Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 768
  • 698
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ако користната цел е да донеса на някого чаша вода -окей.
Ако ме контролира и изтерясва колко време съм била до чешмата, с кого, как и защо съм се забавила - ей ти фрийк и тормоз.

# 646
Ето, пак на половина. Айде, да не е ябълка - портокал да е. Зсщо ми е цяла половина, ако ми трябва кората. Защо всичко го мерите и наполовина делите, та да бъдело споделено. Всичко ли трябва да е споделено?
Mного добър пример.Ако ти трябва кората,вземаш нея и толкоз.Но,ако партньорът настоява да вземеш и сърцевината,и те притиска чрез манипулации,не е ок.Проблем за връзката.
И да всичко трябва да е споделено.И меда и солта.

# 647
И този чешмян контрол мога да упражня и без да ходя на врачки и психолози. Няма връзка, разбираш ли?

# 648
Темата в преброяване на психопатите ли се превърна?

# 649
Те така лесно, ако се преброяваха нямаше да са толкова опасни и трудни за разпознаване.Joy

# 650
Не във всеки момент, но когато се провикна "всички на палубата", очаквам всички на палубата, не да се самовглъбяват някъде в хобито си.
Това, че очакваш всички да се качат на палубата, когато решиш, не означава, че ще стане. Не вярвам мъжът ти да те е заставил, да седиш на палубата в студ и в пек. Слез от нея, когато има кой друг да седи на пост. Разходи се из кораба, не е страшно. Не е страшно и да поговориш с разсилния на кораба или телеграфиста. Да разбереш как са попаднали там. Има неща, които не се учат с повишаването на квалификацията и кариерното развитие.

# 651
Нека дам конкретен пример: мъжът заминава на хоби (примерно ски) и оставя жената цял уикенд с децата. Това в моя наръчник е неприемливо. Не може единият да прекара дните със стани-седни, приготвяне, оправяне и слушане на пискащи деца, другият да цепи пудра и да си зарежда батериите. Като има малки деца, ще си налегнат парцалите.

И не ми менсплейнвай как и жената ще иде на ски - ми не, няма, в най-добрия случай ще си изнесе домакинството в непознато място и пак ще трябва да варди децата, докато господинът се вглъбява в хобито.

Никой не те заставя, но като има малки деца, винаги си на повикване. Аз например не мога с години да зачезна без последствия за всички - просто трябва да съм там и да съм готова на реакция. Хобито ми е в една кутия до мен, като заспят децата, изваждам, правя нещо за колкото имам сили и трупясвам заспала. Все още не мога да си позволя да зачезна за уикенд.

# 652
# 653
Сирено нямам и намерение да ти обяснявам, че жената също има свободата да има хоби. Че без нея за няколко дена къщата няма да падне.
Прекалено стерилен ти е живота, лошото е, че искаш тази стерилност да я наложиш и на останалите.
Винаги казваш колко ти тежат грижите за децата. Имам чувството, че при зачеването им си опъвала каиша, а мъжете само са си правили кефа.

# 654
На теория има, на практика ако зачезне жената...не че ще падне къщата, но след връщането от почивката не се знае какво ще я чака. Освен това имам деца като за двама възрастни, така че не е реалистично да зачезна, наистина. И не че тежи, но просто трябва да съм там наоколо. Не мога да го обясня, но като не съм там да нищоправя и да се намесвам от време на време, обикновено не се получава добре.

Айде като си родиш деца и видиш какви задачи има около тях, да разкажеш как ги гледаш не-стерилно и гъвкаво и нямаш никакви проблеми. Дотогава може да тренираш, като ми менсплейнваш как следва да работи семейството с деца от висотата на позицията "дърт бекяр"Simple Smile

# 655
  • Агент под прикритие
Дидо, стига менсплейсва де! Не ти ли омръзна? Stuck Out Tongue Winking Eye
JoyJoyJoy

# 656
  • София
То, вече толкова се нароиха клончетата на психопатиите, че всеки е с някви маркери.
Цъфне някоя разлюбена мома и всички почват - психолог, не, психоаналитик, какво работиш, къде, колко - не ставаш. Майка ти, баща ти - не стават, бившия - ми да, психопат.
Преди толкова лесно беше...

# 657
Еее Сирено, тука вече се оля. Simple Smile Кой както си го направи. Ако изпитваш нужда да се чувстваш незаменима е друга песен. Не ми обяснявай как не можеш да идеш за 2 дни на ски (или където ти е кеф). Ти не можеш да си пречупиш страха да ги оставиш, не че е невъзможно да се оправят за няколко дни без теб. Hands V

# 658
Абе те ще се оправят, ама след това знаеш ли мен какво ме чака да оправям след тях:) пробвано е - излизам за няколко часа примерно и у дома ме посрещат с яко изрисувана стена, щото на таткото не му пука, да си рисуват там, поне са тихички. Иначе за тях не ме е страх, но накрая се оказва, че с предварителната подготовка и последващото почистване няма файда от почивката и даже усилието е двойно, отколкото да съм наоколо и сама да си движа нещата.

# 659
Ами логично. Ако ги оставиш за няколко дни, ще имат време да си почистят стената преди да се върнеш. Wink

Общи условия

Активация на акаунт