Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 778
  • 698
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Военен щрих, ама на място.

# 601
Тези неща и без специфични тестове се улавят. Какво сам дава, не след като му е поискано. И други разни, в хода на общуването доловими подробности Simple Smile

# 602
Тези неща и без специфични тестове се улавят. Какво сам дава, не след като му е поискано. И други разни, в хода на общуването доловими подробности Simple Smile
Напротив.
За мен е важно да видя как реагира на моите желания и потребности.Майката не кърми,бебето докато не ревне.
Понякога хората са недосетливи,особено на млади години.Не мога да очаквам от момче на 20 да е обигран като 40 годишен и да се сеща за всичко.Но когато поискаш,реакцията говори много.
Човек придобива навика да се грижи за другите,да се съобразява с тях.
Но даването на драго сърце,не се учи.Или се раждаш с умението да даваш или не.
Също така,важна е реакцията след процеса на даване/вземане.Ще ме постави ли в позиция да съм му длъжна?Без значение сам ли е дал,аз ли съм поискала.

# 603
Грижи, даване, нужди, желания, потребности, искане... За жена ли става дума или за безпомощен човек без 4 крайника? Голям егоизъм, отврат Grinning

# 604
Грижи, даване, нужди, желания, потребности, искане...
Скрит текст:
За жена ли става дума или за безпомощен човек без 4 крайника? Голям егоизъм, отврат Grinning
За връзка, двустранни отношения, любов....За да има здрава връзка, гореизброените са задължителни и трябва да "текат" в двете посоки.

# 605
Това със стрес теста - ако някой ме покани (т.е. вече има интерес към мен) и да ми прави такива постановки ...
Чудно ще се забавлявам, никога няма да ме забрави Simple Smile
...........................................................
Но, ако ме канят и аз съм заинтересувана, но не съм сигурна, да нормално е да направя малък стрес тест.
Моят е сравнително безобиден - напивам ги и гледам как се държат.
Прибираме се една вечер. Тя гледа през стъклото на колата и разсеяно казва "става". Попитах я какво каза. Обясни ми, че съм издържал на капризи.
Друга жена, прибирайки се от уикенд тъжно констатира " Май никъде няма да ме водиш вече".
Иначе, ако проявя интерес и аз имам малък стрес тест. Напивам се и гледам реакцията.
Ами относително е какво е хубав живот. Може да е ОК на материално ниво, но за други неща да е много дразнещо.
Дразнещо е начетена, но глупава жена.
Срещите минават в делова среда в старанието и да блесне с "интелигентни думи и фрази". Човек остава с впечатлението, че още е на работа. Губи се емоцията от срещата.

# 606
Грижи, даване, нужди, желания, потребности, искане... За жена ли става дума или за човек без 4 крайника? Голям егоизъм, отврат Grinning

Егоизмът е най-висша степен на благо,стига да не е в крайности на егоцентризъм.Не можеш да помагаш никому,когато ти си не добре.Не можеш да дадеш,когато нямаш.За да дадеш ризата от гръба си,,трябва първо да я имаш..
Човекът има дълг първо към себе си,да устрои собствената си персона така щото да живее без да е в ущърб на обществото,едва тогава дължи нещо и на социума.Всеки трябва да се грижи двора му да е добре поддържан и чист,и чак тогава всички да ходят да чистя парка.
Ако аз не се погрижа за благосъстоянието и добруването ми,кой,обществото ли ще го направи?
Човек който който търси най-доброто за себе си,търси и най-доброто за ближния.Човек който се задоволява с минимума от живота,дава минимума и на другите,просто щото не разбира какво лошо има в обувки за 20 лева,защо трябва да струват 200?Ми то все обувка..
Та,първи тест за всеки потенциален партньор трябва да е именно това,може ли да дава,да се грижи,да откликва на нужди,било духовни,било материални..Щото никой не е застрахован от това в един момент да остане и без 4те си крайника,уви,всичко се случва.За това се нарича "избор на партньор" ,и ако не избереш правилно,а недай Боже стане сакатлък с 4те ти крайника,няма кой една чаша вода да ти налее.
Абе,нека е отвратителен егоизма ми,мой си е в крайна сметка:)

# 607
Не че нещо, но само покрай тривиалното раждане на деца ми се е случвало и четирите ми крайника да са заети и да ми трябва още един чифт ръце и изобщо доста видове помощ. Ей в такъв момент е много зле човекът до теб да има навик да си прави пас и да е от типа, дето обичат да гледат отстрани жената колко може да опъва.

# 608
Къде е границата на егоизма да подредиш първо себе си и близките, и да изискваш ресурса на другите за благосъстоянието си, без да правиш нищо повече от минималното. Че и все другите да са ти виновни.

# 609
Не че нещо, но само покрай тривиалното раждане на деца ми се е случвало и четирите ми крайника да са заети и да ми трябва още един чифт ръце и изобщо доста видове помощ. Ей в такъв момент е много зле човекът до теб да има навик да си прави пас и да е от типа, дето обичат да гледат отстрани жената колко може да опъва.
ММ,освен,че къпеше детето и го учеше на мъжка хигиена, къпеше и баща ми и го бръснеше..Представяш ли си как щеше да е,аз сама с моите 40 кила,а той дето викаш да си прави пас на дивана,щото гледането на болни нали също е женска работа..

# 610
Не е голям егоизъм, просто теб те сгърчва идеята да дадеш нещо от себе си, да се погрижиш.
Защо е така ти сам ще си отговориш.

# 611
Къде е границата на егоизма да подредиш първо себе си и близките, и да изискваш ресурса на другите за благосъстоянието си, без да правиш нищо повече от минималното. Че и все другите да са ти виновни.
Тънка е.
За мен се измерва предимно в психическото и фическо здраве на двамата партньори.Ако единия е посърнал,не е щастлив,или здравословно не е добре,значи баланса в двойката някъде е изгубен.Разбира се,тези неща с еслучват и поради външни причини,примерно загуба на близък,загуба на работа,физическа травма..Но,аз говоря по принцип,когато няма външни причини.Ако и двамата са щастливи,доволни,усмихнати и здрави,значи нещата са наред,без значение кой какво прави,ако ще мъжа да не си вдига задника от дивана,а жена му да 3 места да работи..Ключът според мен е взаимност.Хората се напасват.

# 612
ММ,освен,че къпеше детето и го учеше на мъжка хигиена, къпеше и баща ми и го бръснеше..Представяш ли си как щеше да е,аз сама с моите 40 кила,а той дето викаш да си прави пас на дивана,щото гледането на болни нали също е женска работа..
Кой твърди, че отглеждането на деца и грижите за възрастен е женска работа?
Това са ваши си измишльотини.
Тежка работа е и от нея бягат, и мъже, и жени. Особено грижата за възрастен.

# 613
Кой твърди, че отглеждането на деца и грижите за възрастен е женска работа?
Това са ваши си измишльотини.
Тежка работа е и от нея бягат, и мъже, и жени. Особено грижата за възрастен.
Много мъже,недей така.Не са измишльотини.Разбира се,че опира до душевността на човек преди всичко,но факт е,че мъжете избягват,дърпат се и не проявяват кой знае какво старание и желание да се научат.
Ето и сега,пример с много близки познати.Бащата е разведен с майката,пострада много сериозно,писаха и помвестниците,инцидент с много тежко отравяне..Има син и дъщеря.Живеят в провинцията,мъжът живееше тук,в Сф.Познай кой идва да го вземе днес ,за да го гледа?

# 614
Кой идва? Може би се подразбира, но аз не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт