Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 602
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
makaui daniela , аз такива работи незнам. Като кръщавахме баткото всички си бяхме на линия и си гледахме ритуала. Вярно кръстницата беше купила всичко от-до ново на детето и го облече с него. И понеже не му се седеше на 1 място (2 годишен), хукна из църквата, а ние го гонихме. После отчето каза да оставим детето на мира и ние го оставихме. Ами като сенъпъха в олтара... Голям купон!  Така че Vili4ka не маже да те няма!!! Ще чакаме и снимки после.

Ами за кръстника нещо купува ли се?
Ние бяхме купили. Т.е. разбрахме се да им вземем 1 сервиз-чинии за хранене и кафени чаши. Просто от това имаха нужда.

Ние с този ремонт до кръщене няма да стигнем... скоро.  newsm78

Хайде, отивам да го мятам съня и аз! Лека и спокойна нощ!  Wink

# 271
Vili4kа,трябват сапун и кутийка за косичката.Аз като кръщавах преди десетина години взех това,което си изброила.На кръстника подаряваш нещо,ако ти прецениш.На мен ми подариха кърпи и картина.В различните краища на страната е различно де.Тортата е по желание,по обичай е задължително да има хляб(т.е.погача) и вино.Но не си спомням думите за които говори makaui daniela.И как така няма да присъстваш,че то без теб на къде!Нали ти подават християнчето после първо на теб! Simple Smile
Утре ще правим курбан и сме извикали поп в къщи да направи освещаването и да ни чете за здраве,та ще го разпитам така де се каже от първа ръка информация,че нали другия месец и ние ще правим кръщене. Peace

Хайде грабвай мамите и ви чакам в парка!А за пъпеша май при нас няма да подейства.Днес и направих кашата с пасиран пъпеш,но ми отказа.После отворих едно пюре от круша-и него не уважи,та накрая направих 200мл.АМ и го изсмука за секунди.Явно от жегите не и се ядът толкова пюрета,защото и на обяд не изяде пилето със зеленчуци. Rolling Eyes Но течности не отказва,та поне АМ сок и вода пие.

# 272
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, милички!
Ей, че много за четене ... направо не мога да смогна с четенето!
АЗ бързам да се отчета, че да не ми пишете отсъствия, ноооо ако вече имам - казвай душки каква ще ми е глобата - ракийка, салатка, сладичко ... какво ви душа сака!
Иначе не сме от бежанците към Варна /за жалост/, а сме си в къщи, но татито е малко почивка, та гледаме да си наваксаме времето, което все не ни стига, пък и ако ме гледа все около компа, ще види, че мога хем всичко да върша, хем и на компа да стоя сумати време! Абе с две думи, правя се, че не ми стига времето за нищо и използвам да се поглезя и да поизнудвам за помощ!
Иначе и аз напоследък съм много изнервена, но ако съдя по постингите по-нагоре, май не е само при мен! Давайте по спокойна момичета, все пак сме тук наистина да си помагаме, а ти ОРХИДЕЯ, не се обиждай излишно, а просто наистина поне точки слагай или нов ред за всяко изречение, защото наистина е трудно разбираемо така! Никой не иска да те обижда или по някакъв начин да те кара да се чувстваш нежелана тук, но все пак за да ти отговаряме е нужно първо правилно да прочетем постинга ти!

По повод млякото - при нас храненията, които са с допълнителна храна, са междинни и са без мляко, но в нашето меню няма кисели и разни такива. Все още сме на каши и плодови,и зеленчукови пюрета, а най вече кърмене! Домашно или каквото и да е друго мляко, освен кърма не давам!

Vili4ka - какво стана със Сандански? А, за пъпеша - и адаша на малката кукла много го харесва, което ме подсеща утре да вземем един! И, за диня умира, като я види на масата, чак подскача и ако не получи бързо достъп до нея, в следващите минути следва як рев!
За кръщенето - присъединявам се към молбата ти - мами, които вече сте минали през тази церемония и то по наскоро - наистина, споделете малко повече инфо, плииииис  Praynig! И, на нас ни предстои, а и не само на нас, така че ще е полезно да разкажете по подробно! А, това че не трябва да си в църквата за първи път чувам! Дори и мен, като са ме кръщавали преди нам си колко години, майка ми си е била там! А, тази реплика " ...че неверник го е взел детето , а пък ти го връща вярващо .." наистина се казва от кръстницата и ти подава детето, ако не се лъжа три поредни пъти като повтаря цитата и на третия път си ти го дава! Това попът на място със сигурност ще го каже точно как е! поне това знам
БОДЛИВАТА - какво стана, разрешиха ли ви да пробвате грах?

Laleva80 - честито зъбче!
За раздаването на игли и разни такива обичаи, за първи път чувам!

surfline - те момичетата, вече са ти отговорили, но и аз да си кажа - памперси Либеро и мокри кърпи Нивеа или някакви други, но избягвам Памперс кърпите /много са ми лигави и бързо съхнат/ И, наистина тук има всичко - няма за какво да се притесняваш! За топло - бъди сигурна, че ще се сгреете, и даже има вероятност и да прегреете! Тия дни дават да има рекордни температури!

GUshanka - това пюре с цвекло на АМ-АМ, за което говори Лили и Алекс много го обича!

Дес29 - и аз ползвам МВ, но предимно за притопляне! Спестява много време! Бурканчетата слагам директно с етикетите вътре, но задължително без капачка /за тези дет не са пробвали, да внимават и да махат капачката задължително, че да не се получи инфекция/

zaicheto - така, както говориш, май си случила на свеки! Браво! Да я поздравиш жената, че толкова се старае!

kleo_80 - как е Адаша? Спокоен ли е, юнака? Той голям герой, миличкия! Браво, че малко е ревал, което би трябвало да значи, че за кратко го е боляло детето! Да нацелуваш от нас душичката сладка!

galita - такива устройства за защита на ъгли, контакти, чекмеджета, хладилници и разни подобни съм виждала и в Бриколаж, но беше преди време и не съм сигурна сега какво предлагат!

konche - радавам се, че си по-добре, ама това с петата?!!! Важното е че си по-спокойна!

7of9 - такава, четка гледах тук в една аптека, но честно казано се чудя как ще я използвам?! Може и да вземем, че и аз съм чувала, че е по добре да се започне от рано с почистването на зъбките, но тук в БГ май никой от педитата не говори за това /както и за много други неща, както знаем/!

Честит имен ден на Мария на niunia и на другарчето ни тук - зайчето! Да ви е живо и здраво името и със здраве да си го носите!

Честит мини рожден ден на Калоянчето на VIVIKA! да ти е жив и здрав юнака и благодарско за хубавата почерпка!

Айде лека и спокойна нощ на всички малки и големи сладури и сладуранки!

# 273
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
БОДЛИВАТА - ще чакаме инфо! Благодарим предварително!

# 274
Момичета ,днес купих макарони със соя .Иска ми се да пробвам да дам на малкия ,но не знам дали в пюре пасирано или................... Thinking Някакви идеи имате ли?  bouquet
                     Лек сън

# 275
  • София/Овча купел 2
Момичета,благодарим много за хубавите пожелания.Ето и една скромна почерпка,дано да ви хареса.

Честито и на майчетата.които носят това прекрасно име  bouquet!

Нещо много се ре развихрили май.Успокойте се.Явно жегите на никого не действат добре.
Мария се беше запекла нещо и аз и направих сок от диня.След като го изпи така се отприщи.За 30мин. смених 3 памперса.Ако някой има подобен проблем може да пробва Mr. Green.
Des29,аз ползвам микровелето от самото начало.Дори като бяхме в София там преварявах водата.От теб чувам,че не полезно.Не сме имали проблеми до сега.

# 276
Честит седми месец на Ерик,Ники и Елена!Да са весели и много игриви.

Нюня, благодаря ти, честито и на вас bouquet Честит празник на днешните мини рожденници   bouquet

Бях малко на море и сега се опитвам да ви изчета, ама вие сте се унесли с това писане Crazy

И ние вече сме в групата на летящите мишки  Rolling Eyes

Преди да заминем на море Ники реши да направи полет от столчето за хранене. Много красиво изпълнение и после 3 дни ходи насинен по окото. Ама сега си е ок. Нищо му нямаше, слава Богу!

