Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 773
  • 698
  •   1
Отговори
# 660
To изобщо не им пречи, че е изрисувана, че да я чистят. Оставят си я така, не им пука.

# 661
Като бездетен дърт бекяр ще ти разкажа една история и после ще ѝ направя разбор, че да може като ерудирана журналистка да ме разбереш.
Миналото лято бившата ми приятелка лежа в болницата до жена със 7 (седем) деца.
На въпроса как се гледат толкова деца разказа.
Те сами се гледат, тримата вече работят един в Германия и двама в София. Големите помагат на малките да учат. Мъжът ми си ходи на работа, а аз си гледам градинката и ѝ се радвам. За мен е важно всички да са на масата, като седнем да се храним.
Тази жена с основно образование си е научила децата на трудолюбие, емпатия и отговорност. Знае, че семейството се върти около масата и това сплотява всички.

Голяма работа, че рисували по стената. Вместо да чистиш може да лакираш нарисуваното. Все пак децата ти са се трудили. Оцени го.
Стерилен ти е живота... и тъжен.
Обдалагам се, че нищо от описаното он теб не се е случило. Само си представяш какво ще е.
Спирам да ти давам наклон.
Спри моля те и ти, че съсипваш темите които коментираш.

# 662
И от какво е стигнала до болница тая жена с тоя щастлив не-стерилен живот?

# 663
То си е яко рисуването по стените. Аз при нанасянето във всяка квартира предупреждавах хазяите, че ще рисувам по стените на детската стая и после ще си пребоядисам преди да се изнеса. Рисувах всякакви анимации и герои по стените... Още си стоят по къщите на хората, понеже искаха да им ги оставя. Отхлаби малко тия синджири ... дай им една стена за творчество на децата.

# 664
Летен грип, инфекция.

# 665
  • Агент под прикритие
Сирена, отново търсиш конспирация с така поставения въпрос!
Причините може да са 1001.

# 666
То си е яко рисуването по стените. Аз при нанасянето във всяка квартира предупреждавах хазяите, че ще рисувам по стените на детската стая и после ще си пребоядисам преди да се изнеса. Рисувах всякакви анимации и герои по стените... Още си стоят по къщите на хората, понеже искаха да им ги оставя. Отхлаби малко тия синджири ... дай им една стена за творчество на децата.

То вече място не остана. Въпросът не е в тоталния контрол, а в това, че просто навсякъде трябва внимание и два чифта ръце. Децата, колкото и да ги учиш, имат години, преди да почнат да помагат, вместо да пречат. Както и да е, лично аз, в своя живот, не съм намерила още вратичка да се изнеса без последствия за почивка, пък ако щете го наречете стерилно - не става и това е. Мъжът ми и той е човек, в повече ще му дойде да остане сам. Но и той е от типа мъже, които няма да заминат нанякъде, защото ясно вижда, че трябвят два чифта ръце.

# 667
Сирена, отново търсиш конспирация с така поставения въпрос!
Причините може да са 1001.
Но казват,че болестите идват от начина на живот и психиката.
7 раждания не са никак малко за организма на майката,уви,не разполагаме с неизчерпаеми ресурси.

Сирена,няма ли баби,да им разквартирувате децата, всяко при различна баба,синът ти при баща му,хем малко децата да прекарат време без братя и сестри,хем и  вие да имате време без деца

# 668
О, бабите имат по-активен живот от мен и нямат време и нерви за малките. Засега само най-големият преспива, ама и той не е толкова изискващ вече. Най-малкото е още залепено за мен, нещо се наплаши и отказва да бъде оставяна.

Както и да е, важно е да се откриват мъжете-психопати. Особено ако те убеждават, че всичко е ОК, а то изобщо не е ОК. Чудя се каква е причината тази жена да е със седем деца и дали наистина е супер щастлива или по-скоро примирена. Дали са религиозни също.

# 669
Защо ти е да ходиш с мъжа си на мач, само за да споделите момента?
Брак без споделяне на моменти,се превръща в рутина и зацикляне върху битовизми.
Та нали за това искам партньор до гроб,като си отхвърлим задачите и поотмството отрасне,освен взаимната грижа,ще ни остане единствено да споделяме моменти.А какво по-хубаво,ако това се случва през целия период на връзката?

# 670
  • София
Аз имам хоби, и периодично зачезвам  по 3-4 дни. Апокалипсисът не идва.

# 671
О, бабите имат по-активен живот от мен и нямат време и нерви за малките. Засега само най-големият преспива, ама и той не е толкова изискващ вече. Най-малкото е още залепено за мен, нещо се наплаши и отказва да бъде оставяна.

Както и да е, важно е да се откриват мъжете-психопати. Особено ако те убеждават, че всичко е ОК, а то изобщо не е ОК. Чудя се каква е причината тази жена да е със седем деца и дали наистина е супер щастлива или по-скоро примирена. Дали са религиозни също.
Никой не може да обяснява какво да чувствам в душата си,и ако нещо ме стяга под лъчичката и не ми е комфортно,значи нещата не са ОК,без значение какво ми дрънкат отсреща.

# 672
Аз имам хоби, и периодично зачезвам  по 3-4 дни. Апокалипсисът не идва.

Я пак, колко деца и на каква възраст? Щото както виждаш, ако са 7, дават гарнизонен отпуск само за болница и ако си много зле.

# 673
Аз имам хоби, и периодично зачезвам  по 3-4 дни. Апокалипсисът не идва.
Къде ходиш, какво правиш, с кого ходиш, и кога точно се прибираш? Thinking

# 674
  • Агент под прикритие

То това е общовалидно, без оглед на пол.
Колко пъти съм задавал този въпрос на жена и съм срещал "Не бе, всичко е ОК" и съм се чудел кое ме дразни повече: това, че НЕ е, защото отлично виждам промяната в отношението или това, че се пробва съвсем явно да ме прави на идиот.... Сигурно не мога да броя до толкова. Joy
Такива според теб дали минават по критериите за "психопатка? Или това е просто поредната порция демагогия?

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 17:48 от Phoenix Wright

Общи условия

Активация на акаунт