Валутният борд - Teма 2

• 26 883
  • 992
  •   1
Отговори
# 840
Да, формално погледнато са инвестиция, но целта ми не е инвестиране в имоти, както на други хора тук, които купуват много с цел даване под наем. Не намирам нищо лошо в портфейла да има и някой и друг имот, но просто при мен фокусът е друг  и не мисля, че ми трябват повече. Евентуално имам да наследявам и още, а предпочитам яйцата в различни кошници.

# 841
Цитат
Тя всъщност е купувала от нужда, за да живее, а не за да става имотна рентиерка, което не е лошо. Ти имай 4-5 апартаментчета и си взимай наемчета, пък нека ти е зле. Разбира се, не е толкова просто, знаем - наематели - идват, отиват си, несигурност за постоянна ангажираност 24/7/365, рушат, мърлят, поддръжа и т.н.
Коя е тя,за какво говорите?Трито ли е?

# 842
Не сте прави за Шиши. Simple Smile Колко пари дари покрай епидемията, а? И всичко това беше широко отразено от Нова.
П.П. Като чувах сумите, които даряваше, винаги ме болеше сърцето за размера на откраднатото.

Съвсем ясно беше, че го прави за да си измие образа с цел явна власт.

# 843
Скрит текст:
Като изключим Слави, останалите са били и в управлението, и в опозицията. Резултата не е по - добър /по умерена съм Blush/. Защо забравиха Бареков, който /според мен/ е красноречив пример какво би последвало, ако се насочат хората към Слави.
Защо в момента опозицията не се намеси като опозиция, а са тръгнали да правят вот на недоверие, да свалят правителство, да гонят мафия. Що за безумие!  Шест години /а и преди това/ не разбраха ли, че мафията се намесва в изпълнителната власт! Защо точно сега, когато влязохме в чакалнята, когато светът е изправен пред криза, когато здравето на хората е застрашено от епидемия, мафията /нещо без лице, и много неопределено/ е главен виновник за това.
Един от тези, които биват идентифицирани като мафиоти, беше издигнат от днешната опозиция /борец срещу мафията/ за шеф на възлова структура.
Грозни игри в неподходящ момент.
И какво като са били? Христо Иванов защо не продължи да е министър в последния кабинет на Борисов? Имало ли е някакви скандали около съдебната система по негово време?
Днес хванах за малко дебатите в пленарната зала и на трибуната беше точно един мой "приятел", който бях забравила, та се подсетих за една случка с него от преди година и нещо. Става въпрос за А. И. от ГЕРБ. Изключителна нагло същество. Работя в сферата на интериорния дизайн и въпросният ни беше клиент. Дотогава не знаех кой е, защото очевидно не от най-запомнящите се, но още с идването си се постара да разберем, подавайки визитка, на която пишеше, че е част от ПП ГЕРБ, доста комплексарско впрочем. След като му направихме оферта, я изпратихме на дизайнерката му. Точно след половин час тя звънна и попита буквално "нали видяхте какво пишеше на визитката?". Не го каза в прав текст, но намекна, че един вид трябва да му направим едва ли не подарък. Естествено тогава на шефа ми му кипна и ги прати на майната си. Тъп пример, но е доста показателен какви хора са част от ГЕРБ. Хора с мутренски навици и поведение, точно като лидера им. Щом за една такава глупост е способен да изтъква служебното си положение, си представям какъв натиск е готов да наложи за нещо по-сериозно. Те явно не смятат, че са на работа, а че им е дадена пълната власт и сила и вместо те да работят за нас, ние работим за тях.
Извинявай много, но който и да дойде на власт (с изключение на БСП) е ясно, че по-зле няма как да стане. Ние в Европа няма от кой да станем по-бедни, защото в момента сме най-бедните. С по-намаляващо население също няма как да станем от това. За 10 години ГЕРБ се погрижи да сме в челото на тези класации, най-много просто да не се промени нищо, ако дойде друг. Така че сме длъжни да опитаме, поне ако не спечелим, знаем, че няма да загубим, защото просто няма какво вече.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 13:32 от Blackbling

# 844
Да де, ама защо баш сега? Баш преди зимата, преди новия пик на Ковид и преди новия пик на кризата да сваляме едно малко или много работещо правителство и да отиваме на служебно такова, чиято цел няма да е да ни прекара леко през бурите, защото ако го направи после как ще тръби какви батаци е заварило от ГЕРБ? Не, не искам временно правителство, доминирано от Президента и БСП, чиято цел ще е само реваншизъм, срутване на всичко (за да се покаже, че е заради наследството от Борисов) и евентуално да се налапат с по някой комисион или някоя далавера, защото знаят, че са за малко и не носят отговорност. Последния път като беше на власт БСП как опита да ни вкара в Южен поток? Както ни натресе "на тръгване" поръчка за двата реактора за Белене без да има подписан договор за централата? Само такива неща очаквам от правителство, марионетка на Радев и Нинова. И затова предпочитам да изчакаме още няколко месеца и да си отидем на редовни избори. Разбирам, да имаше оше 2-3 години от мандата, ок. Ама сега е тъпо и е само инат, без стратегия.

# 845
  • инфантилно и разглезено хлапе
Да де, ама защо баш сега? Баш преди зимата, преди новия пик на Ковид и преди новия пик на кризата да сваляме едно малко или много работещо правителство и да отиваме на служебно такова, чиято цел няма да е да ни прекара леко през бурите, защото ако го направи после как ще тръби какви батаци е заварило от ГЕРБ?

Ако правителството на герп беше "работещо", изобщо нямаше да се стигне до сегашната ситуация с масови протести за оставка...
Някой въобще взел ли е един лев помощ от Бойковото правителство заради кризата с корона-вируса?
Смотаните гербаджии и некадърните им калинки сами се докараха до тази ситуация, с некадърното им управление - унищожиха малкия и среден бизнес, с мутро-ченгесарски номера прогониха и чуждите инвеститори... за 10 години никакви реформи не направиха, само корупция навсякъде и нищо не функционира както трябва... Рано или късно, неизбежно щеше да се стигне до криза в България,  корона-вируса в случая само изигра роля на катализатор...

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 17:19 от BlueIce

# 846
Аз също не съм ЗА служебно правителство, не ме разбирай погрешно. Според мен също е по-добре да си изкарат мандата, но да го изкарат с мисълта, че ги наблюдават с 4 очи.
Мисълта ми беше за след това. Защото се носи мантрата, че без Борисов и ГЕРБ няма България. Напротив, всяка една друга алтернатива, без БСП и ДПС разбира се, е добре дошла.
Не се лъжете да гласувате пак за ГЕРБ, защото няма други, те на тая кълка лежат. Мислят се за несменяеми и си мародерстват, както си искат.

# 847
Скрит текст:
Скрит текст:
Като изключим Слави, останалите са били и в управлението, и в опозицията. Резултата не е по - добър /по умерена съм Blush/. Защо забравиха Бареков, който /според мен/ е красноречив пример какво би последвало, ако се насочат хората към Слави.
Защо в момента опозицията не се намеси като опозиция, а са тръгнали да правят вот на недоверие, да свалят правителство, да гонят мафия. Що за безумие!  Шест години /а и преди това/ не разбраха ли, че мафията се намесва в изпълнителната власт! Защо точно сега, когато влязохме в чакалнята, когато светът е изправен пред криза, когато здравето на хората е застрашено от епидемия, мафията /нещо без лице, и много неопределено/ е главен виновник за това.
Един от тези, които биват идентифицирани като мафиоти, беше издигнат от днешната опозиция /борец срещу мафията/ за шеф на възлова структура.
Грозни игри в неподходящ момент.
И какво като са били? Христо Иванов защо не продължи да е министър в последния кабинет на Борисов? Имало ли е някакви скандали около съдебната система по негово време?
Днес хванах за малко дебатите в пленарната зала и на трибуната беше точно един мой "приятел", който бях забравила, та се подсетих за една случка с него от преди година и нещо. Става въпрос за А. И. от ГЕРБ. Изключителна нагло същество. Работя в сферата на интериорния дизайн и въпросният ни беше клиент. Дотогава не знаех кой е, защото очевидно не от най-запомнящите се, но още с идването си се постара да разберем, подавайки визитка, на която пишеше, че е част от ПП ГЕРБ, доста комплексарско впрочем. След като му направихме оферта, я изпратихме на дизайнерката му. Точно след половин час тя звънна и попита буквално "нали видяхте какво пишеше на визитката?". Не го каза в прав текст, но намекна, че един вид трябва да му направим едва ли не подарък. Естествено тогава на шефа ми му кипна и ги прати на майната си. Тъп пример, но е доста показателен какви хора са част от ГЕРБ. Хора с мутренски навици и поведение, точно като лидера им. Щом за една такава глупост е способен да изтъква служебното си положение, си представям какъв натиск е готов да наложи за нещо по-сериозно. Те явно не смятат, че са на работа, а че им е дадена пълната власт и сила и вместо те да работят за нас, ние работим за тях.
Извинявай много, но който и да дойде на власт (с изключение на БСП) е ясно, че по-зле няма как да стане. Ние в Европа няма от кой да станем по-бедни, защото в момента сме най-бедните. С по-намаляващо население също няма как да станем от това. За 10 години ГЕРБ се погрижи да сме в челото на тези класации, най-много просто да не се промени нищо, ако дойде друг. Така че сме длъжни да опитаме, поне ако не спечелим, знаем, че няма да загубим, защото просто няма какво вече.
Извинавай, но винаги може и по - зле. Аз обаче искам промяна към по - добре. Какво предлага Христо Иванов? Ако ще играе сценки за да бъде забелязан, благодаря. Искам да видя кой ще предложи промяна /протестите са за това/ и каква, това е цената на моя глас. Ако ще избираме само за избора - сваляме, качваме, няма смисъл, а и сега всеки иска нещо, без да представи/излъчи представители, които да формулират искания, съответно алтернатива за реализация.
Не защитавам в никакъв случай сегашните управляващи, но искам следващите да не са същите или подобни, защото вярвам, че ако изборите са редовни, ще има хора/партии/сдружения, които биха могли да предложат нещо по добро.
Повтарям, подкрепям мнението на ЧС, че не е момента за избори сега. Много хубаво го е обяснила.

