НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

• 58 147
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Може ли да направиш кратко обобщение? Hug

# 601
Какво ви е мнението за сиренето халуми, което е за приготвяне на грил? Зачетох се в състава на една опаковка и изглежда режимно.

# 602
Може ли да направиш кратко обобщение? Hug
Сутринта подарих книгата на родителите ми. Главно за тях я купих Simple Smile  ще опитам да напиша каквото си спомням, но няма да мога да цитирам дословно.
Много страници, да не кажа поне две трети от книгата са за историята на болестта, различните подходи към нея, широко обяснява усложненията от диабета, видовете групи лекарства и как действат те, как сравнително скоро в 20 век се е разбрало, че има различни видове диабет и съответно това обяснява защо гладуването, което се е практикувало от един лекар (не помня името), е помогнало на едни, а е било смъртоносно за други. И затова са се отказали от този начин на лечение. Обяснява подробно какво представлява инсулиновата резистентност и че тя всъщност е защитна реакция на тялото, което произвежда твърде много инсулин. Твърде многото инсулин води и до затлъстяване, което води до диабет. Главна цел е поддържане на нисък инсулин, защото това е причината. Високата кръвна захар е симптом.
 Д-р Фънг казва, че диабетът е просто болест на храненето, на тялото, което е затлъстяло и е препълнено със захар.
Калорийната рестрикция не работи, защото когато приема по-малко калории, тялото просто гори по-малко. Разбира се той го обяснява по-подробно.
Обяснява подробно за омазняването на вътрешните органи.
Дава съвет за неприемане на захар, за  ядене на полезни мазнини, умерено протеини, изчистена, проста храна. И ако това не помогне, съветва за периодично гладуване. Обяснява, че ако периодите на ядене надвишават периодите на въздържане от храна, ще се пълнее. И обратно. Има примерно меню за 30 и 36 часов фаст. Но ми направи впечатление, че не говори за примерно 18 ч фаст, който при мен е работещ.
Като цяло начинаещите, които прочетат тази книга, ще имат нужда от друга книга (или друга информация) за Нв вмх. Защото тя е по-скоро информативна да се убедиш, че диабетът (хиперинсулинемията, резистентността) е обратим и да се информираш как работят хормоните. Мисля, че dietdoctor е достатъчен. Аз от там и "срещнах" д-р Фънг преди няколко години.

# 603
Хубава е книгата, имам я и аз, но не съм я прочела цялата все още. Видях и нова книга  на д-р Фънг (и още един автор май имаше освен него) с преордер в Озон. Ще ми е интересно да чуя мнения и за нея по-нататък.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 22:30 от dolce miele

# 604
Много благодаря за усилието Hug

# 605
  • here, there, everywhere
Долче, и аз се интересувах от новата книга. Хора, които са я чели казаха, че няма нищо ново в нея. Явно не си струва ако вече имаш другите му книги.

# 606
Е, чак толкова ново да има и аз не очаквах, но поне се надявах да е разгледана темата от друг ъгъл (примерно). Имам двете му други книги- изобщо не съжалявам, че съм ги купила.

# 607
Долче, и аз се интересувах от новата книга. Хора, които са я чели казаха, че няма нищо ново в нея. Явно не си струва ако вече имаш другите му книги.

Книгата е с друга канадска лекарка и е за поликистизни яйчници. Нещата, казани там са всичко, което вече сте прочели за постене и НВМХ. Наистина няма нищо ново.

# 608
Как сте момичета?
Аз съм замръзнала откъм килограми, но това не ме демотивира , разбира се. Напротив! Инат съм голям. Фаствам всеки ден с еднократно ядене към 17 часа, няма глад, чувствам се добре , дано се раздвижат нещата. Супер новина е , че от утре стартират груповите тренировки и ще мога да се включа, защото много ми липсва движението.

# 609
Здравейте, какво мислите за смути за закуска, което е:"основа магданоз, малко плод(зелена ябълка, берита или ананас), кокосова/минерална вода и една лъжица микс подобен на суперхраната на wow tea? За 2 месеца качих 5 килограма, които ми пречат ужасно, особено в коремната област. И аз съм с лека ИР, но Метформин не искам да пия. Храня се уж здравословно, като избягвам така обичаните ориз, картофи, тестяни и сладко,макар, че прегрешавам често, да си призная. Но повечето от дневното ми меню е от разрешените неща.
Да вметна, че съм бъдеща булка и ми се иска да сваля 10 кг до септември. 😊Ако имате подобаваща примерна диета, ще съм благодарна, защото явно не се справям с рецептите. Също използвам Скир, извара на P**los уж с високо съдържание на протеин. Благодаря ви! Поздрави.

# 610
  • София - Рим и обратно
Напълно безполезна закуска, можеш да минеш без това смути, което ще ти напълни корема и след половин час ще си гладна на куче. По-добре две яйца с масло и едно авокадо.

# 611
Че огладмявам като Дзвер в последствие-така е😊, но при мен дилемата е голяма-хем боря акне и изпитвам нужда от някакъв детокс ефект, хем шкембе то ми е станало като пояс(няма да потъна в морето) , а и не обичам мазно.По-вкусни са ми обезмаслено те продукти. Мога да готвя без грам мазнина и неовкусените салати са ми по-вкусни, когато са сезонни зеленчуците де, иначе... Знаете 😁
Раздвоена съм пред Дюкан и НВ-ВМХ.. Ужасно се колебая какво да правя.

# 612
Май Дюкан е по-подходящ за начало, ако не обичате мазнини.

# 613
Обичам авокадо,ама с тези цени.. И маслини Каламата са ми фаворит. Менюто ми за утре е: закуска смути, обед-салата спанак, киселец +пилешко филе и 4 маслини,вечеря-крем супа от червена леща, магданоз и морков+добавка крема сирене и 1 филиика протеинов йляб, добре ли е?
Другия ми въпрос е, дали пушена скумрия +зелена салата само, става за 1 хранене или да добавям маслини/зехтин?

# 614
Mariappp, няма да е зле да си пропромениш вкуса към мазното и тези смутита да ги понамалиш, щото с тях и с налична вече ИР, не само няма да отслабнеш за сватбата, ами изобщо няма да си оправиш здравословните проблеми, а само ще ги задълбочаваш.

Скумрия със салата става, само да не е салата със скумрия.

Общи условия

Активация на акаунт