Крем за около очи - тема 10

• 79 728
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Има. На Eucerin. Но не се спогаждаше нито с дневният ми крем, нито с ББ или фдт нанесени отгоре. Прави кир ефект и размених.

# 166
  • Варна
Аз преди време питах, но пак ще попитам- някой с отзиви за околоочния (оранжева опаковка) на Shiseido WASO?

# 167
Има. На Eucerin. Но не се спогаждаше нито с дневният ми крем, нито с ББ или фдт нанесени отгоре. Прави кир ефект и размених.
Да, видях го. Но е само със spf 15. Освен това и аз не съм фен на марката.

# 168
  • някъде под слънцето...
Крем  за контура със защита е добра идея, но....не разчитайте да предпазва .
За да е ефективна една защита трябва да се подновява не два часа, ако сме навън.

# 169
sl, наясно съм. Ползвам слънцезащита целогодишно. От години.

# 170
  • някъде под слънцето...
Аз също, по съвет на дерматолог.
Има защитити, които могат да се ползват и за контура.
Когато съм навън , за да съм сигурна, че контура е добре защитен, разчитам на слъчеви очила и без друго с тези "стъклени" очи не се разбираме добре със слънцето.

# 171
  • София
Аз имам един околоочен слънцезащитен на Ланкастър, но ми люти и той. Никаква слънцезащита не ми понася около очите, само на очилата разчитам.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 21:56 от ~Étoile~

# 172
За тъмни кръгове под очите май няма открито ефикасно средство.
Капките Кристал Вижън успокояват зачервените очи - очен лекар ми ги препоръча. Наистина са ефикасни, но според нея зачервяването е в следствие на това, че като стои часове пред компютъра, човек започва да примига доста по-рядко и така лигавицата на окото се засушава.

За успокояване на очите помагат компреси с пакетчета чай от лайка, а също и резенчета краставица. Добре е да се ползва крем или някакво масло, което да овлажнява зоната и да подпомага добрата циркулация в тази област  - кафееното е най-доброто според мен.

От маските най-голям ефект съм имала от тази на SCHAEBENS за околочна зона. Опаковката  е разделена на 4 сектора и стига за 4 процедури. След нея околоочната зона е винаги видимо променена. Според етикета повлиява и тъмните кръгове. Струва си да се пробва. При мен имаше ефект. Може да се намери в магазините на ДМ и Лили.

Лично при себе си съм забелязала, че стресът, отрицателните емоции  и недоспиването правят най-сериозни поражения. А е известно, че зоната около очите е най-чувствителна и първа сигнализира, когато не спазваме добър режим в ежедневието.

П.П - От както сме в извънредно положение и стресът се увеличи, доста колеги и приятели се оплакват, че спят зле, а и аз сама по себе си виждам, че много бързо след недоспиването придобивам вид на зомби Simple Smile . Наивно си мислех, че грижите, които полагам са допринесли за по-добрия външен вид, но май се оказва, че сънят и спокойствието са по-значим фактор. И съответно с малко повече стрес и недоспиване, същите грижи не дават ефект.

# 173
Апивита с грозде много ми допада на мен.
На Шабенс за очи и устни също е много приятна.

Тези двете харесвам и аз. Тази на Шабенс открих благодарение на форума Flowers Cherry Blossom
Апивита с грозде наистина е малко по-сухичка и по-скоро стягаща и антиейдж, но ми допада.

# 174
Аз бях споделила какъв околоочен ползвам за тъмни кръгове. Ами дъщеря ми, на 11 месеца е най-неспящото бебе което познавам и съответно съня ми е 4-5-6 часа. Като ставам сутрин не съм за пред хора. Обаче като сложа крема и ми се отразява много добре на излъчването
. Иначе да, спокойствието и съня също са важни.

# 175
Момичета споделете какви слънцезащитни продукти използвате

# 176
Зизу, може ли да споделиш пак, продукта за очи, който ползваш?
Благодаря!

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 01:47 от Miss_Vi

# 177
Зизу, може ли да споделиш пак, продукта за очи, който ползваш?
Благодаря!
Да, разбира се. Нямам голям опит с околоочни кремове, но ми се струва, че много лесно се нанася и бързо попива. И най-вече че си върши работата.

# 178
Аз ползвам същите, които и за лицето. Не ми дразнят.

# 179
Здравейте! Записвам се и аз да следя темата. В момента ползвам за нощен: AVENE YSTHÉAL КОНТУР ОЧИ И УСТНИ (НОЩНА ГРИЖА), за дневен: La Roche-Posay Hydraphase и съм се запасила с още 5 Blush

Този ползвам в момента за лице и околоочен контур, когато съм навън:

Общи условия

Активация на акаунт