Освен това не знам дали ви се похвалих, пишката я дръпнахме вече, въпреки противоречията, реших, че няма да му режат кожичката във 2-ри клас като на баща му, така че не ме критикувайте Mr. Green

Сега остава камшичето на езика на Ники да го резнем. И на Ели пак да й направим изследване на кръвта, защото й беше само 100 хемоглобина миналия път, хем ги захраних вече почти с всичко. Просто акъла ми не побира как може да имат нисък хемоглобин при положение, че от 3 месеца ядат всеки ден или месно пюре или пък зеленчуково със жълтък Tired

Ние си починахме добре тази седмица, имайки предвид, че оставихме мишките вкъщи с баби и бавачка Mr. Green Поживяхме си, ей Laughing Даже ни беше в повече свободното време и го запълвахме с ядене и резултата е 1 кило плюс Blush

И ние даваме попара от 1 седмица, бях започнала по-рано, но спрях по ваш съвет и сега отново я въвеждам, не й се кефят особено.

Доктора каза, че може вече телешко и дроб и риба, както и кисело мляко, ама първо телешкото ще въведа, пък рибата и млякото другия месец.

Моите мишки вече правят опити за пълзене, бият се за играчки и се принудих да купя още една количка, която е тип влакче, за да не си теглят дрехите и играчките постоянно, че ми писна да слушам ревове.

Ники стои прав по 30 минути, опрян на кошарата, вече кляка до долу и пак става и като се умори се подпира на една ръка и сяда, но ставането още не го владее. Обикаля яко из кошарата ли още е по-нестабилна и мине не мине и прави по едно задно салто и после си умира от смях  Joy Също Ники се изправя до седнало положение от легнало, като се подпира на една ръка.

Като се прибрахме от морето мишките викаха баба и двете и с мъжа ми сме луднали, ама то като ги оставиш с 2 баби и те само на баба, о , бабиното и т.н. и децата какво да правят.

Така че на Ели първата й дума беше Дай, втората баба, а на ники първата нещо средно между амам и мама и втората е баба.

Я кажете вашите как спят, моите си  умират да спят по корем Joy

За кръщенето, прави се подарък на кръстниците, аз купих чаши за вино, защото от това имаха нужда. От торта няма нужда.

Има кутийки за косичките, но при нас попа настоя да ги сложи в пощенски плик с марката на черквата - бяхме в Света Неделя. Кръстниците и всички присъстващи без родителите да си приготвят пари за иконата след кръщенето, дават се за здраве на детето.

На нас ни искаха кърпа и сапун за ритуала, макар че не се ползват, може съвсем малка кърпа. Те се оставят в черквата при иконата. Също кърпа за бебето за къпането. И китката беше от нас. В света Неделя ми дадоха листче с необходимите неща.

Тази сутрин по сутрешния блок на БТВ можете да гледате интервю с мен относно близнаците и майчинството и детските. Между 7.30 и 9 е. Малко късно го казвам, ама по-рано не можах Blush

# 277
Момичета, да се отчета да не ми пишете отсъствие Mr. Green
Честит имен ден на Мими на Нюня и на Зайчето  bouquet Да ви е живо и здраво името  bouquet
Честит мини рожден ден на Калоян и мерси за почерпката  bouquet
Виличка - хайде идвайте , че миналия път не можахме да се видим
Алекс е добре, да чукам на дърво, спа като къпан при мама Hug и беше доволно поглезен и нацелуван от вас Hug Има малка зачервена цицинка, ама какво да се прави.
Да ви каза имам един въпрос за захранването - вашите деца като не искат да ядат нещо какво правят newsm78
Алекс - първо не щеше моркови, сега се опитах да въведа и картоф и ужас направо. Прави отвратена физиономия, не иска да гълта, нито даплюе, почва да се дави и почервенява целия, чак страх ме хвана, че ще се задуши Sick
Не ми е ясно как се дави и се прави , че ще повръща про положение, че не гълта #Crazy
направо не знам какво да го правя, кашите си ги яде с кеф, за плодовете - пъпеш и диня приритва направо, май ще го караме без зеленчуци засега newsm78

