Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 829
  • 698
  •   1
Отговори
# 510
И за резерви не стават, значи? Няма я прословутата фраза "Ако размислиш се обади." Кръгът от избор се стеснява, май. Joy Ще се сетиш, че по-важно е качеството не количеството.

# 511
Аз пак да припомня, че културите, в които е постигнато нула уважение и тотално подчинение на жените, не са прокопсали. Австралийските аборигени са имали право да убият или продадат жената; като вали дъжд - той стои до огъня, тя работи навън. И въпреки тоталния патриархат, не са стигнали отвъд сламените колиби, което малко разбива теорията, че жените биха довели цивилизацията до сламени колиби, а мъжете са двигател на цивилизацията.

Напротив - стремежът на мъжете да угодят на жените води до цивилизация. Виж приказката за калдъръма в селото. В Европа има кавалерство и рицарство и познай къде е достигнат пик на цивилизация, креативност, архитектура, всичко.

А иначе е ясно мъжете какво искат - да си правят каквото искат, отстрани да ги гледат безкритично и с любов да забърсват грешките, все едно са наакани бебета. Само че светът вече не работи така. Всички искаме да си вилнеем и да не ни правят забележка, а само да ни "подкрепят и помагат", да ни хахранят, напоят и успокоят, ама не става така. Тоест мъжете искат да са вечни деца и да имат вечна мама, която да им оправя грешките и да ти потупа по главицата.

Ами не става така, жената е друго нещо, не може да е хептен безкритична. Впрочем много е полезно това отношение, така се пораства. По-добре ще е цялото общество да е от осъзнати и отговорни възрастни, вместо от бебета в мъжки тела, които да се озаптяват от свръхотговорни жени, ама така- меко и деликатно, че да не им нараним егото. Тоест - както следва да се отнася човек с тригодишно дете.

# 512
Напротив - стремежът на мъжете да угодят на жените води до цивилизация. Виж приказката за калдъръма в селото. В Европа има кавалерство и рицарство и познай къде е достигнат пик на цивилизация, креативност, архитектура, всичко.
Всичко Sunglasses

# 513
Аз не знам какво толкова им харесва на жените да контролират мъже марионетки. Мен ме влудяват такива, които все се нуждаят от напътствия, трудно им е да имат собствено мнение и позиция и като роботи чакат да им зададеш команда и да им подсказваш какво трябва, че е по-лесно така, после да се изкараш перфектния мъж. Ами не - това не е мъжко. Нито пък е женско постоянно да дуднеш кое, как трябва и да искаш да променяш мъжа по твой дизайн.

# 514
Не говоря за мъж-марионетка, но все пак да се допитват. Това е антидот срещу мъжа, който има пълен карт бланш да си устрои живота и понякога въобще не забелязва кое пречи на жената и я затруднява. В някои области е много смешно мъжът да решава как ще работят нещата. Особено неприятен е баща тип военен, който (по истински случай) дори контролира какво бельо си купуват жените. Бррр....

Хайде на бонусите: https://dnes.dir.bg/spektar/kmet-dava-1000-leva-na-ergenite-koit … zhenyat-do-8-mart

# 515
Скоро и кола ще дават, ама пак няма да има мераклии Wink
Това да не е селото на Гал? Grinning Тарикат е този кмет.

# 516
  • Агент под прикритие
Има значение, защото представяш нещата така, все едно само и единствено от теб зависи харесването и дали ще има продължение. А нещата са взаимни. И аз мога да дам бая примери за мъже, които не бих потърсила повече и у, колко съм велика и имам избор, обаче ако и те не са ме потърсили, значи и аз не съм толкова велика. Очевидно е.
Та, потърсиха ли те, или взаимно сте се оценили като ниско качество?
Да, обаждаха се, "ей така, да те чуя какво правиш"... Ако знаеш тая реплика колко пъти съм я чувал.
Пак да питам, след като си оценила човека отсреща като "ниско качество", какво значение има те как са те оценили, след като очевидно втора среща няма да има и то по твоя инициатива, дори и чисто хипотетично да се обадят?
И тук не става въпрос да се бием по гърдите колко сме велики.

И за резерви не стават, значи? Няма я прословутата фраза "Ако размислиш се обади." Кръгът от избор се стеснява, май. Joy Ще се сетиш, че по-важно е качеството не количеството.

Нямам спомен да съм казвал някога, че съм го правил и бих го направил за всички. Явно ме бъркаш с някой друг. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 13:28 от Phoenix Wright

# 517
Има бонус, ако излъжат някоя да дойде от друго село, че да разнообразят гените. Joy

# 518
  • София
Не говоря за мъж-марионетка, но все пак да се допитват. Това е антидот срещу мъжа, който има пълен карт бланш да си устрои живота и понякога въобще не забелязва кое пречи на жената и я затруднява. В някои области е много смешно мъжът да решава как ще работят нещата.