# 848
Mama_Nana,  а ти как можеш да прецениш кой няма да е същия?

# 849
Mama_Nana,  а ти как можеш да прецениш кой няма да е същия?
Не знам, но поне това, което представи считам, че мога да преценя /поне отчасти/ доколко е изпълнимо.
Вече знаем, че 800 дни не са достатъчни, нито пореден мандат.Wink

# 850
Ако правителството на герп беше "работещо", изобщо нямаше да се стигне до сегашната ситуация с масови протести за оставка...
Някой въобще взел ли е един лев помощ от Бойковото правителство заради кризата с корона-вируса?
Смотаните гербаджии и некадърните им калинки сами се докараха до тази ситуация с некадърното им управление - унищожиха малкия и среден бизнес, с мутро-ченгесарските им номера прогониха и чуждите инвеститори... за 10 години никакви реформи не направиха, само корупция навсякъде и нищо не функционира както трябва... Рано или късно, неизбежно щеше да се стигне до криза в България,  корона-вируса в случая само изигра роля на катализатор...

Хубаво, и защо тогава 10 години бяха търпени? Защото няма кой по-свестен да им  седне на мястото - огледай се. И нека си заминат, няма против, ама след като е чакано десет години, защо баш сега? Защо да не да почакаме изборите и да дойде нормално правителство, а не марионетките на БСП и на Повярвалия си твърде много президент?

Сега гледам новини за протеста, ми те протестиращите нямат фокус и единна цел. Един протестира за едно, друг за друго и ако успеят какво после? Ще могат ли да построят нещо на мястото на бутнатото? Единствено за Гешеф смяната му ще реши проблем, защото има процедура за нов прокурор.
Освен това протестират 5 000. Може да са много гласовити и активни, но са крайно непредставителна извадка с оглед на настроенията сред народа. Да си дойдат нормалните избори и да се решат нещата законно и демократично. Ако може изобщо.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:13 от Черна станция

# 851
Попаднах случайно на статия в сайта на в-к Монитор и ми стана интересно да поразгледам каква е политическата насока на тази медия - бясна пропаганда в защита на правителството на Борисов. Стана ми интересно кой е собственикът на този вестник и след много кратък рисърч установих, че това е Ирена Кръстева - майката на Делян Пеевски. Е, нека после Боко да отрича, че имал общо с Пеевски. Гласуваме за Боко и получаваме Пеевски и Доган.

# 852
. Е, нека после Боко да отрича, че имал общо с Пеевски. Гласуваме за Боко и получаваме Пеевски и Доган.

На по-по-предишните предсрочни избори през 2013-та нещо различно ли се получи, та се стигна до по-предишните предсрочни избори през 2014-та?

# 853
Черна Станция, ако имаш баба или роднина, която ще получи 150 лева, можеш да благодариш на тия "5000 протестиращи, които нямат фокус и единна цел", понеже Бацето в панически страх се опитва да им запуши устата (не че ще успее по този смешен и елементарен начин), но все пак покрай тях се откъсна нещо, макар и малко и ще "намажат" и такива, които ги обиждат и им викат, че са платени, луди и без работа.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 23:46 от Blackbling

# 854
Пенсионерите трябва да благодарят на страха на Бойко, не на тези 5000, защото без този страх нямаше да има "бонуси". Но това не отменя факта, че нямат фокус и не са представителна извадка. Не може 5000 да свалят правителства, това не е демокрация. Винаги може да се намерят 5000 гласовити, които да викат и създават патърдия като 50 000. Но това е конструктивно само ако имат фокус и  ясна цел. Иначе си е тормоз върху непротестиращите - изключително не одобрявам блокирането на улици и преченето на хората да си гледат работата. Докато протестират пред "триъгълника на властта" имат моите симпатии, но като почнат да блокират кръстовища и магистрали ме губят. И въпреки това аз не им викам платени и луди (не, че няма и такива, някои прояви са ми силно съмнителни, а "отровното трио", което ръководи, омирисва всичко).

И накрая пак нещо във връзка с фокуса на протеста.  Раздаването на пари в момента се нарича "контрамерки против Ковид кризата". Няма лошо - бизнеси затварят, хора си губят работата и имат нужда от помощ да преминат през кризата. Но мога ли да попитам каква извънредна криза се е стоварила върху пенсионерите баш сега от ковид???  За тях някаква нова и извънредна криза няма - получават се пенсиите както и преди. На тях ковид не се е отразил по никакъв начин. Не, че просперират, но не са се и влошили, а сега нали целта е да се спасява икономиката? Та това подаяние към пенсионерите е поредната паническа мярка без фокус - по инерция да се дадат пари на нямащите. Хубаво, ама сега дайте пари на икономиката,  а на пенсионерите дайте зимата за да се топлят. Та точно с аргумента за тези пари не ме спечели особено.

Общи условия

Активация на акаунт