Ритуали при починал близък

• 23 568
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Майка ми почина в болница в др град и беше взета от там от траурната агенция. При подготовката на тялото устата ѝ е била зашита !?!?! Първо отказваха да дадат информация какво са правили, после си признаха, това било стандартна процедура.  Възмутена и страшно притеснена съм! За мен това е посегателство над тялото и душата на починалия…не знам къде да се оплача и какво мога да направя, вече е погребана…

# 16
Погребала съм дете. Мислите ли, че съм му викала поп да го опява или съм спазвала стотиците препоръки на любопитни и нахални баби съседки?! Нищо от тези ритуали няма значение, нищо!
И баба, и дядо не искаха църковни ритуали. Граждански ритуал избрахме и за двамата. Свещи по гробове никога не съм палила, какво да говорим за вкъщи. Огледала, пране, чистене пък съвсем да не говорим.
И до ден днешен( минаха 17 години) купувам торта за рождения му ден за децата. Раздавам нещо сладко по Задушници, защото всички мои любими близки обичаха приживе сладкото, не варя жито, не правя нищо, което не искам.
Така или иначе част от най- любимите ми хора на света вече ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт