Боледуване на децата ни - тема 66

• 79 612
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 885
Силвъртус спрей за нос е много гаден, ама много. Спреят за гърло сладни и е добре, но за нос реших лично да го изпробвам преди да пръскам в носа на детето - едва се търпи. Пробвах го и на ММ, той все нещо си капе в носа, че е с хроничен ринит, и той каза, че е отвратен. Веднъж пръснах детето, рева доста "Гадно еееее" и не повторих. Да не би да бъркам спрея и да има някакъв специално да деца?

# 886
  • София
Еее... Как скочихте на жената. Всеки си има негови виждания. В чужбина кашлица и сополи не се броят за болест и децата си ходят на ясла и градина и реално израстват много по-здрави от нашите деца. И на мен косата ми настръхва при всеки сопол, но съм го приела, че ще е така.
Абсолютно съм против даването на имуностимулатори, освен ако не е доказан имунен дефицит. Мъжът ми е в тази сфера и сме достатъчно запознати с действието им.

# 887
  • shumen
В Чужбина кашлица и хрема не се броят за болест.Аз обаче дете с хрема и кашлица не бих пуснала на ДГ.
Моето е с 3 сливица също и с чести бронхити и бронхеолити като по малък и ми препоръчаха Трявна.От няколко години го водя и съм доволна.

# 888
  • Германия
Точно. Че и да се изцепиш, че си пускаш децата с кашлица и сополи на градина Rolling Eyes

Избягвам да се  конфронтирам по форумите, но понякога наистина ми е трудно да се въздържа. Отношението е обидно. Радвайте се, че детето ви не се влошава. Някак да кажеш на хора, дето през седмица са с дете с висока температура и поредния вирус, че го изнежват с лекарства и имуностимуланти, без да им знаеш историята, е меко казано неадекватно, да не използвам други думи.

Изобщо не се изцепвам. Нито е тайна, нито правя нещо неприемливо или забранено. В договора, който съм подписа с ДГ си пише черно на бяло, че деца с леки симптоми могат да посещават заведението. Ако са чувстват болни и отпаднали, имат температура, повръшане или разстройство, тогава си остават вкъщи. Хрема и лека кашлица, както и приемът на АБ не са причина детето да не може да посещава детската градина. Това важи за всички деца, не само за моите. И да, те може да заразят някое другарче, както и други деца сигурно са заразявали моите. Така се изгражда имунитет, не като се гледат като рохки яйца. Но съм и съгласна, че може с моите да имам късмет, защото действително не стигат до ларингити, бронхити и болничен престой.

# 889
  • София
На нас са ни препоръчвали Юндола и Белмекен. Лятото ще сме на Белмекен, защото е по-високо

# 890
Класика в жанра - "Ситият на гладния не вярва."
В България, където сме повечето от пишещите в темата, в указанията към родители за детски градини и ясли изрично е документирано, че деца с грипоподобни симптоми не се допускат в детските заведения. Включително хрема и кашлица. Указания, които масово не се спазват - от родители, чиито деца карат вирусите с по хрема и кашлица, и насрещното масово възмущение от страна на тези, изтеглили късата клечка. Но - кучетата си лаят, керванът си върви.

# 891
Хммм какъв е този договор с дг аз лично нищо не съм подписвала ..

# 892
  • София
Извинявам се, но имунитет не се изгражда с боледуване/заразяване от други деца/възрастни.

Изобщо не се изцепвам. Нито е тайна, нито правя нещо неприемливо или забранено. В договора, който съм подписа с ДГ си пише черно на бяло, че деца с леки симптоми могат да посещават заведението. Ако са чувстват болни и отпаднали, имат температура, повръшане или разстройство, тогава си остават вкъщи. Хрема и лека кашлица, както и приемът на АБ не са причина детето да не може да посещава детската градина. Това важи за всички деца, не само за моите. И да, те може да заразят някое другарче, както и други деца сигурно са заразявали моите. Така се изгражда имунитет, не като се гледат като рохки яйца. Но съм и съгласна, че може с моите да имам късмет, защото действително не стигат до ларингити, бронхити и болничен престой.

# 893
  • Германия
Хммм какъв е този договор с дг аз лично нищо не съм подписвала ..

Ами както отбелязаха други потребителки, аз не живея в България, но тук се подписва договор между родителите и детското заведение, в който си пише какви са ние правата и задълженията. Споменах го заради подмятанията, че се хваля едва ли не, че правя нещо нередно. Това може да важи за България, но тук действително хрема и кашлица не се броят за болест, която да пречи на децата да посещават градина. Специално с директорката обсъждах какво се разбира под болно дете, което трябва да си остане вкъщи ( без споменатите температура, повръщане и разстройство) - дете, което не се чувства добре, което е отпаднало и видимо болно и не е в състояние да вземе участие в заниманията.

За средностатистическата българска майка това може и да е странно и скандално, но повечето от нас тук нямат възможност да си седят вкъщи и да си гледат децата докато тръгнат на училище, или направо докато завършат университета, нямат помощ от баби и дядовци, а трябва да ходят на работа. И не всеки може да работи от вкъщи. Просто няма как градината да връща на вратата всяко подсмърчащо дете. Такава е системата и всеки се напасва

# 894
  • София
И репликата за "рохките яйца" пак ще кажа, че е обидна и неуместна. Супер, че при вас са регламентирани нещата. Това определено липсва в България. Щеше да е много по-лесно за всички, ако нещата са регламентирани.

# 895
Много ли са три пъти по 3 т.ш.соли номер 3,малко ги засилих че има мн болни в групата😇🤔
Не може да предозирате. Това е най- полезната сол от всички соли. Аз съм давала над 30 броя на ден на дете на 2++ години.

# 896
Аз пък ще кажа, че и в България е така.
В малките групи водят кашлящи и сополиви тези деца които не правят усложнения. И тези които няма кой да им помага.
Малкият ми син беше в ДГ с дъщеря на приятелка която е самотен родител. И ако аз гледах детето първите три дни при боледуване и после го поемаше бабата. То моята приятелка го гледаше три дни и после я пускаше в градината.
В трета група ми писна, изпуках всичката отпуска и почнах да го пускам със сополи и кашлица. Е не когато се чуства болен или отпаднал....но остатъчна кашлица си беше редовна работа.
Та и у нас е така ама никой не си го признава.

# 897
А в какви случаи звънят на майката ако е болено с т ли само,да си го вземе??
Като кашля не ги ли връщат ?

# 898
  • Пловдив
На една приятелка в детската градина и звънят дори ако сополче забележат на детето и. Или ако се изкашля.
Според мен зависи от персонала на съответната градина.

# 899
В детската градина на детето бяха много взискателни всички да са здрави. Хрема, кашлица, каквото и да било, ти звънят да си вземеш детето. Вярно, много е трудно, когато си на работа и се чудиш как да съвместиш, но истината е, че детето се е разболявало единици пъти за тези години и под разболявало имам предвид кашлица, сополи, температура, които бързо минават. От две години е в училище, вече съм отчаяна. Миналата основно онлайн и си беше добре, тази година е кошмар.

Общи условия

Активация на акаунт