Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 фев. 2020, 10:17 ч.

Имате ли спестени пари?

 • 23 498
 • 560
 •   1
Отговори

Анкета

Имате ли спестени пари?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 555
 • Мнения: 13 211
 В цивилизованите страни законите на джунглата са леко смекчени. Понякога прекалено, не отричам, но чист естествен подбор не е имало даже и в средновековието.

# 556
 • Мнения: 374
Да, Черна станция отново е права.

Да нариташ и подиграеш паднал човек е всичко друго, но не и помощ и говори много за отсрещния човек.

# 557
 • Мнения: 13 211
Преди много години, на границата между соца и демокрацията, колеги разказваха как някой познат по някаква линия отишъл в Англия и на улицата си хвърлил фаса или друго нещо (както се прави у нас). Да, ама там веднага цъфнал полицай за глоба. Нашият, щот нали се чувства съвсем невинен, какво толкова е направил, опитал да се разправя и посочил един клошар, лещаш в кашона и с всичките му салтанати.И казал:
- Мен за една цигара ме глобявате, а на него нищо не му казвате?
- Господине, вие нарушихте закона, а той просто не е успял в живота...

Та, явно там си имат традиции в отношението към падналите.

П.П. Не мога да отрека, че бедните често са озлобени към "богатите" и ги нападат по рефлекс, без да се замислят и да анализират, но то е разбираемо. Не са прави, но ако не са особено агресивни или нещо важно не зависи от реакцията ни, е нормално човек да си затвори очите и ушите за нападките им.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 20:19 от Черна станция

# 558
 • София
 • Мнения: 9 530
Скрит текст:
Много се радвам, че повече дами са цъкнали последната опция. Плашещо беше, когато разбрах, че мои приятелки карат от месец на месец, чакайки заплатата.
Да са само твоите проятелка.
Миналата седмица една рева, че няма с какво да си нахрани детето. Остана с последни 100 лв. А банкоматът не й ги дал.
Ами кой ти е виновен, че не си заделяла пари. Сега живей на фотозинтеза. Като не мислиш особено ,когато има деца фа седнеш и да ревеш е жалко.
Да хваща метлата и пак 200 лв ще изкара, ама е унизително, нали. Да се излагаш пред непознати не е.
А тя дали е имала възможност някога да заделя или все си е била с ниски доходи покриващи месечния разход? Много грозно изкаване. Никой не е застрахован от нищо. "Да хващала метлата" - ако е на 8часов работен ден и си гледа детето сама - кога точно да я хване тая метла и ти ли ще й гледаш детето през това време?

# 559
 • София
 • Мнения: 4 428
Ако пуши, пие, през вечер е по заведнения или всеки месец по рок фестове. Ако си е взел кола на лизинг и очевидно не му е по джоба, ама е важно да се покаже пред приятелите. И в същото това време седне да ми обяснява как няма пари за нищо, и плаче че няма как да се храни или да си храни семейството.
Плюе по държавата, която му е длъжна за нещо и е скапана. Такива хора аз не ги съжалявам.
Не вярвам на хора, които палят цигара след цигара и плачат, че нямат пари за хляб.
Това го казвам на база на опита ми от моите познати.

# 560
 • Мнения: 13 211
И съвсем естествено. То нали това казвам през цялото време - много хора просто не се сещат или не искат да се поограничат и да спестяват. Предпочитат да живеят малко над възможностите си, докато според мен човек трябва да живее малко под тях.

Общи условия

Активация на акаунт