НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

• 58 151
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Беритата са си ОК при ИР, стига да не са в големи количества де. Пък и в смутито си е целия плод, не само сока. Обаче ябълка и май още някакъв плод имаше споменати... ей това не е никак ОК при ИР и на такъв режим изобщо.
Има и друго обаче - съвсем различно се засищам поне аз ако ям някаква по-солидна храна дето трябва да я сдъвча и ако просто изпия нещо си там, независимо какво има в него. Това също не е за пренебрегване като фактор.
За ИР има цяла отделна тема и е пълна с информация, би помогнала много в случай че не си я открила още.

# 631
Само донякъде, и гранатирано изпиването на смути вдига кръвната захар много по-бързо от цял плод.

# 632
Какви стомаси имате!
Моят хич не признава течна храна за храна и си иска нещо "нормално" с дъвчене и т.н.
Пробвала съм за по-бързо разни протеинови и подобни заместители. Тц , не се признава от стомах на телец.

# 633
При смутитата плодовете са цели, при фреша се изтисква само сока.
Да ама целия плод го ядеш поне за двойно повече време от изпиването на едно смути от същия този плод. Да не говорим, че на смути, се приема много по-голямо количество плодове. Никой не си изстисква един портокал или си врътва само един банан на смути.

# 634
Отговорът ми е във връзка с твърдението на потребителката, че по-добре да изяде целия плод, а не да пие смути, защото "се губят фибрите". За кръвна захар и бройка не съм споменавала.

# 635
Тъй де, за това си права, ама то с или без фибрите, резултатите няма да са много по-различни.

# 636
И мен точно това ме притеснява в смутитата и ме спира да си купя уред, за да си правя. Като видях веднъж една приятелка колко неща сложи в блендера за едно смути....че то си е колкото две и кусур закуски това. А тъй като е течно, не знам колко би ми държало ситост, та да изкарам чак до вечеря.

# 637
Миленски, къде прави дъщеря ти тест?

за акне и други кожни - млечните са абсолютен аут

# 638
И това последното не е абсолютно... Млечни си ям, но съм установила за себе си че с тях и без тях при мен няма разлика. На други им се отразяват много негативно - на тегло, инсулин, кожа и какво ли не. Въпросът е всеки да разбере при него как е, а това си става с пробване за някакъв период, не с питане някой друг. Това може да даде идея кое да се пробва или изключи, не и отговор коя храна е причина за акне или нещо друго.
Те и шоколада едно време го набеждаваха ама хич не станах по-красива и след дълги периоди без да кусна такъв. И за мазните храни съм се наслушала, само нискомаслено трябвало да ям че да ми се изчисти кожата... е, щом пиша в тая тема е ясно колко нискомаслено ям.

# 639
  • София
Миленски, къде прави дъщеря ти тест?

за акне и други кожни - млечните са абсолютен аут
В Цибалаб, за 44 храни.
В сайта им има цените и какво включва всеки тест, кръвен е .
Стана за 3,4 дни.

# 640
Аз съм си правила тестове в Холитимед, Цибалаб и Вега тест при една докторка - всички са спазвани по 6 месеца и нямах никакъв резултат. Да не говорим, че ми излизаха за позволени всички храни, които ям, а за непозволени, тези които не консумирам по принцип.

# 641
Вярно, че темата е и за палео хранене, но аз не мога да приема плодовете като нещо полезно нито за задържане на килограми (заради черния дроб, писано е много за фруктозата), нито при отслабване (заради инсулина). Разбира се, нито съм фактор, нито съм лекар или учен. Просто съм човек, който спазва режима в един от неговите прочити.

Аз видимо смъквам, но промених и храненето според усещането ми. Престана да ми се яде месо. Сезонно е, разбира се, но реших да не правя против желанието ми и в последните 2 седмици дори не мога да преброя колко яйца съм изяла, купувам с кори, не по 6-10-12. Ям ги предимно на омлет или бъркани - с чушки, без чушки, киселец, спанак, гъби, маслини. Увеличих и салатите, просто хубави зелении излязоха вече. Там съм щедра със зехтина. Та без да искам карам полу-вегетарианско нисковъглехидратно хранене Simple Smile

# 642
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Доста отдавна само ви следя, но искав да се похваля... Вече съвсем неусетно почната да изчезват килограмите ми! Днес кантарът показа 62 Joy
Не съм била толкова от 5-6 години! Много съм щастлива... На 169см височина съм чудесно така. Естествено, няма да се разсърдя и на още Grinning
И на мен не ми се яде месо напоследък и живея на яйца с масло/зехтин, краставици, маслини, домати и т.н. зарзават.
Само ме притеснява, че от летните ми дрехи нищо вече не ми стои, но ще ги пооправя - това да ми е кахъра...
Ааа, влязох и в едни дънки, които пазех за някакъв момент, в който се сдобия с вълшебна пръчица и пак успея да вляза в тях. Ами, сдобих се Grinning и съм щастлива, че си ги пазя...

# 643
Браво!

# 644
Браво и от мен.
И аз съм от тези с яйцата напоследък.
Вкусно ми е и не ми омръзва.

Общи условия

Активация на акаунт