Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 359
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гадничко е, да.
не съм ощетена финасово, само емоционално и затова не написах рекламация. а може би трябваше. Sad

някой няма ли да ме подбутне за бататите?

# 541
На йонотера прилича 🤔

Добри, не ти ли забрани любимият 😁

# 542
и на мен ми прилича на енотера, може би жълта. Simple Smile моята розова беше с по-тънки листа.

кактусче, забранил е, Simple Smile затова ми трябва подкрепа от вас.
един вид, аз не исках, ама те ме накараха! Wink
като в детската градинка. Simple Smile

# 543
Излиза ми като върбовка. Epilobium parviflorum,hoary willowherb. Аз не го знам и как,от къде и защо се е появило също нямам идея. 😃 Ама оставих го,да видим.

# 544
залагам на енотера жълта или розова, по-вероятно жълта Simple Smile
какъв е залога?

# 545
И аз съм за жълта😉

# 546
ако ениуан изгуби баса - черпи с една песен.
ако ние изгубим - ние черпим? става?

# 547
Оооо да,да,да! Точно такова жълто е. Бях си краднала от някъде и явно се е саморазсяло и то доста. 🤣 Няма бас,но пак може да се черпим с някоя песен. Ето от мен една,дето я слушам много напоследък:

Не знам дали е ваш стил. И дано не ни заметат и тук. 🤣🤣🙈

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 16:45 от Anyyyone

# 548
Simple Smile става!

# 549
  • на острова на мечтите
За рождения ми ден ми подариха Камелия.
Разкошна е, но съм в шах от изискванията й, според нета, за отглеждане.
Някой има ли това чудо и как го гледа?
Помагайте-сложих я в коридора на втория етаж, до прозореца, източно изложение и не смея да я полея дори, щото водата ни е варовита, а тя била искала дестилирана.........
моите камелии, освен една, която бучнах в малкатаградинка, са в саксии. Поливам ги през ден два. Сложи капка оцет. Обичат киселинна почва. И студеното не си пречи. Видях в един двор разкошна голяма камелия, но в едно планинско градче. Моята на топло се мъчи. Ето я и кичестата.

Хубави идеи за сукуленти. Мен повече ме блазнят каменни саксии. Цементът хич не ме блазни.
И аз днес рязах трева с ножицата. Веднъж да свърши карантината да дойде градинарят и момъкът с трактора. Толкова трева не сме имали никога. УжасТ.

# 550
Когато разхождам едното куче в нашия тараф много обичам да гледам на хората в дворовете Blush нашият все още е в проект, та събирам идеи. Лошото е, че има-няма и се влюба в някое растение. От днес имам нова любов - дървесен божур! Няма такава красота. Цветовете са му като на футболна топка. Изглежда като картинен шедьовър... Това е любов от пръв поглед. Трябва да го имам....

# 551
  • София
моите камелии, освен една, която бучнах в малкатаградинка, са в саксии. Поливам ги през ден два. Сложи капка оцет. Обичат киселинна почва. И студеното не си пречи. Видях в един двор разкошна голяма камелия, но в едно планинско градче. Моята на топло се мъчи. Ето я и кичестата.

Много е красива! Моята не знам дори какъв цвят е.
Ще я снимам, да я видите и да кажете какво да правя по-нататък.
Искам да е в градината и имам закътано място- от север и запад е зид, вятър ще я притеснява само от изток-югоизток. На 450м. надморска съм, но си е в Балкана.
Но пък, съм на южен склон и местният Черни връх пази от ураганните ветрове по билата.
Почвата е кисела-расте полски хвощ и розите се чувстват добре.

# 552
  • на острова на мечтите
absurT, тази, която видях е над 800м. н.в. Ние сме на около 600м.
Тази ми е единствена бяла кичеста. Имам още три, но са розови. Едната е нова и я чакам да цъфне. Не знам дали е кичеста.
Сега ще ае разровя.за тоз дървесен божур. Ох , що ли чета аз разни форуми за цветя!! Дворът и къщата са пълни. Дори не знам колко растения имам.

# 553
  • Пловдив
Реа, къде го има тоя дървесен божур? Много обичам божури Simple Smile

# 554
Ще помоля сина ми да иде да снима онзи в който се влюбих божур, търсих снимка в нета да ви го покажа, но няяяямммааааа. Онзи е уникален. Иначе аз съм от Варна и живея близо до морето. В момента цъфтят и има в доста дворове. Оказа се, че една позната има и тя която живее в близост до нас, но нейният е с по мънички цветове и по блед от този който видях. Не знам магазини или градински центрове, но сигирно има, но аз искам от онзи и ще дебна човека като се появи да го помоля да ми даде от неговия! Дано да е добричък хихихи.

Общи условия

Активация на акаунт