Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 778
  • 698
  •   1
Отговори
# 615
Е как кой?
Зетя..Sunglasses

п.п.Щерката много ясно,синът нямал възможност,дъщерята е разведена с две деца,цъфти от възможности..

# 616
Никога нямаше да се сетя.

# 617
С егоизма или ултрачехльо да те носи цял живот, или самотна майка като на партньора разбираемо му втръсне.

Направо на първа среща си казвайте, че сте със специални нужди, за да не се спами СО след време с теми за едно и също Grinning

# 618
С егоизма или ултрачехльо да те носи цял живот, или самотна майка като на партньора разбираемо му втръсне.

Направо на първа среща си казвайте, че сте със специални нужди, за да не се спами СО след време с теми за едно и също Grinning
Това не са специални нужди,това са човешки нужди.
И за себе си мога да кажа,че айде на първа среща не,но опре ли до сериозен разговор,картите са на масата и няма скрито-покрито.Свободна воля за всеки.Силом хубост не става,Братане.А да не си кажеш какво искаш и после да се тръшкаш ,че не го получаваш,е мега тъпо.Не си падам по образа на Геновева мъченица.Който ме иска,ме взема барабар с рогата и копитата,и всичките ми човешки,пардон,"спцеиални"нужди,който не,всичко най-добро и пътя,няма драма.

# 619
Всеки има различен праг на търпимост, към различни неща. Повечето връзки се скапват от липсата на достатъчно откритост и споделяне в един момент. Почне ли единия да се представя за такъв какъвто не е, удоволствието от взаимоотношенията отива в канала..

# 620
Искам да направя една вметка.
Как виждам споделянето и приемането и къде е разликата
Да кажем една двойка откъсне ябълка.Те ще я споделят като я разделят на две половини.И кой ,какво ще направи с неговата половина, си е негов личен проблем,който не бива да засяга другия.Ябълката е споделена.Толкоз.
Единия може да изяде неговата половина,а другия..може да реши да я даде на друг човек да я изяде,или примерно може да я превърне в шедьовър на изкуството с уменията в карвинга..
Но ако единия от двамата партньори настоява и другия да постъпи по същия начин,примерено непременно да я изяде,за да опита вкуса,сладостта,аромата(понеже именно така разбира споделянето) това вече е изискване към другия да приеме твоя начин и да действа спрямо него.Упражнява насилие.
С две думи,споделянето в една връзка е нещо задължително,докато приемането е само доброволно.

# 621
За какво споделяне говориш? Не разбрах аналогията.

# 622
За това, че понякога мъжете споделят, но под условие. Тоест ще дадат на жената пари за цици, но няма да й дадат пари, за да прави каквото си иска, примерно да учи. Или ако дават, ще искат да прави точно определени неща и ще я следят на дребно дали слушка. Като в случаи, в които мъжът е заможен, но примерно нарочно е държелив на храна, та жената да прекарва в кухнята по няколко часа, все да й намират кусури и все да чувства несигурна почва под краката си. Това са психо-игри, не че толкова му пука за храната. Та така, проблем е, когато мъжът уж споделя ресурса си, но всъщност иска в замяна контрол.

# 623
За какво споделяне говориш? Не разбрах аналогията.
Не е нужно да изпадаш в екстаз когато любимия футболен отбор на мъжа ти вкара гол.Това не пречи някой път да отидеш на мач с него.

# 624
Защо ти е да ходиш с мъжа си на мач, само за да споделите момента?

Не ходя често по стадиони, но веднъж взех приятелката ми на един бенефисен мач - дадох й якето ми да не й е студено, че не си беше взела, взе да нервничи и да се дразни на някакви хора наоколо, говореше си с приятелите ми за всякакви глупости, но не и за мача.
Дайте някои неща да не са споделени Joy

# 625
Аз говорех за нематериално споделяне. Joy Просто като не те кефи нещо си го казваш. Или ако те кефи, а ти липсва пак си казваш. И ако го има и отсреща това, все ще се намери пресечена точка.

# 626
Ето, пак на половина. Айде, да не е ябълка - портокал да е. Зсщо ми е цяла половина, ако ми трябва кората. Защо всичко го мерите и наполовина делите, та да бъдело споделено. Всичко ли трябва да е споделено?

# 627
A къде е границата да не споделяш? Щото наистина е малко прекалено всеки партньор да живее изцяло за себе си, да си позволява луксове и комфорт, за сметка на семейството. Бих казала, че за фонда "и аз съм човек" следва да отиват 5-10 процента максимум, и като време, и като пари, особено в най-активните периоди за семейството.

# 628
Сирено докато цици и психо атаки са ти в главата няма да разбереш важността на хобито и нуждата човек да остане със себе си.

# 629
  • Агент под прикритие
Дидо, да не говорим, че хората (без да конкретизирам пол) които виждат във всичко опасности, постоянно наблюдават хората до тях и се опитват постоянно да обясняват поведението на човека (било то със зодии, врачки, психология и т.н.) са потенциални control freaks до доказване на противното! От такива (на местен жаргон) - беж с 200. Joy
Тия,  дето се пробват да те вкарват в някакъв "шаблон" - по същия начин: сбогом, адиос! Нормалните хора не са се свършили.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 14:44 от Phoenix Wright

Общи условия

Активация на акаунт