С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 119
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Има и още нещо много важно, което е хубаво да си припомняме и повтаряме.
За това, как се чувстваме ние, сме отговорни ние, не другите.
Това, че някой иска да те накара да се чувстваш зле, не означава непременно, че трябва и да успее. Хич не е лесна работа да се работи над това, но осъзнаването е добра първа крачка

# 211
  • София
Не винаги е възможно. Няма как някой всеки почивен ден да ми се изтърсва и аз да си повтарям "Омммм, колко ми е хубаво, омммм".

# 212
Ако си избрал да си мълчиш и да си траеш, май не ти остава нищо друго....

# 213
  • при късмета
Има и още нещо много важно, което е хубаво да си припомняме и повтаряме.
За това, как се чувстваме ние, сме отговорни ние, не другите.
Това, че някой иска да те накара да се чувстваш зле, не означава непременно, че трябва и да успее. Хич не е лесна работа да се работи над това, но осъзнаването е добра първа крачка
В този случай не е съвсем така. Авторката казва на мъжа си, че не се чувства добре от ежеседмичното гостуване на майка му, а той започва да ѝ обяснява какъв е темерут и как няма семейни ценности. Тя колкото и да си го повтаря, ще ѝ е трудно да убеди сама себе си, защото именно мъжа ѝ и свекървата са отговорни за това, че нес е чувства добре и го правят нарочно.
Ако си избрал да си мълчиш и да си траеш, май не ти остава нищо друго....
Тя е казала и пак никакъв ефект. Горното пак важи

# 214
Има и нещо друго - това е модел за справяне с конфликти и отстояване на интерес, който децата попиват. Виждат как мама се товари и озлобява срещу баба, но мълчи, а тате си извръща главата.

# 215
Дори и този случай авторката може да избере да говори и със свекърва си. Има начини да се каже по мил и щадящ начин, че не е ок, всеки уикенд някой да ти идва в къщата.
И на мъжа си може да обясни, че след като той не иска нищо да предприеме, ще го направи тя.

# 216
  • София
Мда, сведената и мърмореща главица. Мълчиш, защото мама, в случая свекървата, ще се сърди. Не си дете. Имаш позиция, имаш пълното право на това като всеки човек – отстояваш я.

# 217
  • при късмета
Разбира се, че може да говори със свекървата, но когато мъжа ѝ не е зад нея, от това ще има само негативи, без нито един позитив. Мъжа е по-големия проблем от свекървата в този случай

# 218
Уил, понякога няма мил начин. И да искаш, няма.
Преди години имахме огромен проблем с ходенето при свекърите. Трябваше да сме там всяка събота и неделя, при всеки удобен случай. С бебето, с багажите. Да, но аз имах държавен изпит. Останахме една вечер и обясних човешки, че имам страшно много за учене. Тръгнах си усмивка. Свекърва ми ни замери с две тарелки замразени кюфтета. Ми посмяхме се в колата. Какво да направя. Да се сърди. Мина и.

# 219
  • София
Скрит текст:
Уил, понякога няма мил начин. И да искаш, няма.
Преди години имахме огромен проблем с ходенето при свекърите. Трябваше да сме там всяка събота и неделя, при всеки удобен случай. С бебето, с багажите. Да, но аз имах държавен изпит. Останахме една вечер и обясних човешки, че имам страшно много за учене. Тръгнах си усмивка
. Свекърва ми ни замери с две тарелки замразени кюфтета. Ми посмяхме се в колата.
Скрит текст:
Какво да направя. Да се сърди. Мина и.

Astonished
Тя ви замеря с нещо, а вие се смеете Astonished

Буквално не мога да определя кое от двете ме втрещи повече.

И искаш тази жена да ви гледа децата?!? А ако я ядосат?

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 09:05 от milenaka

# 220
Миленка, не я познаваш. Дано и да не ти се наложи. Жената обича скандали. Да излезем и да се завихри един до небето. С нея не се говори, не може. След едно мое изречение се завихри един такъв. Резултатът беше 3 години мълчание. Бях се зарекла, че не желая да имам нищо общо.

П.С. допълвам. Минават ми мисли тази жена да гледа децата, когато съм неадекватна. Ако съм спала повече от три часа, не. Кзвам минават ми мисли, което не означава нищо. Минават ми и да удоша мъжа си понякога.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 09:08 от lolita1213

# 221
  • София
Скрит текст:
Миленка, не я познаваш. Дано и да не ти се наложи. Жената обича скандали. Да излезем и да се завихри един до небето. С нея не се говори, не може. След едно мое изречение се завихри един такъв. Резултатът беше 3 години мълчание.
Бях се зарекла, че не желая да имам нищо общо.
И по-добре, като те чета. Скандали, замеряне... По-добре и ти далече от нея, а и децата също.

# 222
Лолита, всъщност даваш чудесен пример за това, което казвам. Според теб ти казваш мило, свекърва ти избира да се разсърди и да ви замеря с кюфтета (поне да бяха готови..). Ти отговорна ли си за нейните чувства и реакция?

# 223
Нали ви споделих. При нас е голяма игра и интрига. Ама не ми се говори сега.

Уил, тя е възрастна жена и си отговаря за постъпките.

# 224
  • София
Вие пък искате всичко да стане за 5 секунди. Понякога нещата стават по-бавно, но по-трайно и с по-малко напрежение. Не всички са революционери по душа и изгарят да са в центъра на скандала. Авторката е говорила с мъжа си. Той вече знае, че тези посещения са ѝ неприятни и макар да я обвинява, не вярвам съвсем нищо да не се промени. Той просто в момента е между чука и наковалнята и се чуди как да лавира. Едва ли му е много приятно да яде мекици, но след това да се кара с жена си и тя да му е сърдита. Не е отишъл сам на обед при майка си. Ще му писне и на него от този съботно-неделен дискомфорт и семейно напрежение. Свекървата също не е съвсем безмозъчна. Ето веднъж се е обадила (дано не е било само веднъж). Още малко намеци и ще "стопли", стига целта и да не е да дразни умишлено. Ще се наредят нещата, после ще се появи някой друг номер, с който ще се дразнят Wink
Съзнавам, че за някои от вас това е мекушавост и слабохарактерност и всеки който търпи си го заслужава. Но авторката явно не е с такъв боен характер, затова нещата ще станат по-бавно. Но това не значи да се отказва и да търпи.

Общи условия

Активация на акаунт