# 278
Но да кажа на DIVA ORHIDEQ да не се чуди,че никой не и отговаря!

Бодливата, понеже си искрена да те питам и на мен защо не ми отговаря никой като питам колко са нормалните граници за хемоглобина? Колко пъти питах, никой нищо не казва. Старая се да пиша грамотно, та предполагам не е за това липсата на отговор, причината е друга, ама не я знам и ми е мъка Tired Това под формата на майтап, да не вземеш да се засегнеш, ей   bouquet

Мацки, какви са тези дискусии дето ги водите Crazy И аз кускуса си го хапвам по нашенски със сиренце и захарчица и ми и супер вкусен Laughing Сърлайн, честит рожден ден на патерица, да си жива и здрава, все така усмихната и духовита и добра готвачка. Аз отдавна съм видяла таланта в теб и знам, че си ненадмината домакиня. Макауи Даниела, рецептата си я записах и някой път като ми остане малко време ще си я пробвам с удоволствие. Имам много добра приятелка мароканка в Испания и за една година живот там не дочаках да опитам истински кус кус, защото много трудно се правел, сега като гледам твоята рецепта ми става ясно вече защо не съм опитала още от този кус кус, то си иска 3 часа поне готвене #Crazy

На Дивата Орхидея да кажа, че много старание ми отне да й прочета постинга, но успях Mr. Green Не гарантирам, обаче, че следващия път бих опитала да чета, защото докато осмислиш къде свършва изречението и къде започва новото и 5 минутката за нета ми свършва  и вместо да прочета 5 постинга, съм прочела само 1. Така че и от мен молба да използваш бутона за проверката на правописа преди да публикуваш нещо. Благодаря предварително  bouquet

Клео, давай по малко докато свикне. Всеки ден увеличавай по малко. Не очаквай на първия ден да омете половин бурканче.

Да ти кажа имам още една приятелка, която вече 7 -ми месец само кърми и всеки неин опит да захрани се увенчава с неуспех. Аз затова съм щастлива, че захраних рано, не че е по-добре за детето, в никакъв случай не го твърдя, а защото сега вече си имат изградени вкусове за всичко и по-трудно приемат нови храни, сега с попарата направо ми е мъка #Crazy

# 279
Виличка , доколкото помня ти не трябва да ходиш в църквата .

Защо аз да не ходя? Как няма да ида-нали ще кръщават дъщеря ми  #Crazy

Виличка нашата погача е на 27 торта и погача ше има за вкъщи от 100гр сладки там има торти за кръщене   кръстникът трябва да и подари нещо златничко (ако има възможност де) а една малка погача може да вземеш за  църквата . Ти нищо не трябва да им подаряваш    а и май
ката не ходи на църква преди 40 ден ( това е за новороденото бебе)на кръщенето може   така че не се притесняваш и си го направи супер.

П.С в коя църква си решила ние в Св.Неделя

# 280
Но да кажа на DIVA ORHIDEQ да не се чуди,че никой не и отговаря!

Бодливата, понеже си искрена да те питам и на мен защо не ми отговаря никой като питам колко са нормалните граници за хемоглобина? Колко пъти питах, никой нищо не казва. Старая се да пиша грамотно, та предполагам не е за това липсата на отговор, причината е друга, ама не я знам и ми е мъка :: Това под формата на майтап, да не вземеш да се засегнеш, ей   ::

Мацки, какви са тези дискусии дето ги водите :: И аз кускуса си го хапвам по нашенски със сирене и захарница и ми и супер вкусен :: Сърбан, честит рожден ден на патерица, да си жива и здрава, все така усмихната и духовита и добра готвачка. Аз отдавна съм видяла таланта в теб и знам, че си ненадмината домакиня. Макари Даниела, рецептата си я записах и някой път като ми остане малко време ще си я пробвам с удоволствие. Имам много добра приятелка мароканска в Испания и за една година живот там не дочаках да опитам истински курс курс, защото много трудно се правел, сега като гледам твоята рецепта ми става ясно вече защо не съм опитала още от този курс курс, то си иска 3 часа поне готвене ::

На Дивата Орхидея да кажа, че много старание ми отне да й прочета постигна, но успях :: Не гарантирам, обаче, че следващия път бих опитала да чета, защото докато осмислиш къде свършва изречението и къде започва новото и 5 минутката за нета ми свършва  и вместо да прочета 5 постигна, съм прочела само 1. Така че и от мен молба да използваш бутона за проверката на правописа преди да публикуваш нещо. Благодаря предварително  ::

Клело, давай по малко докато свикне. Всеки ден увеличавай по малко. Не очаквай на първия ден да омете половин бурканче.

