Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 412
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моите гърнета са с иглики и още са живи Simple Smile и още са на балкона Sad защото не можем да идем на село Sad Sad
държа ги на сянка, защото, както вече писах, на слънце не им харесва.
може да пресадиш, няма да навреди, но ако го направиш, сложи малко пясък в торопочвената смеска.  Simple Smile допускам, че пръстта е от леката/много пропусклива, теменужките изпаряват през листата, водата не се задържа никак и от тази комбинация цветето страда от недостиг на влага.
ще се опитам да снимам пак игликите Simple Smile мускарите и нарцисите на килограм от лидл. и тях чакам да цъфнат. Simple Smile

# 376
# 377
авалон, прекрасна глоксиния Simple Smile като Пипи с лунички, но розови. Simple Smile

Скрит текст:

свалих ги долу ниско, че на перваза на прозореца слънцето много ги пече. само следобяд от 4 до 6 е, но е силно. Sad
вижда се попарената, дано се оправи.

в снега

И от днес Simple Smile

пак да покажа Simple Smile за последно, че станаха досадни. има една преместена саксия.

единствения "ефект" от снега - първите цветове след снег абяха по-бледи.

и нарцисите на мрежа 1 килограм  от лидл.
между нарцисите има кичесто мускарче Simple Smile

# 378
  • на острова на мечтите

Ето едно от кичестите ми лалета. Защо останаха с толкова къси дръжки?!
Купих  грудките преди време в ЛИДЛ.
Другите са си наред с нормални дръжки.

# 379
  • Вестерос
Моята борба с въшките продължава. Направих процедурата с йода и содата, след това с тютюна. Сега пак правя със сода.
Мисля да пробвам със спирт и тампон, листо по листо. Дали трябва да го разредя?

Намерих и някакво лечение с чесън.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 15:32 от Tiffany А

# 380
tays, виждаш ли зелената лъскава бомбичка на моите теменужки? Още не е готова, но след няколко дни ще мога да я откъсна и ще имам семенца. Това на снимката е сандъче с напълно саморасли теменужки трета реколта - след миналата пролет, когато бучнах там 4 корена, вече се оправят сами Blush

# 381
  • 1st floor
На колко време поливате сакъзчетата, които по цял ден са на слънце? Вчера ги полях, днес земята отгоре е суха...навътре не знам...

# 382
На колко време поливате сакъзчетата, които по цял ден са на слънце? Вчера ги полях, днес земята отгоре е суха...навътре не знам...
Аз бъркам с пръста да видя има ли влага. При тези температури си поливам, не много обилно де, но редовно.
Скрит текст:
tays, виждаш ли зелената лъскава бомбичка на моите теменужки? Още не е готова, но след няколко дни ще мога да я откъсна и ще имам семенца. Това на снимката е сандъче с напълно саморасли теменужки трета реколта - след миналата пролет, когато бучнах там 4 корена, вече се оправят сами Blush
Еха, даваш ми идея. Аз моите ще ги пресадя, ще ги накипря и ще им се радвам, докато не станат на провлаци, пък наесен ще се разбере какво и що. Тази бомбичка какво я правиш със семенцата ?

# 383
Бомбичката се отваря сама и семената много бързо се разпиляват от вятъра. Отрязвам я с ножичка малко преди да се разпукне и държа в дълбока чаша, за да не излетят - на верандата ни е доста ветровито. После като се отвори пускам семената там, където искам. В това сандъче обаче нищо не съм сяла целенасочено - каквото е паднало само, това е. Събери си семенца и наесен зареди нова вълна Grinning успех!

# 384
Момичета ,здравейте!Да се запиша и аз в хубавата тема.И аз съм голям любител на цветята от вече година и половина.Имам доста,но има едно,което не знам какво е,иначе до сега си вървеше добре.Смених му мястото и го сложих в банята.Има прозорец,но все пак е на сянка.Имам го от година и половина и не искам да го уморя.Ако някой го разпознае ще съм му много благодарна

# 385
цъфтяло ли е?
имало ли е плодчета близо до върха? червени на кичурчета?
Simple Smile

# 386
Не.Никога не е цъфтяло.Според мен е някакъв вид фикус.🤔

# 387
заприлича ми на аукуба без точките Simple Smile

# 388
На лян ми прилича, но гледам през телефона и вероятно греша.

# 389
Някой може ли да ми каже къде греша в отглеждането на хоята? Втора година започна при мен, а не е мръднала въобще. На западен прозорец стои, поливам я веднъж на десетина дни. С това липсващо темпо на растеж, ще цъфне след 10 години, а така да ми хареса това цвете...

Общи условия

Активация на акаунт