Валутният борд - Teма 2

• 26 945
  • 992
  •   1
Отговори
# 795
И защо да се отказваме? Сега имаме опции, а ако се откажем никога няма да влезем пак.

# 796
Няма алтернатива. БСП са пагубни за страната
Ех, вечната легенда. Значи ако ББ изчезне някак, край с България - загубени сме без Него?

# 797
Ех, вечната легенда. Значи ако ББ изчезне някак, край с България - загубени сме без Него?

Не мисля, че казах точно това. Казах само, че БСП със сигурност не е по-добра алтернатива, а даже е и по-лоша.

# 798
И защо да се отказваме? Сега имаме опции, а ако се откажем никога няма да влезем пак.
На пук, за да се покаже, че днешните управляващи /те са постигнали това влизане/ не са прави. В тези конфронтации мисъл няма. Тук има само надцакване, без оглед на последствия.

# 799
Аз не знам какви мерки очаквате - да хранят даром всички ли?

В другите страни измислят разни номера - облекчено кредитиране на бизнеса, държавни инвестиции, пък даже и хранене даром и т.н. Сигурно ако се напънем, може и ние да откраднем някоя идея, вместо да се занимаваме единствено със съществения въпрос дали е по-изгодно дискотеките да работят на закрито или не.
Замразяване на наеми за няколко месеца или 50% по-ниски за определен срок.Осигуровки на половина за 6м.и 800евро на калпак-Испания.И не еднократно,а до септември.Народа седя вкъщи и се освини.Щатите дето не са щедри,Тръмпи даваше по 1000$.Два пъти цитирах от Австралия+че детските градини са безплатни.Родителите не плащат,държавата поема.Коя мярка леееекичко.мъничко приложиха бълг.управляващи?!А,да!Не дават заем,защото има десет подточки,за да се класират минимален брой хора.Заем,не даром!Сега чета,че въртят,сучат и гледат пациенти със съмнения за ковид да се отпращат в лаборатории срещу заплащане.Идиоти!Както писа туната от Финикс,дори в щатите тест е безплатен.Е,толкова ли много искаме?Кои се хранят даром,освен един определен етнос?Не се учудвам,че площадите в цялата страна са пълни с ''храненици''.

# 800
Съгласна съм с коментара на Silverstone, реално финансова подкрепа в извънредното положение нямаше. Заемът не е помощ, а допълнителен хомот. А в много други страни имаше поне някаква безвъзмездна помощ.

# 801
  • инфантилно и разглезено хлапе

Не мисля, че казах точно това. Казах само, че БСП със сигурност не е по-добра алтернатива, а даже е и по-лоша.
Информацията ти е стара. Вече всички са по-добра алтернатива от Борисов.
Откакто герп са дошли на власт Борисов всяка година отпуска по над 27 000 000 лева (не)регламентирана държавна помощ в бездънния джоб на Ахмед Доган за неработещия му ТЕЦ.
В същото време населението събира капачки за болни български деца.
Ако се допусне Борисов да остане следващите 4 години на власт, Доган ще си прибере още ~ 110 000 000 лева от парите на българските данъкоплатци.  

"Скандалните сделки се превърнаха в обичайна практика на работа за всеки сектор в държавата. Това обаче продължава да не предизвиква вниманието на прокуратурата, ДАНС и ГДБОП. Фактът, че всяко назначение, подписване на договор и усвояване на средства в страната не може да стане без знанието на министър-председателя Бойко Борисов, за пореден път показва в какво корупционно блато е затънала България.
Сделката за ТЕЦ „Варна“ е пример за поредната висша форма на корупция, след като Борисов гарантира ежегодно финансиране в рамките на 27,4 млн.лева за подсигуряване на студен резерв от електроенергия. Ставаме свидетели на поредния случай, в който стратегически отрасъл от националната сигурност се поверява на ръководството на една етническа и антибългарска партия, каквато е ДПС."

Да не говорим, че при сегашното управление на герп, депесарите си разиграват както искат коня в държавата и Борисов вече не ги закача, защото му осигуряват гласове и подкрепа на изборите.

# 802
Е, щом така мислиш, гласувай за Манолова. Демокрация е и всеки има избор. Впрочем да се плаща за студен резерв не е българска измислица, а го има навсякъде. Не отричам, че цената може и да е завишена, нямам представа, но и двойно да е завишена от нормалното, пак печалбата на Доган не е равна на получените пари, и преразходът/загубата за държавата не е цялата отпусната сума.

# 803
  • инфантилно и разглезено хлапе
Впрочем да се плаща за студен резерв не е българска измислица, а го има навсякъде. Не отричам, че цената може и да е завишена, нямам представа, но и двойно да е завишена от нормалното, пак печалбата на Доган не е равна на получените пари, и преразходът/загубата за държавата не е цялата отпусната сума.
Ами щом теб те кефи Бойко Борисов да хвърля на вятъра стотици милиони в бездънния джоб на бай Доган за неработещия му тец, докато в същото време от телевизията нагло праща населението да теглят кредити заради кризата - ОК. Това си е твое мнение, не мога да те разубедя.
Точно заради такива безумия и извращения в родината ни, реших да си вложа парите при мистър Тръмп, и това решение за сега ми се отплаща богато и пребогато. Спестяванията ми ще подпомагат американската икономика, а не тъпи български мутри и корпулентни олигарси от ДПС...
От мен един лев няма да видят, който иска да им плаща далаверите и да ги крепи на власт...  Rage

# 804
Пак го извърташ - не ми харесва, но Корнелия ще ми хареса още по-малко.

П.П. Мислиш ли, че аз съм инвестирала в България?

# 805
Пак го извърташ - не ми харесва, но Корнелия ще ми хареса още по-малко.

П.П. Мислиш ли, че аз съм инвестирала в България?
Инвестирала си. Жилищата в София , някои от които дори заключени ( сама си призна Laughing) малка инвестиция ли са ? А и това е само частта на Айсберга която виждаме над водата, за другото не казваш Mask

# 806
  • София
БСП отдавна нямат потенциал за управление. Заклинанието, ако не е ГЕРБ, ще дойде БСП на власт е поредната опорка, която обслужва статуквото.

# 807
  • София
И как се инвестира извън България?

# 808
  • София
Най-често с инвестиционен посредник.

# 809
И как се инвестира извън България?
Много по лесно отколкото в България.Много наши познати откриха свои дребен бизнес ( фризьорски и козметични салони, бакалии, малки закусвални, Озеленяване и поддръжка, Строителни фирми и т.н ) в Испания, Германия и Италия..

Общи условия

Активация на акаунт