Да ти кажа имам още една приятелка, която вече 7 -ми месец само кърми и всеки неин опит да захрани се увенчава с неуспех. Аз затова съм щастлива, че захраних рано, не че е по-добре за детето, в никакъв случай не го твърдя, а защото сега вече си имат изградени вкусове за всичко и по-трудно приемат нови храни, сега с попарата направо ми е мъка ::

ех за теб не важи те са свикнали с  вас така че  явно е само за такива като мен аз  например няма да седна да права забележка кой как пише е  а и човек се учи докато е жив

# 281
Добро утро момичета !   bouquet
Желая ви лек и приятен ден . Hug
ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН на БЕБОЦИТЕ празнуващи днес ! Heart Eyes
Аз се побърквам малката е като стрела толкова бързо лази вече , че едвам смогвам да се оправя къщата .
Фатима , не иска да стои в бокса ,а като е извън него само щуротии прави пък и сестра и ревнува и не и дава играчките си нито тези които са и на малката .
Малко е сложно да имаш две пиленца едно след друго , та ако има такива от вас дето не искат да са на моето дередже внимавайте.
Аз докато си запиша час при гинеколога веднага след като спрях да кърмя каката и на следващият месец се оказах бременна .
Освен това имах сериозни проблеми със зъбите и пиех лекарства та после тъй като не знаех , че съм забременяла се налага да ходя при лекаря да питам дали не съм увредила плода с тия лекарства .За късмет всичко мина по вода .

# 282
  • София
вашите деца като не искат да ядат нещо какво правят newsm78 Алекс - първо не щеше моркови, сега се опитах да въведа и картоф и ужас направо. Прави отвратена физиономия, не иска да гълта, нито даплюе, почва да се дави и почервенява целия, чак страх ме хвана, че ще се задуши Sick Не ми е ясно как се дави и се прави , че ще повръща про положение, че не гълта #Crazy
направо не знам какво да го правя, кашите си ги яде с кеф, за плодовете - пъпеш и диня приритва направо, май ще го караме без зеленчуци засега newsm78
И Вики не иска да яде напоследък същото като Алекс. Само че тя си стисва устата и си я забива в пазвата та въобще с лъжичка не мога да стигна. Ама аз упорствам - гледам да й е като игра, от време на време й давам тя да държи лъжицата (иначе ръцете й ги държа към тялото) и чашката (купичката). Накрая с голям зор от поне 30 мин. е изяла едвам 1/3 (или 1/4) от 80-90 г и останалото го разреждам с топла вода. Тя си умира да изпие яденето. Е, не винаги и този номер върви.  newsm78. НО след следобедния сън пак й давам останалото и тя вече го дояжда (или доизпива). Ми така сме ние ... като много бебета, които не им се услаждат зеленчуци. А, м/у другото, ако можеш да цедиш - разреди примерно пюрето с кърма и без това картофа е като лепило. Аз не мога да цедя, но вчера на ръка изцедих в чашката с за пюрето сигурно 20-ина г.  newsm44 (рекорд!) и така го изяде 1/2 на веднъж. Беше картоф и тиквичка на ХИП, сега ще й направя домашно пюре от тиквичка разредено с остатъка от ХИП-ското от вчера. Пробвай всякакви варианти (домашно, купено, марки) и комбинации, може да улучиш. Лесно е само да се каже, че не яде зеленчуците. ... Хрумва ми, че не случайно е измислена детската песничка 'зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте"  Laughing  Sunglasses
Ще пиша и аз как вървим по-натам със зеленчуците.  Simple Smile

