На море в Турция - тема 66

• 58 082
  • 785
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Роже, благодаря за разясненията, макар, че съм ги чела и имам претенции да ги знам! В коментара, който е изтрит просто присъстваше една завишена цифра на заразените от Коронавирус в Турция, както и коментари, че продължава, лежерното поведение на гражданите там. Всеки, може да провери, че цифрата не е вярна, а за коментарът - всеки мисля, че може да прави такъв. Не са използвани груби изрази или нещо подобно. Все пак, породължавам да бъда в чудене защо е изтрит постта, защото моя коментар след това е като "висящ" в нищото... А, относно това, че мога да напусна форума - да, това е лично право и мисля, че всеки може да прецени какво ще прави... За мен тези действия са категорична цензура и "замръзявам" моето участие във форума!

# 481
Здравейте на всички . Моля  да споделите има ли някой информация  от тур. агенция  ,,Албена Холидейз,, дали са се свързали с него като клиент относно събитията напоследък и какво са ви отговорили ? Доста агенции са сложили  на  страниците си подробна информация относно всичко, което би ги засегнало, което биха питали  като клиенти.Само от  ,,Албена Холидейз няма абсолютно нищо .Моля за помощ, ако някой има контакт с тях.Благодаря ви.

Ако това ще те успокой (аз съм бясна) - не са само Албена Холидейз..Караджъ турс също нищо не са обявили и последния им отговор за дата 14.04 за Египет е, че не знаели за дати след 13.04, да съм чакала 😠, никакво предложение от тяхна
страна, нито пък успокоение...Стоя и чакам - да видим накъде ще поеме напълно платената ми сума за 3 човека и дали няма да я загубя..иначе ме подпитваха дали сама не искам да анулирам (при анулация от моя страна, понеже съм на ранни, губя всички пари) 🤮🤮🤮
Египет затягат положението и май са въвели вечерен час от 8 вечерта до 7 сутринта. Не вярвам до 14.04 да приключи всичко.Най-вероятно периодът ще бъде удължен и на вас ще предложат ваучер.

# 482
Дъщеря ми трябваше да почиват в Алания от 8.05. Пари , разбира се, не връщат, но от ТА им предлагат  да подпишат допълнително споразумение, според което внесената към момента сума остава в агенцията като депозит, който може да се ползва за дата, хотел и вариант за пътуване по избор. Ще се доплаща остатъка от пакета по тогавашна цена.

Що се отнася до Истанбул и лалетата, трябше да пътуваме на 2.04. От ТА ми върнаха внесеното капаро, въпреки клаузата в договора, че не  възстановяват суми при възникнали епидемии, пандемии и т. н., за което им благодаря.

# 483
  • Sofia
Скрит текст:
Дъщеря ми трябваше да почиват в Алания от 8.05. Пари , разбира се, не връщат, но от ТА им предлагат  да подпишат допълнително споразумение, според което внесената към момента сума остава в агенцията като депозит, който може да се ползва за дата, хотел и вариант за пътуване по избор. Ще се доплаща остатъка от пакета по тогавашна цена.

Що се отнася до Истанбул и лалетата, трябше да пътуваме на 2.04. От ТА ми върнаха внесеното капаро, въпреки клаузата в договора, че не  възстановяват суми при възникнали епидемии, пандемии и т. н., за което им благодаря.
Предполагам, че двете пътувания са с различни агенции? Това с тези депозити (ваучери), с доплащане по актуални в бъдеще време цени, които няма как да се предвидят от сега, хич не ми харесва. Да предположим, че след 6 м. цената на избрания хотел е скочила двойно, какво правим? Трябва ли да се чувствам притисната да платя в пъти по-висока цена, за да не изгоря с депозита, или трябва да сваля нивото на хотела, за да удържа финансово и същевременно да не изгубя проклетия депозит? Живи хора сме, всичко се случва, да не говорим, че няма никаква гаранция, колко време ще продължи кризата. Никой не знае, колко от нас ще загубят работата си, дали няма да ни намалеят доходите, ще имаме ли изобщо възможност и средства да пътуваме? Неизвестните са повече от известните. На този етап, не мога да предвидя, какво ще се случи следващия месец, камо ли след 6-7, че и повече месеци. Казвам това с ясното съзнание на човек, който винаги има планове и цели, които следва, и прави всичко възможно да ги осъществи. Но, сега ситуацията е много различна!
Да, ваучерите са много удобни за туристическите агенции и крайно неудобни за клиента. Друг е въпросът, че на този етап парите за лято 2020 все още са в агенциите, без да има реално плащане към хотелите. Да не говорим, за възможността голяма част от същите тези агенции да обявят фалит, случвало се и може пак да се случи, тогава кой ще възстанови парите (блокирани под формата на депозити)?
Не исках да звучи толкова песимистично! Не беше това целта, просто мои разсъждения, с които не искам да ангажирам никого.

