Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 790
  • 698
  •   1
Отговори
# 630
Аз изобщо не съм control freak, но също изтръпвам от мисълта мъж да ме контролира и наистина търся признаци, че е нарцис и гад, която играе психо игри.

Много добре разбирам хобитата, и аз имам нужда да остана със себе си. Само че напоследък виждам как след появата на децата, мъжът си зарежда батериите с хоби...за жената обаче няма такава екстра, тя нали си гледа децата, то си е хоби това.

И наистина е много гадно в критичен момент мъжът да си вдигне чукалата и да се заеме с хобито си.

# 631
  • София
Сирено докато цици и психо атаки са ти в главата няма да разбереш важността на хобито и нуждата човек да остане със себе си.
Не, не, сега ще допълни какво е искала да каже Grinning А, допълнила е.

Заради децата иска половинка портокал. Ама, точно половинка.
Сирено, ний сме умни, не избираме половинки с емоция на дъбова талпа.

Дидо, да не говорим, че хората (без да конкретизирам пол) които виждат във всичко опасности, постоянно наблюдават хората до тях и се опитват постоянно да обясняват поведението на човека (било то със зодии, врачки, психология и т.н.) са потенциални control freaks до доказване на противното! От такива (на местен жаргон) - беж с 200. Joy
Тия,  дето се пробват да те вкарват в някакъв "шаблон" - по същия начин: сбогом, адиос! Нормалните хора не са се свършили.
Брррр! Обаче, тия са ми много интересни за наблюдение. Живеят в някаква постоянна вътрешна агония и собствен ад.

# 632
Обикновено мъжките хобита са все такива, в които да си бият камшика навън за часове или даже дни. И жените имаме хобита, но принудително са домашнярски, така че докато се занимаваме, пак сме "на повикване". Не на лов и без обхват на телефона.

# 633
Аз пък съм пълен контрол фрийк тогава.

# 634
Сирен, ти не искаш споделено, а всичко.
Можеш да си го набавяш и сама, не през мъж, таман да си спокойна, че не изтича ресурс.

# 635
Не във всеки момент, но когато се провикна "всички на палубата", очаквам всички на палубата, не да се самовглъбяват някъде в хобито си.

# 636
  • Агент под прикритие
Брррр! Обаче, тия са ми много интересни за наблюдение. Живеят в някаква постоянна вътрешна агония и собствен ад.
Знаеш ли, донякъде ги разбирам: опитват се да анализират човека, за да предвидят действията му. А предвидим човек е контролируем човек.
За мен обаче не е ок да държа такива около себе си.

# 637
Интересно дали ако жената почне да зачезва, да се самовглъбява в хобита, дали мъжът изведнъж няма да стане и той контрол фрийк...

# 638
Не точно. Опитват се да намерят обяснение. И това не ги прави контрол фрийкс. Да търсиш обяснение за дадено поведение и да се опитваш да прогнозираш действия не е никакъв контрол върху самото поведение.

Би било малоумно да НЕ правиш елементарни връзки.

# 639
  • Агент под прикритие
Не точно. Опитват се да намерят обяснение. И това не ги прави контрол фрийкс. Да търсиш обяснение за дадено поведение и да се опитваш да прогнозираш действия не е никакъв контрол върху самото поведение.

Би било малоумно да НЕ правиш елементарни връзки.
Ако се върнеш и видиш какво съм написал, ще ти стане ясно.
Напомням:
"Потенциален control freak до доказване на противното".
Начинът, по който използваш информацията, придобита от въпросното "прогнозиране", и по-конкретно твоите действия в следствие на наученото, определят какво си.

Интересно дали ако жената почне да зачезва, да се самовглъбява в хобита, дали мъжът изведнъж няма да стане и той контрол фрийк...
Сирена, тия отношения са като игра на тенис: единия подава на другия и обратно. Когато единия подаде и другия не върне обратно n на брой пъти (според зависи), ако мъжът е  човек на място и приемем, че нямат по-сериозни ангажименти като деца, ще напусне игрището и ще отиде да играе на друго. Няма да се занимава с глупости да го играе control freak.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 15:33 от Phoenix Wright

# 640
Интересно как е нормално да отрежеш човек, който говори за "менсплейнинг" или друга тема, която за теб е табу, сигнал, лампа или както искаш я наречи.., а не е нормално когато другият определя теб по същия начин? Simple Smile

# 641
  • Агент под прикритие
Че това кой го е твърдял? Не аз със сигурност....
Всеки има право да ме определя както си иска.

# 642
Е, в такъв случай човекът изобщо е контрол фрийк - събира и ползва информация за своите цели.

# 643
  • София
Събраната и обработена информация ни прави аналитични.
Ползването на тази информация с користни цели ни прави фрийкове.
Избор има, не е като да няма.

# 644
А това го правят всички, не само ходещите при врачки и тн. Всеки манипулира нещо или някого с користни цели.

Общи условия

Активация на акаунт