колко са нормалните граници за хемоглобина?[/quote]
Аз бих предложила второ изследване на хемоглобина на друго място. Понякога стават грешки. Виж едно изказване на друга майка: " пресен пример... 5 изследвания ПКК (пълна кръвна картина) в течение САМО на 8 дни... Като дори последните две изследвания бяха направени в ЕДИН И СЪЩИ ден, с ЕДНА И СЪЩА кръв, само дадена в две различни лаборатории... Цифрите на хемоглобина бяха следните... 102, 113, 95, 107, 126... Изводите - за теб..."
От кърмаческия ти копирам също и това:
Според лабораторията във ВМИ Ст. Загора, Хемоглобина
на новородено бебе е 190 г/л ,
на 1 месец трябва да е 140
на 3 месеца 110
от 1 до 5 години 110 -130
над 5 години 120 - 160
На Вики й правихме ПКК в Цибалаб, хемаглобина ни беше 105 и бяхме само на кърма (или бях захранила някой ден с оризова каша  newsm78). Та, в нашите резултати пише референтни стойности: М (135-180), Ж (120-160). Разбира се, виждаш, че за бебетата те са по-различни ...
Виж и анкети по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29436.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29445.0

# 283
  • Варна
Добрий ден и от мен!

Връщаме се от консултация. По стечение на обстоятелствата от последната такава изминаха само 2 седмици, ама карай. Килцата са ни все така 9.700, явно от горещините не наддаваме много, но не ес тревожа. Затова пък снагата ни е снажна  , пораснали сме с 1 см - вече 73. Гледаха му раменцето за манту, но нямаме никакъв белег и на 8.09 ще ходим за проба в Тубдиспансера.  Rolling Eyes Хремата, която упорито продължава, казаха, че е от зъбите, които чакаме и още ги няма. Уффф вече!  Twisted Evil И ак пак вдигне Т ще взимаме антибиотик.  #2gunfire

mishlentze, браво на малките мишки! Страшни изстребители са! А колко благородно ти завиждам за почивкатааааа...  smile3514

Нашите кръстници днес си тръгват и в петък ще водим баткото на вилата при нашите за няколко дни. Поне детенцето си направи 10-на бани и е едно малко цигане! Догодина смятам цялото отделение да сме по-активни.  smile3521

kleo_80, мисля че за няколко дни всичко ще се оправи. Александър трудно свикна да яде с лъжица и сега мога да кажа, че не му е от любимото занимание, но няма накъде. Мисля, че просто време му трябва на детенцето и търпение на майка му.  newsm10 Нещо като не хареса, опитай пак след 2-3 дни. Ти си знаеш де! Успех!   love001

lika, по въпроса за четката- наистина тук никое педи не говори за това, ама ми се струва малко изнасилено чак от кърмаческа едва ли не възраст да се започва с миенето на зъбите (зъба).  Satisfied Мое мнение де.

Аз отлитам, че докато детенце спи и мъжът маха тапети, аз да посвърша нещо!  1dishes

# 284
Добър ден на всички! Hug
Първо бързам да се похваля - ОЗЪБИХМЕ СЕЕЕЕЕ  tooth newsm47 Сутринта баба и я гледа и вика:"Има зъб",пипам аз то боцка-едно малко остричко връхче newsm68.Вчера през деня я опипвах и го нямаше така осезаемо Thinking
Аз също да кажа моите наблюдения относно хапването и нехапването Mr. Green Мисля че трябва мнооого търпение с малките сладурковци, които тъкмо почвате да захранвате.Ние като почнахме беше по същият начин както описват галита и клео - само хвърлях пюрета и нищо не се получаваше.Първо си мислех, че не харесва зеленчука,но то е трябвало време на сладурката да свикне и сега елате да видите какво става - яде та се къса.Претенции има само към плодовете които продължава да отказва Sad Та затова момичета не се притеснявайте всичко ще се получи постепенно,бавничко - всичко ще се подреди Peace
Мишленце, привет wavey Отдавна не се беше мяркала насам.Ааа ама то заради почивката. И аз се нареждам на опашката на благородно завиждащите за това Blush Пусни малко снимков мат'рял, че Вяра все иска да и покажа Ники колко е порастнал,ама няма Joy
sea woman, дано и вашите патила минат скоро и зъбчето да излезе, че и вие се измъчихте Heart Eyes
И на нас ни предстои кръщене и с удоволствие ще почакам да разкажете как,какво и къде става относно ритуалите Laughing
Весел и усмихнат ден на всички  love001

Честито на днес навършващите 7 месеца сладурковци! newsm51

Общи условия

Активация на акаунт