С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 078
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Ядосвам се, че всички сме големи хора и се предполага, че мислим със сивото си вещество. Е,  май не всички го използваме по предназначение. Надявам се сега да си вземат поука, защото не знам какво ще стане следващия път. Като не видят детето 5 дни и се почва едно мрънкане на мм, че видите ли не били виждали детето. Окей, ама и ние си имаме живот и планове. Да не говорим, че те виждат повече детето от нашите. Защото нашите те съобразяват дали ще ходим някъде и тн. Е щом може за едните така, значи и за другите ще е така.
Да де, права си, но мъжа ти има вина и той. Да не кажа повече от техните, защото не е казал след предишните случаи. А и здравия се е видял с детето, като не е за първи път вие трябва да упражнявате контрол да не се повтяра нещо, което не искате.
И Хай е права, следващия път остави болното дете на баща му, да му дойде акъла

Точно, че мм не взе мерки досега и аз го направих и сега не ми говорят, ама не ми дреме. Аз защитавам здравето на детето си.
Боже, той като типичен мъж като го боли гърло ляга на легло. Пък какво остава да се грижи за дете с температура.
Молила съм го, гледа го за 10 минути и вика: Ела да го гледаш ти, мен ме е страх да не му стане нещо.

# 286
Не, няма за какво да се чувстваш виновна.
При положение, че свекърите не смятат за важно да не се виждат с детето, когато са болни, то трябва вие да вземете мерки. И ако мъжът ти не го прави, значи трябва ти да го направиш. Който иска да се сърди.

# 287
  • София
Ама какви са тези лигавщини?!? Родител е точно толкова, колкото си и ти.
Страх го било...

# 288
А, страх го било. Я не му се връзвай! Едно време мъжът ми като ми изтърси, че го било страх да не му станело нещо на детето, аз го попитах, ако съм умряла, няма ли да си го гледа. И той отговори: "Дааааа,  ще си го гледам! Как иначе!". Само му казах, "Браво! Сега ме брой умряла и не ме викай в следващите няколко часа,"

# 289
Ох, какво да ви кажа. Много мразя такива  караници, но когато се налага действам. Попринцип той го гледа без проблем, когато искам да отида на маникюр, до някой магазин и тн., но ако детето е болно не иска. Двамата конфликти сериозни попринцип нямаме. Единствено се караме заради глупостите на техните.

# 290
  • София
Аз не разбирам защо в цялата история бяха намесени родителите на авторката Thinking

# 291
Да свиква да го гледа и когато е болно. Щом сега е на 1 г., значи тепърва ви чакат сополи, кашлици и пр. от контакти с кого ли не, от градина, да свиква бащата да мери температура, да дава сироп и т.н.

# 292
  • Blondeville
Просто правило - здраво дете при болни не ходи, и обратното също, ако детето е болно. Няма повод за сръдни, тука всеки нормален възрастен би се съгласил, то даже се учудвам, че е нужно да се изказва гласно. Пък чак се обидили...

# 293
  • при късмета
Ох, какво да ви кажа. Много мразя такива  караници, но когато се налага действам. Попринцип той го гледа без проблем, когато искам да отида на маникюр, до някой магазин и тн., но ако детето е болно не иска. Двамата конфликти сериозни попринцип нямаме. Единствено се караме заради глупостите на техните.
Трябваше пак с него да се скараш. Или най-малкото да сте двамата, когато ти си казала. Сега можеш да му натриеш носа, че той е виновен за всичко и нямаше да има скарани и сърдити, ако си беше изпълнил ангажимента. И детето нямаше да е болно отново, а той не иска да го гледа
Не знам къде ги намирате тези мъже.
На нашия му предстоят ортопедични операции. Ако мъжа ми абдикира от ходене по доктори, консултации или водене на детето където и когато трябва заради това, просто ще го утрепя. Без да ми мигне окото. Не абдикира и при обичайно боледуване. Не малко, че става рано за работа, ами и нощно време, детето ако се събуди почти винаги го чува и става преди мен. Познай дали ще остави детето на някой болен или няма да пита предварително, ако има епидемия, дали изобщо да се виждат

# 294
Просто правило - здраво дете при болни не ходи, и обратното също, ако детето е болно. Няма повод за сръдни, тука всеки нормален възрастен би се съгласил, то даже се учудвам, че е нужно да се изказва гласно. Пък чак се обидили...

Кажи го на свекърите, които се оплакали на мм, че съм им казала, че повече никой няма да вижда детето, докато някой от тях е болен. Така го казали, все едно съм им забранила до живот да го виждат..

# 295
Нали само здравият е контактувал с детето.

# 296
Трябваше пак с него да се скараш. Или най-малкото да сте двамата, когато ти си казала. Сега можеш да му натриеш носа, че той е виновен за всичко и нямаше да има скарани и сърдити, ако си беше изпълнил ангажимента. И детето нямаше да е болно отново, а той не иска да го гледа
Не знам къде ги намирате тези мъже.
На нашия му предстоят ортопедични операции. Ако мъжа ми абдикира от ходене по доктори, консултации или водене на детето където и когато трябва заради това, просто ще го утрепя. Без да ми мигне окото. Не абдикира и при обичайно боледуване. Не малко, че става рано за работа, ами и нощно време, детето ако се събуди почти винаги го чува и става преди мен. Познай дали ще остави детето на някой болен или няма да пита предварително, ако има епидемия, дали изобщо да се виждат

О, минахме момента с карането, ефект няма. Триенето на сол на главата също не помогна. Единствено помага ако директно го кажа на техните, друг вариант няма. Той всичко друго прави и тн., само не го гледа като е болен.

# 297
Нали само здравият е контактувал с детето.
Ама "здравият" живее в една къща с болния, който е бил на антибиотик по него време, но съответно аз разбрах това на по-късен етап. Пред мен не смеят да кажат какво им е.

# 298
  • при късмета
Ти се оплачи на свекърите, че не са възпитали сина си да си изпълнява задълженията и било негово да им каже. Да се сърдят на него

# 299
Когато някой иска да дойде да види детето или да го водите на гости, питаш всички здрави ли са и така. Аз така правя. Защото никой няма да дойде да ми го гледа болно. Един път щяхме да ходим на селото на мъжа ми, нагласени дето се вика пред вратата и разбрах, че баба му била с повръщане и разстройство. Ама не от нея, а от страничен човек. Била яла нещо развалено, така каза тя. Познай дали отидохме. И така, първо питаш, ако дойдат и видиш болен човек, гониш ги с чиста съвест.

Общи условия

Активация на акаунт