Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 686
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 810
Димитрова, аз с най-добри чувства пак ще ти обърна внимание, че вашият лекар ви изписва много антибиотици. С голямото дете така се бяхме увъртяли, имунитетът пада много от аб, лепваше още нови болести веднага щом тръгнеше на градина. Лекарите ми казваха, че трябва поне 5-7 дни след края на аб да стои у дома, за да укрепне. Ама то кой може да си го позволи това оставане вкъщи... Аз сама почнах да настоявам да не давам аб всеки път, питах може ли да изчакаме, имало е случаи да ходим всеки ден на преглед да следят състоянието, само и само ако може да се разминем с аб.

# 811
Sylviana, благодаря, обаче за тези 29 вируса е пила не повече от 7-8 антибиотика. Реално се лекуваме основно с хомеопатия (авирон, умкалор) . И да, аз я държа след всеки антибиотик по 4-5 дни вкъщи. Факт е, че много боледува, 2 вируса февруари налепи и 2 март. Честно казано, тази докторка при която си плащаме по 60 лв на преглед изписва антибиотик само след доказана кръвна картина. Не виждам и реално защо да я оспорвам, а като и виждам че детето държи непрестанна температура. Нашата педиатърка по здравна каса казваше, че ако детето не се оправи с хомеопатия 7 дни, трябва да му се дава антибиотик. Е, след първия вирус, спряхме да ходим при нея, като виждаме как изписва разни неща.

# 812
Извинявай, може и да бъркам, но не лекувахте ли мораксела в носа с аб през устата плюс аб капки в носа? Това ми се стори много тежка артилерия... Някак съм запомнила също, че често споделяш опит от лечение с аб и че щом имате бактерия слагате аб капки.
Иначе 7-8 аб за 20 месеца, са по 4 аб курса на година и не е малко, поне за мен.
Аз помислих, че се шегуваш с числото 29... 😣 Ужас...

# 813
  • София
Димитрова, това са много антибиотици за този период. Вие казвате 29 вируса, но вирус с антибиотик не се лекува. Според мен е редно да подсилите имунитета на детето и да му дадете една-две седмици почивка от градината и да го заведете на висока планина.

# 814
  • shumen
Димитрова,и според мен това са много АБ за този период.
На мен отпуските ми стигат,а болничните,ако не ми от педи,си има ЛКК комисии и те дават.За тези години на мен ми се е случвало най-много един-два пъти да ползвам ЛКК.

# 815
  • София
Понеже минаваме през нещо подобно - малкият от тръгването си на ясла миналия януари до октомври изкара 16 вируса. После варицела. След това да е изкарал още 1 или 2. От няколко месеца му давам Имунотрофина. Дали тя нещо допринася или просто поизгради някакъв имунитет, тепърва ще трупам още впечатления. Но март му е първия пълен месец на ясла. Преди след 3-тия ден беше болен.
Изпил е един антибиотик през това време. Но просто намерих читава лекарка и с времето и се доверявам все повече.
Много се надявам тези непрекъснати боледувания да са зад гърба си вече, че си е много натоварващо за всички.

# 816
Моето дете е на ясла от Септември. Изкарал е два вируса, всичко деуго е само и единствено бактерии в носа, с трета сливица е. За 6 месеца има 33 дена ясла…….. сега беше три дена к днес нещо пак му се позапуши носа, а неше три седмици в нас. Просто вече не знам.

# 817
Аз пък съм на мнение, че нищо им ням на имунитета на децата. В тази възраст повечето боледуват често. И ако Димитрова казва 29 боледувания явно брои всеки сопол. А половината майки не го броят за болест.
За съжаление така израстват децата.
Малкият тръгна на ДГ на 2.5 години. Първите 4 месеца боледува 5 пъти и изпи 3 АБ. Във трета група беше главен участник в Коледното тържество на градината. Беше болен но ме помолиха да го заведа, че ще се провали тържеството. Оказа се, че е най-здравият ит цялата група Simple Smile
В ПУК рязко разреди боледуванията. Сега е на 12 и боледува максимум веднъж годишно и то за ден и половина.

# 818
И ние от октомври сме на ясла всеки месец има боледуване но само веднъж е пил аб беше много зле тогава аз имам съмнения че тогава май беше корона вирус въпреки че пср беше отрицателен ползваме отпуска ,болничен каквото можем наясно съм че тази година отпуската ми тази година няма да е за почивка..

# 819
  • София
Не знам на какво мнение си, но при нас са си 16 вируса с по 10 дни лечение, установени от лекар, повечето пъти с температура от по 3-5 дни над 39 градуса.

# 820
Димитрова,и според мен това са много АБ за този период.
На мен отпуските ми стигат,а болничните,ако не ми от педи,си има ЛКК комисии и те дават.За тези години на мен ми се е случвало най-много един-два пъти да ползвам ЛКК.
На нас ни отказаха продължение на болничния от лекарската комисия. Всички документи са ни наред, за първи път кандидатсваме и ме посъветваха да си пусна неплатен отпуск Simple Smile)) Как ви се струва?
Аз още не мога да повярвам, но най-важното ми е че детето е по-добре, спря да кашля, няма сополи, жизнена и игрива, но няма да има дни във вкъщи, за да се възстановява след двата Аб. Simple Smile Казаха, че нямало какво да направят и аз казах Ок.
При нас нещата са следните, януари 10 дни на ясла , февруари 7дни, март 3 дни. Редуваме болнични, отпуски, ама те са към своя край и само се надявам от тук насетне да сме здрави. 🙏

# 821
Винаги ми е било странно защо така се случва с децата в яслата. Уж всички родители много си пазим децата, хигиената е на високо ниво, и пак в яслата повечето деца се съдират да боледуват.
Мислех, че покрай короната, с дезинфекциите и засиления медицински филтър, децата няма да боледуват толкова, но ето, някой са тръгнали точно по време на пандемията и няма разлика с предходните им наборчета.

# 822
В нашата ясла например няма строг контрол. Само с Т звънят на родителите. Кашлящи, сополиви - до края на деня ги държат и после казват на родителите. А то до тогава… са изпозаразили цялат група. Отделно, че много родители не са съвестни.

# 823
Три изхождания от сутринта досега, с по-рядка консистенция, разстройтво ли се води? Детето по принцип е със запек, който борихме дълго време и едва от седмица-две започна да се изхожда всеки ден... Не е воднисто, но пък три пъти за половин ден, от бебе не ми го е правила.

Преди малко на площадката едно сериозно кашлящо дете... Дъщеря ми беше до нея и набързо си я прибрах да си ходим. Не знам дали е толкова страшно и опасно, но ми беше неспокойно да продължаваме да стоим там.

# 824
И при нас няма строг контрол. Засичала съм  само сополиви, кашлящи и сополиви. В началото като я водех и сутрин покрай двора на яслата се бършат масово скришно сополи, кашля се от доста страни, дразнех се в началото.Говоря за деца от различни групи, но все пак...
За мен ходенете с хрема не е чак такава драма и  дори в парка играе с деца, ако са само хремави, не я деля. До 1г. 6м бягах като луда, ако чуя кашлица или духане на нос в парка 🤪🤪🤪

Общи условия

Активация на акаунт