Крем за около очи - тема 10

• 79 678
  • 752
  •   2
Отговори
# 120
  • някъде под слънцето...
И как така решихте , че околоочните кремове са измишльотина.
Какъв е Вашият опит?
Какви кремове сте ползвали, какви проблеми сте се опитали да корегирате?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 12:05 от sl

# 121
  • София
Аз смятам, че кожата все още няма мозък, за да привиква и да има поведенчески реакции спрямо кремовете.
Смятам, че всяка грижа и във всяка възраст е добре дошла! Hug
Освен това винаги ще има кремове, на които кожата ще реагира по-добре и ще виждаме по-добър резултат или пък няма да виждаме резултат, защото крема не дава на кожата това, от което тя се нуждае.

На снимки не вярвам. Тази е отрязана прекалено много, за да се види каквото и да е било от пачия крак, който знаем, има продължение, достигащо слепоочието.Thinking

Аз съм с торбички под очите и не вярвам, че има решение за тях. Мога да си направя снимка в легнало положение, където торбичките не висват и изглеждам с перфектен контур. Но ако се снимам срещу лампа, торбичките увисват и се виждат от космоса. Nerd

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 13:16 от kopche

# 122
  • някъде под слънцето...
Няма лошо, направих снимката на челна стойка и я обработих с фото шоп Wink

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 13:47 от sl

# 123
  • София
Момичета, според вас ранната превантивна грижа против бръчки около очите, докато нямаме все още бръчки, може ли да изиграе отрицателен ефект в дългосрочен план? Имам предвид това, че ползвам сега на Биотен 3Д с хиалурон, който го дават за над 35 години, а аз съм на 30 и нямам все още бръчици. Притеснявам се след време, когато се появят бръчките, да не би кремовете да не действат, т.к. кожата ще е привикнала?
Мажи смело, така или иначе на появили се вече бръчки кремове не действат.
Превенцията е с цел да отложим максимално появяването им.

# 124
Sl, ти си благословена. Heart
Знам, че полагаш неимоверни усилия и всекидневна стриктна грижа и знам, че същите ти се отблагодаряват подобаващо, но си от хората, които имат и природен дар. Завиждам ти да знаеш, уж, благородно. Stuck Out Tongue Winking Eye Hug Heart
Прекрасна си и чест ти прави грижата, която полагаш за себе си. Бъди здрава. Flowers Four Leaf Clover

# 125
  • някъде под слънцето...
Джаста, благодаря Heart
Мисля, че нямам младежки ген.
Старая се
Мисля, че подходящата грижа е фундаментална за добри резултати.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 13:05 от sl

# 126
  • София
Няма лошо, направих снимката на челна стойка и я обработих с фото шоп Wink
Това е слепоочието на съседката.
Скрит текст:
Да и чувството за хумор помага, най-вече! Simple Smile
Тука има грим, на другата снимка нямаше. Как да знаем, чие е това очо? Smile

# 127
  • някъде под слънцето...
Как на кого?
Нали казах, на съседката Simple Smile
То и на първата не бях аз Tам беше една позната

Пуснах първата снимка без грим  за да.не реши някой, че искам да маскирам нещо
Снимката беше от вчера.
Тази с грима е стара .От деня на Влъхвите(06.01) тази година.
Единственото което исках да кажа(покажа) беше , че с подходящите грижи появяванвто  на бръчки, пачи крак може да бъде забавено.
Не обичам да се снимам, нито да  показвам  снимските из публичното пространство.
Имам странна специфична и запомняща се физиономия.
Скрит текст:
И не ми е приятно когато чуя  от чоевк с когото примерно съм разговаряла служебно за около половин час преди 15 години , "познавам те , ти преди 15 години работеше еди къде си, помня те.Все още ли живееш в еди кой си квартал"
Все пак не живея в малък град
Хората, които ме познават лично , знаят как изглеждам.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 14:08 от sl

# 128
  • София
SL, какви са тези пачове за горен клепач и каква им е идеята. Може ли да дадеш линк. Аз имам паднал клепач. Миналата година отслабнах рязко и положението съвсем се влоши, та се чудя дали нещо подобно би помогнало Disappointed

# 129
  • някъде под слънцето...
Идеята им е да работят и за горен клепач
Тези са с ретинол

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:52 от sl

# 130
  • BG
Здравейте! В момента използвам Caffeine Solution 5% + EGCG на The Ordinary. Четох много добри отзиви за него, не е особено скъп - към 11 лв. мисля от Douglas. Ще споделя мнение по-натам

Според мен, зависи на колко години си и какво очакваш от него. Аз не съм особено очарована ....

# 131
  • BG
Скрит текст:
Привет, момичета!
Много добри резултати имам за последните 3 месеца с обикновено кремче на L'Oreal Revitalift Filler Renew (сива опаковка). Ползвала съм и по-висок клас (Lancome, Filorga), но този се оказа попадение. Повторих го, и си взех трета опаковка за след това.
Имах страшни тъмни кръгове и бръчици, но кожата видимо се "нахрани" и просветна. На 44г съм, непушач, суха кожа.
Явно с подходящия крем може доста да се направи.
Благодаря за чудесната тема! 🌹🌺🌼
Прочетох предишната 2 пъти и си напазарувах. 😍
По-късно ще пиша отзиви.

Кремчето Нивеа Q10 VitC не прави нищо за мен. Не мисля да го довършвам.
Любимо е на приятелка обаче, на 50+.
Между червения и сивия Лореал разликата е сериозна.
Днес си взех останалите неща, и ще ползвам масло+ крем.
Чакам още 2 гелчета- All about eyes rich и Bioderma sensibio.
В процес съм на избиране на серум.

Едит: И аз си мислех, че околоочната козметика е търговски трик, и упорито ползвах останалите кремове и в околоочната зона. Често забравях серума, защото и това са търговски трикове, и бялата козметика не прави чудеса.
Приятелка жестоко ме нахока лятото. На 50+ и прекрасен околоочен контур.
Взех се в ръце, и си бера плодовете от лятото насам. Обърнах процеса и си оправих физиономията. Никога вече няма да правя такива грешки.
Разликата е очеизвадна.
Темата е страхотна, наистина! 🌹

Може ли да споделиш каква рутина имаш за околоочния контур?

# 132
За осми март купих на майка ми околоочен гел с алое и хиалурон, но тя отказа да го ползва/причините няма да обяснявам/ - и остана за мен...ами много съм доволна, има стягащ ефект, леко щипкане се усеща при нанасяне и после кожата остава цял ден свежа..https://makasa.org/okoloochen-gel-s-morski-vodorasli-i-aloe-30-ml.html

# 133
  • София

За този крем четох добри отзиви, но не съм го използвала...някой пробвал ли го е?

Аз го взех след добри отзиви, но успях 2-3 пъти да си го сложа само, по-неприятен крем май от години не съм купувала, замина в кофата

# 134
Момичета, според вас ранната превантивна грижа против бръчки около очите, докато нямаме все още бръчки, може ли да изиграе отрицателен ефект в дългосрочен план? Имам предвид това, че ползвам сега на Биотен 3Д с хиалурон, който го дават за над 35 години, а аз съм на 30 и нямам все още бръчици. Притеснявам се след време, когато се появят бръчките, да не би кремовете да не действат, т.к. кожата ще е привикнала?
Едва ли ще ти навреди. Хиалуронът хидратира, това не пречи на никоя възраст принципно.
Аз ползвам околоочни, защото от крем за лице очите ми подпухват. В тях има повече аромати и са по-тежки обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт