вечер магнезиев цитрат. Как мислите дали да спра с приема преди да ги тествам или не, за да видя достатъчно ли вземам. Благодаря Ви!

Доколкото знам, десет дена преди изследването се спират добавките, иначе може да излезе фалшиво висок резултат.

В един от сайтовете на лаборатория пише същото:

"Кръв се взима сутрин на гладно и при поне 10 дни без прием на витамин D или добавки, съдържащи витамин Д."

# 593
Tania, аз съм в две Facebook групи: НВ-ВМХ/палео сладурки (мисля,тя е на Шоки) и ВМ-НВХ/палео рецепти/менюта и кулинарни въпроси
Не виждам публикация от днес или предходните дни на тази тема. Аз много уважавам и ценя мнението на Шоки и бих искала да прочета нейното мнение по въпроса. В друга група ли е зададен въпроса?

# 594
Май в Хашимото я видях.
Шоки-Ани често пише там. Дори не знам как съм попаднала в тази група, но чета ако нещо ме интересува. Обяснява много и за витамин Д обясни защо не е необходимо да се спира, но не го "запазих" в главата.
Публикация от 6 май виж тук
https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfS … yNjQ2MDYwNzY3MTk4
Тук във Франция лабораториите не поставят изисквания за спиране на добавки.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 09:29 от tania6

# 595
Благодаря ти! Аз съм в Канада и тук няма искане да се спират преди тест. Не мога да отворя линка, най-вероятно, защото не съм член на групата. Би ли ми казала името и, за да се включа в нея.

# 596
Автоимунен тиреоидит на Хашимото.
Било сложно, бе!

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 20:56 от tania6

# 597

Чета Код диабет на д-р Фънг и споделям информация за фруктозата, която не знаех.
Виждат ли се снимките?

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 18:44 от little afternoon

# 598
Аз не мога да ги видя.

# 599
Сега вече стана. В началото и на мен не ми се появиха и затова се усъмних.
Книгата е интересна, защото обяснява подробно ситуацията около диабета, хиперинсулинемията, инсулиновата резистентност, за омазняването на тялото. И в края на книгата има четири съвета какво да направим, за да преобърнем болестта. Всъщност малка част е свързана с конкретни съвети за меню. Но за мен това не е проблем.

П.П. Фънг обяснява и защо калорийната рестрикция не е работеща.
Както и други потребители тук, аз също не спазвам ограничения в количеството храна и калории. Ям до ситост.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 19:50 от little afternoon

Общи условия

Активация на акаунт