Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 903
  • 698
  •   1
Отговори
# 330
И кои точно са тия "нови дейности" и "нови мисловни връзки" (може би телепатични такива, 21 век сме все пак), различни от битовизмите, с които се сблъквате съвместно, които изискват съвместното ви участие и различни от хобитата, които всеки от вас има (а може и да няма)? За един прЕател питам. Joy

Доучване, странична работа, съвместни пътувания и опитване на нови неща за нови възрастови групи (фаза повече пари, но и повече болежки). Трениране на консенсус за големи решения (жилищни). Съвместно четене и дискусии на книги.

И не съм демагог, всичко ми е в реала - два брака, три деца, пробив с дистанционна работа в интернет и учене в движение за нов тип връзка за 21 век, защото стандартната динамика на БГ семейството далеч не ни задоволява.

# 331
  • София

Това, което съм чувала - иска се нещо като Матросов на амбразурата. Хем да е любовница, хем да е и като мама, да не е критична, да не иска много (нито от живота, нито конкретно от мъжа).

По принцип повечето жени са в нормалната част на гаусовата крива и са адекватни за живота. При мъжете има повече отклонения, както в посока изключителни, така и в посока силно дефектни.

Баси, къде ги чуваш тия? Simple Smile
Малко е това, много повече се иска. Laughing

Нормално, мъжете са по-скапани. Simple Smile

Скрит текст:
Дидо,ще ти кажа според сина ми каква трябва да е идеалната

Значи,синковеца беше първа група,някъде на възраст 3г. и половина.И се загаджил с някаква девойка от групата и само за нея ми говори,и една вечер го вземам,той ме запознава с проекто снахата,на прибиране по пътя,хич и не съм се усетила и нещо измрънках "Какво и хареса на тази (нека да е Мими примерно)..А той ми вика "Ами руса е,не яде много и не говори много"..
За теб лъжа,за мене истина,като виц звучи,но е факт!Нямаше и 4 години маймуната..
Умно дете.
Joy

# 332
  • София
Ситуираната тук динамика в БГ семействата, май вече никой не го кефи. Че и отколешните бракове се разпадат.
Адаптивност повече, повече приемане на чуждото, понавеждане когато трябва....

# 333
Пак питам, когато сте във връзка с някой, самата връзка от какво надграждане се нуждае?
Когато единият прави нещо извън връзката, а другият - не, в един момент става голямо разминаване между личноститв им, което може да удари връзката. Сми... Очевидно е.

# 334
Joy
И кои точно са тия "нови дейности" и "нови мисловни връзки" (може би телепатични такива, 21 век сме все пак), различни от битовизмите, с които се сблъквате съвместно, които изискват съвместното ви участие и различни от хобитата, които всеки от вас има (а може и да няма)? За един прЕател питам. Joy

Доучване, странична работа, съвместни пътувания и опитване на нови неща за нови възрастови групи (фаза повече пари, но и повече болежки). Трениране на консенсус за големи решения (жилищни). Съвместно четене и дискусии на книги.

Ееее,Сирена,не с лошо де..Joy Joy

# 335
Е не си четем през рамото, но за някои неща нали са споделени в един и същи акаунт, отварят се и се попрочитат поне за идеята. Разбира се, ако по стар български обичай не са спрели да четат след първа глава на Под Игото в пети клас...

# 336
  • Агент под прикритие

И не съм демагог, всичко ми е в реала - два брака, три деца, пробив с дистанционна работа в интернет и учене в движение за нов тип връзка за 21 век, защото стандартната динамика на БГ семейството далеч не ни задоволява.
Сирена, от всичко това изброено, мога да се съглася единствено с тренирането на консенсус като нещо, което винаги може да се подобри, и донякъде със страничната работа, ако искат да подобрят съвместния си бюджет/стандарт, което обаче опира до първото. Всичко останало са дейности ПОКРАЙ връзката ви, нямащи пряко отношение към нея. Дейности, които не подлежат на усъвършенстване. Особено с пътуванията: колкото повече, толкова повече.