# 484
Мисля че ако фирмата обяви фалит. Сумата се възстановява или ваучер от застрахователя към когото е дадената компания. От миналата година Септември те са задължителни и трябва да я имате приложена към файла общи условия и  документи който сте получили преди първо плащане. Поне при мен беше така. Вчера и аз говорих за моята сума, ваучер ще ми се издаде до края на 2021,  пък ще видим. Тази година едва ли ще е. Такъв бил късмета, кой да знае. HugДъдете здрави! Kissing Heart

# 485
  • Пловдив
Тази година за 5 пореден път щяхме да почиваме с дъщеря ми в Турция. Хотелът за който съм платила е до възраст 14.99год , но дъщеря ми навършва 15 год в края на годината /за нея цената сега
 е 50% от цена за възрастен/. Нямах намерение за следващата година да ходим до Турция; тъй като цената ми става много висока. И ако ми дадат ваучер за 2021г., то каква цена ще платя за дъщеря ми, след като другата година не попада във възраст 14.99? Изобщо не ме устройва ваучер....

# 486
  • София
Тази година за 5 пореден път щяхме да почиваме с дъщеря ми в Турция. Хотелът за който съм платила е до възраст 14.99год , но дъщеря ми навършва 15 год в края на годината /за нея цената сега
 е 50% от цена за възрастен/. Нямах намерение за следващата година да ходим до Турция; тъй като цената ми става много висока. И ако ми дадат ваучер за 2021г., то каква цена ще платя за дъщеря ми, след като другата година не попада във възраст 14.99? Изобщо не ме устройва ваучер....

А така, още един казус с ваучерите. Мисля, че ще я таксуват като възрастен.

# 487
  • Пловдив
savena Аз пък мисля,че няма толкова да се издребнява.Хотелите ще са на зор и борбата ще е за клиенти.Освен ако не е някой много търсен и желан.

# 488
  • София
То много хубаво с тия ваучери, но не се знае ние, простосмъртните хора, на какво финансово дережде ще сме дотогава и дали няма да останем безработни.

# 489
  • Варна
И аз съм в същата ситуация.Единствения шанс е да отложим за септември,но не се знае какво ще е положението и тогава....
Определено това ще е последната резервация ранно записване.

# 490
  • Някъде в Европа...
При мен още този септември се променят условията с възрастта на детето...

savena Аз пък мисля,че няма толкова да се издребнява.Хотелите ще са на зор и борбата ще е за клиенти.Освен ако не е някой много търсен и желан.

Славейче, хотелите може да не издребняват (въпреки че не мисля, че бг турист е фактор), но нашите ТА!?

Вижте!!!!
https://kzp.bg/novini/ukazaniya-i-preporaki-na-ministerstvoto-na … -na-potrebitelite

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 19:46 от AnMary

# 491
  • Русе
Всички се  вълнуваме за  летните почивки .
Някой да има яснота за лалета  в Истамбул.
Ние като най-големи баламурници внесохме цялата сума .
Някой като нас  да е постъпил ,сакън да не изпуснем прословутите ЛАЛЕТА ?
Не се притеснявай! И ние сме от баламурниците за Истанбул. На 10.03. си внесохме остатъка. В момента имаме ваучер за 530 лв., валиден до 31.12.2021 г.
За лятната ни почивка, която ще е през юли, както писах преди няколко дни - за сега чакаме. Съвет от агенцията.

# 492
И аз съм в същата ситуация.Единствения шанс е да отложим за септември,но не се знае какво ще е положението и тогава....
Определено това ще е последната резервация ранно записване.
За съжаление и ние сме в тази ситуация така че поне засега не сме за ваучери а да ходим ,но ако са затворени границите.............

# 493
  • Русе
Ако почивката ни се отложи за догодина и ние ще сме в същата ситуация. Малката през ноември навършва 13 г.
Ако не е през юли, се надявам поне за август да се случи. Хубавото в случая е, че цените на хотела, в който резервирахме, от края на юни, до края на август са едни и същи. Няма да се доплаща.

# 494
  • София
Отивайте си приберете парите като съмне, не си чешайте езиците тука. С тия ваучери може да си избършете гъ...носа....ако не сте се запасили с тоалетна хартия.

Общи условия

Активация на акаунт