Януарски бебета - тема 1

• 22 523
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Аз  успях на четвъртия колектор 😁
После говорих с една приятелка, тя каза че е държала бебето голо, а таткото въоръжен с две чаши една пълна и една празна е преливал водата и бебето след 10 минути се е изпишкало

# 571
Mimi9999, аз изхабих 3 колектора и нито капка.....Детето се разрева от този найлон в тези жеги, два дена го мъчех, накрая се ядосах и му открих цаката. Свалих памперса, оставих я за 5-10 мин. на повивалника по голо дупе, взех 1 стерилен контейнер за урина и като започна да пишка, просто го напълних. Улових я във въздуха, така да се каже.....😁
А за глутена, аз днес дадох 1 хапка кроасан с масло. Интересно им беше, май им хареса. Ами не знам каква глутенова храна да им дам. Овесена или царевична каша, даже аз не бих яла, как да им я предложа, като дори сирене не мога да й сложа, защото още не съм го въвела...
Дайте някоя идея, за рецепта...То освен хляб....

# 572
В Шотландия сме, но пиша все пак какъв е нашия опит тук, на някой може да му е интересно.
Не сме стриктно по ЗВБ (то по нищо не сме стриктно др). Винаги се водя от нея и колко й се яде, но каквото съм й дала или яде или не, не предлагам 100 неща. Понякога много преварените зеленчуци ги намачквам и й давам с лъжица, но й давам на нея готовата лъжица. Преди веднага в устата водеше, но сега нещо взе да я тръска в масичката и всичко лети 😅

Замразявам намачканото в кубчета за лед. Ако нямаме измислено ядене за нея, размразявам 1 кубче и сварявам 10ина фусила и ето паста. (Ако не е ясно вече, аз съм от по-мързеливите домакини 😉).

За първи зеленчуци, на моята беба й беше по-лесно броколи, аспержи и тиквичка нарязана с големината на показалеца ми. Моркова нещо аз ли не успявам да го сготвя като хората, тя все го гризе и плюе едни големи парченца, хич не ми се струва лесен.
Направих й мъфини с морков и тиквичка, и ние с бащата ядохме. Стават и за възрастни, но може би малко сол и пипер ще добавя за нас следващия път. Това е рецептата https://www.healthylittlefoodies.com/vegetable-savoury-muffins/

За глутена давам гофрети като си правим на нас (без сол и захар) натопени в кисело мляко. Препечена филийка с ядково масло някакво отгоре или сирене крема. Паста без нищо или с риба тон, намачкан зеленчук, доматен сос. Баща й й направи пържена филийка и тя много хареса (eggy bread).
Nanaharps ти не живееш в България по спомен , нали?
Като гледам храните , които въвеждаш, тук за берита , ягоди ми казаха след годинка, дори и повече, което мисля да не правя разбира се. Методологията просто тук е малко по-различна явно. Аз четох доста английска, канадска и американска литература и всички проучвания сочат точно ранно въвеждане на храни алергени, ако няма наследствена обремененост.
Започнах да смесвам вече пюренцата със зеленчук. Вчера сварих елда, но сложих 60гр банан и 60гр елда и си я изяде. Мисля че все още иска да е гладко пасирано. Самите каши , които предлагах бяха , малко като на гранулки.
Nanaharps мисля че тази каша е овесена, и моя син не ги тачи.
Ти изцяло ли се водиш по звб или комбинираш. Иска ми се вече да започна една идея на по-едри парченца да му предлагам, чудя се дали да му дам морков на пара. Доколкото знам трябва да е мек и да е с големина на ръчичката му, за да успее да го хване.

# 573
След седмица сополи имаме второ зъбче.Blush

# 574
Днес й купихме столче за хранене чиполино maxi mocca стабилно изглежда но дойде голямо за малката ни кухня ще се прескачаме 😀😀😀

# 575
Аз от нашето останах много недоволна. На Hauck - Sit'n'relax. Много трудно за чистене, много места са се закачи храната. Голямо и високо, заема много място.

Решихме и купихме малко на ingenuity,което се поставя върху друг стол и е супер! Като се намаца, го мием в банята с душа. Масичката е ниско и малката сама си взема нещата спокойно, заема малко място и можем да си го носим много лесно като ходим на гости.
https://www.johnlewis.com/ingenuity-baby-booster-feeding-seat/p3679069
Днес й купихме столче за хранене чиполино maxi mocca стабилно изглежда но дойде голямо за малката ни кухня ще се прескачаме 😀😀😀

# 576
На нас днес ни подариха проходилка, сложих го уж за малко, да видим как ще я приеме, а той беше тоооолкова щастлив - рипаше, скачаше, чудеше се коя играчка да пусне, коя да хване... Изобщо, чудооо... Бях много против проходилките, ама видно, на детето си му харесва, много даже.