Пак питам, когато сте във връзка с някой, самата връзка от какво надграждане се нуждае?
Когато единият прави нещо извън връзката, а другият - не, в един момент става голямо разминаване между личноститв им, което може да удари връзката. Сми... Очевидно е.
Кое ще е това нещо извън връзката, различно от някакви лично хоби?

# 337
За да се сближите, трябва общо хоби. Да кажем, заедно ще шиете гоблени, Феникс. Трябва да се постараеш повече. Smiling Imp

# 338
Общите хобита могат и да вредят. Например ако двойката постоянно играе тенис по двойки и единият партньор е твърдоглав и некадърен, това може да доведе до трайни разпри.
Или пък ако обичат да гледат кино, но различни жанрове, може да доведе до досада.

Единственото задължително хоби на двойката трябва да секса. Свещенното яко ш*бане. Всичко друго не бива да се насилва, ако не идва от самосебеси.

# 339
  • Агент под прикритие
Общите хобита могат и да вредят. Например ако двойката постоянно играе тенис по двойки и единият партньор е твърдоглав и некадърен, това може да доведе до трайни разпри.
Или пък ако обичат да гледат кино, но различни жанрове, може да доведе до досада.

Единственото задължително хоби на двойката трябва да секса. Свещенното яко ш*бане. Всичко друго не бива да се насилва, ако не идва от самосебеси.
.... и разприте обикновено започват от "по-добрия" тенисист от двамата. Защото другия просто играта на тенис не го влече чак толкова.
Ей това същото нещо, когато се пренесе и в една връзка, става мазано...

# 340
Кое ще е това нещо извън връзката, различно от някакви лично хоби?
Службата, фениксе, службата. Ако те направят първо градски, после регионален шеф, а миуто е все касиерка в булсатком, по някое време става тегаво в разговорите.
А ако тя е тая с кариерата, а мъжът е с добре платената работа в производството без възможност поне за бригадир, обикновено става още по-тегаво.

# 341
Е не си четем през рамото, но за някои неща нали са споделени в един и същи акаунт, отварят се и се попрочитат поне за идеята. Разбира се, ако по стар български обичай не са спрели да четат след първа глава на Под Игото в пети клас...
Не,бе,права си,именно това е споделяне на мирогледа(хората го бъркат с приемането)..Общите цели движат каручката в една посока,общите интереси,споделянето на мирогледите,примерно,дори сама да си била на опера,екскурзия и т.н.,да можеш да се прибереш и да споделиш емоция и впечатления,без да те гледат като отровени от гъби..

# 342
Е, не! И мъжът да ви е виновен, че децата му мязат на него, а не ги прави като майка им. Ми то каквато майката...,, бих казала Simple SmileПо-добре продължете  с някакви други смешки.
Теориите за развиващата се жена, и  безперспективния и без цел мъж всички я знаем.

# 343
В крайна сметка, успехът и щастието не са само = на какво и къде работиш, а и дали си щастлив, дали имаш близки хора до себе си, дали усещаш смисъл от действията си + още милиони фактори. Които всеки в Пещера и извън нея си решава сам за себе си.

Важно е да си щастлив и да можеш да се правиш щастлив. Ако не можеш, ползваш заместители за щастие. За целта си вземаш хорските шаблони и почваш по тях да работиш.

Авторката е по популярен такъв и модерен шаблон, затова получи подкрепа.

# 344
Да, и при натрупване на голямо разминаване в емоции и светоглед дори сексът не помага. Даже може да стане нетърпимо - хем усещаш, че не сте на една вълна, хем ако се опитва да ти "промие мозъка" със секс. Абе всичко е важно за връзката, много елементи са, и някои не могат да се оправят само с "тоя, дето сдобрява".

Аз лично съм много озадачена защо мъжете толкова не търпят промяна и толкова се страхуват, дори за дребни неща като бит, шум, дрехи и храна.

Не че мъжът е без цел, но по-често целите му стигат до собствения г§з и оптимизиране на живота с едно приятно мъжкарско битие. В което жената има главно поддържаща роля (примерно да циментира двора).

Общи условия

Активация на акаунт