Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 900
  • 698
  •   1
Отговори
# 345
Е, не! И мъжът да ви е виновен, че децата му мязат на него, а не ги прави като майка им. Ми то каквато майката...,, бих казала Simple SmileПо-добре продължете  с някакви други смешки.
Теориите за развиващата се жена, и  безперспективния и без цел мъж всички я знаем.
Joy Така си е, геномесеницата е с тесто от двамата Grinning
Скрит текст:
Във фейсбук ей сега ми попадна един комикс по темата Grinning

# 346
А защо искаш мъжете толкова да приличат на жените, Сирен? Мислиш, че това би довело да хармонизиране на отношенията? Или по-лесно биха разбирали и изпълнявали заданията на амбициозната половинка в посока - напред?
 Добродетели и пороци са много относителна работа.

# 347
  • Paris, France
И аз съм на 33 и ми е ясно, че на прима виста някоя 23годишна е по-добрият избор от мен. Ама и тя има по-широк избор от моя, та не всеки има шанс.

А ти когато си била на 23 си имала по-добър шанс от някоя 33 годишна, писала тук. Ако си смятала, че младостта ти е твоята най-голяма сила, защо не си я използвала разумно да се задомиш?

На 23г летях и нищо разумно не виждах в задомяването, което и досега ми се вижда не чак толкова важно.

Понеже съм отгледана от самотна майка и едната ми баба е разведена винаги съм се проектирала евентуално сама. Където има брак има и развод. Такива жени сме по-егоистични и не влагаме особено във връзки.

Баба ми и майка ми ми намилаха, че след определена възраст по-трудно се намира добра партия, но това не се оказа валидно в големите западни градове, дори и преди 30г. Всъщност валидно е за брак но той не е кой знае колко важен.

Като не намеря добра партия какво? Ще си живея доволно сама, ще срещам нови мъже. Ако искам дете мога да родя и отгледам такова и без да работя, на социални помощи, че и да имам време за провайдъри и да си к......м.

Като бях на 23г е Лондон не беше рядко срещано жена на моята възраст да е женена и да има деца, да има деца без мъж, но мене това не ме привличаше. Мисълта да се забия с мъж, да ходя с корем, да раждам, да кърмя, да се омазвам с пюрета ме отвращаваше. Отбягвах семейства и особено семейства с малки деца и ги отбягвам и досега, хаха.

Известните и богати хора също се развеждат, а уж били добра партия.

Когато бях на 23г много мъже заживяваха с 33г жени. Нямаше как да ме предпочетат мене, защото не бих ги погледнала. Тогава за нищо на света не бих отишла да живея с мъж само защото предложил дом, та и деца да му раждам. Дом предлагат и социални грижи, както казваше една приятелка.

# 348
Нека да разкажа приказката за селото и жените. По истинска история е. В едно село жените обичали да носят дълги поли, ама им се цапали в калта. Мъжете им казали - ами подкъсете си полите. Жените казали - не. И накарали мъжете да им направят калдъръм. Селото се прочуло, че е с покрити улици. Та така, идеята е да не се валяме в калта, нали?

Освен това да дърпаш мъжа напред е полезно, наистина така вижда твоя светоглед. Иначе има опасност, като в другите теми, да се окопае като бъбрек в лой и да ползва ресурса на оправната жена, като общо взето го похаби.

На жените няма да заприличат, ама ако може да отлепят от стагнацията тип балкански мачо...

# 349
  • Агент под прикритие
А защо искаш мъжете толкова да приличат на жените, Сирен? Мислиш, че това би довело да хармонизиране на отношенията? Или по-лесно биха разбирали и изпълнявали заданията на амбициозната половинка в посока - напред?
 Добродетели и пороци са много относителна работа.
Тя НЕ иска да приличат на жените. Тя иска да го променя по неин образ и подобие. Това са две различни неща.
Ей така се създават чехльовците... Joy

Службата, фениксе, службата. Ако те направят първо градски, после регионален шеф, а миуто е все касиерка в булсатком, по някое време става тегаво в разговорите.
А ако тя е тая с кариерата, а мъжът е с добре платената работа в производството без възможност поне за бригадир, обикновено става още по-тегаво.
Вие вкъщи за службата ли ще си говорите само? Има много други неща, които можете да дискутирате и службата/служебните проблеми е последното, което лично аз бих тръгнал да коментирам.
Мирише ми по-скоро за някаква "новоосъзната" илюзия за превъзходство.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 16:00 от Phoenix Wright

# 350
Сирено, момците като направили калдъръма, момите мистериозно пак се прибирали с кални поли Wink

# 351
Извинете, но да ви върна на темата. Нямаше ме известно време и гледам тук както винаги - темата се изместила и се говори какво ли не, но не и това, което се пита.
Авторке, ако направиш толкова голям компромис рано или късно ще намразиш мъжа и ще съжаляваш. С образование и по-големи възможности за професионално развитие компромиси не се правят заради мъж. Ще се обезличиш и няма да можеш да се погледнеш в огледалото после. 
Сега като погледнах и първите страници - казали са ти го и други, направо единодушие цари в темата.

# 352
Е, не! И мъжът да ви е виновен, че децата му мязат на него, а не ги прави като майка им. Ми то каквато майката...,, бих казала Simple SmileПо-добре продължете  с някакви други смешки.
Теориите за развиващата се жена, и  безперспективния и без цел мъж всички я знаем.
Ти посей краставици,пък чакай почвата да ги превърне в домати..

# 353
Вие вкъщи за службата ли ще си говорите само? Има много други неща, които можете да дискутирате и службата/служебните проблеми е последното, което лично аз бих тръгнал да коментирам.
Мирише ми по-скоро за някаква "новоосъзната" илюзия за превъзходство.
Аз не помня някога сериозно да сме говорили за нечия служба вкъщи. Мисълта ми беше, че касиерката няма много теми за разговор, освен кой какво и с кого. И ако сте имали някакви общи теми, ама общи-общи тип времето, когато сте се взели млади, зелени и неопитни, то когато само единият трупа опит, почват да се виждат двата вагона книги, дето ви делят. Междувременно даже стават и 3 тия вагони.

# 354
Ако се налага аз мъж да тегля напред, то значи хем съм си харесала някакъв пръшлек - не само, ами съм и недоволна, тоест - няма начин. Обаче на някоя друга може да си ѝ харесва и да си го влачи, тика, ръчка колкото ѝ душа сака, а неговата - да носи.
Ми ако искам и чакам домати от краставица - не знам с кво точно ми е крива краставицата.

# 355
  • София
Дренке и ние същото като теб приказваме.
Ни е зора да бутаме и тикаме възрастен индивид, ни грозни деца да раждаме Grinning
Братан и Феникса си бичат в друг Космос.

# 356
  • Агент под прикритие
Аз не помня някога сериозно да сме говорили за нечия служба вкъщи. Мисълта ми беше, че касиерката няма много теми за разговор, освен кой какво и с кого. И ако сте имали някакви общи теми, ама общи-общи тип времето, когато сте се взели млади, зелени и неопитни, то когато само единият трупа опит, почват да се виждат двата вагона книги, дето ви делят. Междувременно даже стават и 3 тия вагони.
Мисля, че говорим за различни неща. "Касиерка" е работа/длъжност, не диагноза. Едно работно място и нищо повече. Това не пречи човек да има интереси и хобита, доста отвъд очакванията за такива от страна на касиерка.
Правиш някакви опити да съдиш за книга по корицата ми се струва... Simple Smile

Извинете, но да ви върна на темата. Нямаше ме известно време и гледам тук както винаги - темата се изместила и се говори какво ли не, но не и това, което се пита.
Авторке, ако направиш толкова голям компромис рано или късно ще намразиш мъжа и ще съжаляваш. С образование и по-големи възможности за професионално развитие компромиси не се правят заради мъж. Ще се обезличиш и няма да можеш да се погледнеш в огледалото после. 
Сега като погледнах и първите страници - казали са ти го и други, направо единодушие цари в темата.
Авторката никъде не е споменавала нито какво е нейното образование, нито това на мъжа, а получаването на по-голяма заплата за една и съща работа (условно казано), само защото е в по-голям град, НЕ значи по-голяма възможност за професионално развитие. Като сложим и факта, че много хора бъркат думите "работа" с "кариера", циркът става пълен.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 16:19 от Phoenix Wright

# 357
Мъже, които чакат жената да им стимулира развитието са жив зян. После за всяка тяхна кретения или пасивност, жената ще е виновна, щото нали тя е движещата, мотивационна сила.
Та същото ще стане и с мъжа от темата. Дори да направи компромис и да иде във Варна, ще трябва авторката да полага нечовешки усилия да му вдъхва кураж, ентусиазъм и живец да си намери място в обществото и да не се комлексирa. Крайният резултат не мисля, че ще е добър за някой от тях.

# 358
Мисля, че говорим за различни неща. "Касиерка" е работа/длъжност, не диагноза. Едно работно място и нищо повече. Това не пречи човек да има интереси и хобита, доста отвъд очакванията за такива от страна на касиерка.
Правиш някакви опити да съдиш за книга по корицата ми се струва... Simple Smile
Не са различни. А това с корицата е невероятно клише Simple Smile
Ти, като си в провинцията, касиер, хамалин или друго такова ли бачкаш? Или си специалист?
Пак между другото, провинциалната касиерка е много малко вероятно да има някакви забележителни хобита. Просто няма да й стигат парите за тях.

# 359
Веднъж в Пловдив ме вози таксиметров шофьор, който е художник във времето, когато не шофира. Спретнахме много готина дискусия за картини и музеи, дори ми беше дал сайт, да му разгледам картините.
Докато бях студент, имах и фризьорка, която е работила дълги години като гайд и е пътувала къде ли не и разказваше много увлекателно.
Така че това за книгата и корицата е вярно. И двамата споменати по-горе ги прецених грешно първоначално.

Общи условия

Активация на акаунт