Иначе, аз съм с първата рана от зъбчета на гърдата... Малко създава дискомфорт, ама какво да се прави.. Реши да ме щракне като перфоратор направо Grinning

# 577
Здравейте, успях да прочета всичко от последните дни. 😁
Днес дадох безмлечна каша елда на Хумана иии много му хареса, оризовата ХИП без плод не я харесва.

Още нямаме зъбки, но ми се струва, че последните 3 дни много го сърби венеца, защото лапа всичко и е много кисел, а и доста често иска гърда.

Глутен не съм давала и мисля като навърши 8 месеца да започна.
В тази връзка - освен елда, ориз и царевица има ли друга безглутенова каша?

Ще дам жълтък преди месото, тези дни ще започна, а след консултацията на  13-ти пуешко или заешко, още не съм решила.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 18:54 от RFM

# 578
RFM, пробвай  био оризовата без млечна каша на Милупа моят много я харесва, мирише на мляко с ориз мммм.
Ако трябва да съм честна и аз я пробвах хич не е зле😁

Има една на Хумана  5 зърна, мисля че и тя е безглутенова,  но бързах много и не четох етикета.

Ние днес бяхме на нефролог - коремна ехография всичко е наред .

Сега нещо съм се филмирала дали прави всичко, което трябва да прави на 6 месеца и се чудя дали да не го водим на невролог.
ММ каза че ще води мен, ама на психиатър 🤔

# 579
Ние чакаме да съберем урина днес първи опит до обяд неуспешен... Че да съчетаем с коремния ехограф 😀
А днес така се търкаля из спалнята и си издрънча главата в парното...нищо й няма, плака естествено, сложихме малко олио и лед каквото се сетим малко се
поду,иначе е в голямо настроение бързо забрави Simple Smile нестабилна е, а голям мерак да се изправя..клатуши само 😀😀😀😁 как ще я опазим 😀😀

# 580
Vikinedyalkova не се филмирай толкова, всяко бебе се развива със собствено темпо.
Mimi9999 аз обмислям да и взема една каска, защото вече се мъчи да стои права без опора. Естествено още са и гумени краката и пада.
От няколко дни съм започнала да приспивам по метода на Фербер. Просто след 2 часа разнасяне, пеене и люшкане без успех ми избиха балансите и я оставих малко да си пореве в леглото. След 3 минути я взех, успокоих я и върнах в леглото. На трето оставяне побърка около минута и заспа. От тогава най- дългото ни приспиване е 12 минути.

# 581
  • София
Вики подобно на теб все се чудя дали се развива с подходящи темпове.
Като слушам и гледам вашите бебоци, моя нито иска да лази, нито се обръща, статично е момчето , ама вече си е на 6м и половина.
На ясно съм че всяко дете е различно, ама има и общо приети граници сякъш.
Безглутенови каши може от елда, просо, киноа, царевица, ориз. Прехода към глутен може с овесени ядки, сами по себе си са безглутенови , но тъй като по време на обработката може да е имало следи, мисля че производителите се застраховат и за това пишат, че може да има такова съдържание . Иначе съм виждала на места има овесени каши безглутен, мисля че в немския сайт на дм, там има доста неща, които при нас ги няма, на много по изгодни цени.
Crisida при нас от седмица заспиването е много трудно , знаех за метода на Трейси Хог, мисля че аналогичен, сега ще прочета и за Фербер.
Момичета , според педиатърката, след като заместя едно хранене със зеленчук, в което ще прибавям жълтък или месо, след това трябва да заместя едно от каша, трябва трето с плод , но мисля че за 6-7 месечно бебе 3 заместени хранения не са ли много? При положение , че само хранене с плод, не мисля за особено пълноценно на тази възраст. Вашите педиатъри какво съветват?

# 582
Моето се обръща, когато иска обаче.
Пълзенето доста деца го пропускат.
Моя близка приятелка има дете с ДЦП и ми каза че според нея е добре да му видя мускулния тонус... Всички други казват, че съм луда, но тя ми пусна мухата...

Според мен само плод е недостатъчно за толкова малко дете.
Педиатърката каза, като заместя обяда с пюре, после да заместя СЗ с каша обаче и към нея да добавям плод.

# 583
  • София
Ами Вики и аз така направих.
Така ще карам и ще продължа с месо и жълтък към зеленчука на обяд.
След тях глутена или млечните са?🙄
Между другото виждам и аз мисля резултат от кремчето за пишлето.

# 584
След тях глутена и после млечните.
Да, да има ефект.
Аз вчера помолих нефроложката да погледне пишката без да обяснявам, че сме били при Бранков.
Тя потвърди фимозата, даде рецепта за крем, който мога да нанасям от 8 до 10 месеца.
Каза че тя забелва в един от центровете, в които работи и ако искам мога да го заведа след като навърши 15 месеца.

Ако имаш нужда ще ти пусна телефон и име на лични 😁

Общи условия

Активация на акаунт