Добре де, ама хората са различни, в т.ч. и жените. Simple Smile Има доста, които не държат на всяка цена да се налагат и да слагат вилицата. И мойта е такава. И не, не съм го търсил, такъв човек е. Даже понякога и се ядосвам. Simple Smile

П.П. Баща й е бивш военен. Joy

# 519
Не говоря за мъж-марионетка, но все пак да се допитват. Това е антидот срещу мъжа, който има пълен карт бланш да си устрои живота и понякога въобще не забелязва кое пречи на жената и я затруднява. В някои области е много смешно мъжът да решава как ще работят нещата. Особено неприятен е баща тип военен, който (по истински случай) дори контролира какво бельо си купуват жените. Бррр....

Хайде на бонусите: https://dnes.dir.bg/spektar/kmet-dava-1000-leva-na-ergenite-koit … zhenyat-do-8-mart
Сирена,тате беше военен,знаеш къв джентълмен и господин беше тоя човек,м?
Не ни е давал наклони кой какви гащи да носи,ама помня,че имаше някаква криза с продуктите и човека ни носеше дамски превръзки и избираше на цялата родата обувките за бала..Тва с военните е някакво тъпо клише..

# 520
Пак да питам, след като си оценила човека отсреща като "ниско качество", какво значение има те как са те оценили, след като очевидно втора среща няма да има и то по твоя инициатива, дори и чисто хипотетично да се обадят?
И тук не става въпрос да се бием по гърдите колко сме велики.
Напротив, точно за това става въпрос. Рядко се срещат хора, които признават, че не са потърсени втори път, защото не е ок.
За сметка на това разни като Братан и още няколко лично мои познати момченца се хвалят как поставят жената в неудобно положение (наконтена като за първа среща я водят в евтина кръчма примерно). Един ми се беше хвалил, че кани жена на първа среща, тя идва с рокля, токчета, и оня я разхожда по улиците, защото 'не му се стояло в заведение'. Похвали я, че издържала. То хубаво я хвали, ама после тя не му се обадила, кифлата му с кифла.

Скоро и кола ще дават, ама пак няма да има мераклии Wink
Това да не е селото на Гал? Grinning Тарикат е този кмет.
Нямам село и не ми се ходи, пък и аз се занимавам с онази, дето ми я прати да ме тормози психически с ЛС.
Но може ти да отидеш. Тъкмо малко на истинска работа да се научиш и да видиш и нормални жени - от разстояние.

# 521
Е то такъв пън, ако не се съобрази, че жената се е натокала като за заведение и прави някакви шит тестове, директно го отрязвам и му казвам, че ако му е проблем да си говори с мен на заведение има на кой да се обадя да ми прави компания. Sunglasses

# 522
Гал, ти няколко пъти опита да се изкараш жертва, никой не ти обърна внимание, сега си измисляш, че съм ти бил пратил някоя да те тормози психически на ЛС. Друг път си мълчи за диагнози.
Не разбрах това за истинската работа и нормални жени на село. Знам как се лее бетон и познавам процеса по винарство от посаждане на лозе до претакването, за жените от село ти ще кажеш.

# 523
Не военен буквално, а "тип военен" или самоизживяващ се като псевдо-военен.

Иначе в повечето случаи проблемът е, че мъжът иска да живее със свободите, които са достъпни само за много успелите мъже. Обаче не е от успелите, а от стандартните, ама иска да тежкарее и да взима решения като успял. Също така да се опитва да командва жената, все едно е много опитен и печен, а тя да усеща, че изобщо не следва да му се довери, защото ще я вкара в тъпа ситуация.

Със сегашния си мъж - доверявам се на някои решения, за които е доказал, че е способен, но за някои неща не се свеня да му кажа, че са булшит и е извън компетенцията си.

# 524
Гал, ти няколко пъти опита да се изкараш жертва, никой не ти обърна внимание, сега си измисляш, че съм ти бил пратил някоя да те тормози психически на ЛС. Друг път си мълчи за диагнози.
Не разбрах това за истинската работа и нормални жени на село. Знам как се лее бетон и познавам процеса по винарство от посаждане на лозе до претакването, за жените от село ти ще кажеш.
Аз не търся някой да ми обърне внимание, за разлика от теб. Щом не можа да преживееш как съм пропуснала забавната ти историйка с призив 'пиши на Gal едно ЛС' в СО, та месец след това се самоцитира в Сериали, да не вземе да замине в небитието. Обаче действително не разбирам защо когато аз ти я припомням (заедно с това, че мрънкането е за теб насилие, което оправдава убийство), вече не ти е толкова забавно.

Общи условия

Активация на акаунт